אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכרז הליסינג של רפאל: תשע חברות ניגשו, שמונה פרשו צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

מכרז הליסינג של רפאל: תשע חברות ניגשו, שמונה פרשו

רק אופרייט ליס, הספקית הוותיקה של רפאל, נותרה במכרז. שמונה החברות האחרות לא אהבו כמה סעיפים שרפאל לא הסכימה לשנות

05.11.2018, 08:10 | תומר הדר

תשע חברות ליסינג ניגשו למכרז הליסינג של רפאל, אחד ממכרזי הליסינג הגדולים במשק, אבל שמונה מהן פרשו במהלך תהליך הבחירה – כך נודע ל"כלכליסט".

לפני כמה חודשים פירסמה רפאל מכרז ליסינג לכלי רכב לעובדיה. המכרז כלל 2,700 כלי רכב מכמה סוגים, בכלל זה טנדרים, רכבי שטח, רכבי כביש־שטח ומכוניות קטנות. המגוון שמוצע לעובדי רפאל נחשב לאחד הגדולים במשק, והוא כולל כמעט את כל יצרני הרכב, החל בפיאט וכלה בטויוטה. שווי המכרז מוערך ב־270 מיליון שקל. בשלב הראשון ניגשו תשע חברות ליסינג גדולות, אבל בשבועות האחרונים החליטו כמעט כל החברות לפרוש מהמכרז פרט לאופרייט ליס, ספקית ותיקה של רפאל.

לדברי גורמים בענף, במכרז הליסינג של רפאל מופיעים כמה סעיפים שרפאל סירבה לשנות ובגינם פרשו שמונה החברות. המכרז כולל בין היתר רכבי שטח שעובדים בנסיעה בשטח טרשי, ולכן מכירתם בתום תקופת הליסינג נעשית קשה בגלל מצבן. כמו כן, בניגוד לגופים אחרים במשק, רפאל מבצעת חלק מתחזוקת כלי הרכב במוסכים פנימיים של רפאל, דבר שאינו מקובל בענף: החברות מעוניינות לתחזק את המכוניות במוסכים שלהן. סעיף נוסף שהרתיע את החברות היה סירובה של רפאל לשעבד את כלי הרכב.

מנכ"ל רפאל יואב הר אבן , צילום: רפאל מנכ"ל רפאל יואב הר אבן | צילום: רפאל מנכ"ל רפאל יואב הר אבן , צילום: רפאל

המכרז של רפאל אינו מכרז הליסינג הגדול היחיד שצפוי להיסגר עקרונית בחודשים הקרובים. משרד הביטחון צפוי לצאת בשבועות הקרובים במכרז ליסינג גדול לאספקה של יותר מ־3,500 מכוניות המיועדות להחליף את צי מכוניות המיצובישי שמוחזקות כיום בצה"ל על ידי רבי־סרנים וסגני־אלופים. לעת עתה מסתמן כי המכרז הצה"לי יחולק לשני מתווים, האחד למכוניות במחיר של עד כ־95 אלף שקל, והשני למכוניות במחיר של עד כ־115 אלף שקל.

מרפאל נמסר: "תשע חברות ליסינג ניגשו למכרז הליסינג של רפאל. בשל אופי המכרז לא ניתן לחשוף מידע נוסף".

תגיות