אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרווח על משקפי שמש בארץ הוא יותר מ–60% צילום: דן לב

הרווח על משקפי שמש בארץ הוא יותר מ–60%

תחום הפעילות הרווחי ביותר עבור חנויות האופטיקה הוא משקפי השמש לפי נתוני CofaceBdi. לדברי מנכ"לית חברת הנתונים ינאי, "הצמיחה בשוק אמנם מתונה, אך צרכני האופטיקה בישראל הגבירו בשנים האחרונות את קצב החלפת המשקפיים מטעמי אופנה ומודעות"

05.11.2018, 06:53 | נווית זומר

תחום הפעילות הרווחי ביותר עבור חנויות האופטיקה הוא משקפי השמש, עם שיעור רווח גולמי של 60%־70% מסך מחזור ההכנסות. לפי נתוני CofaceBdi, שבדקה את ענף האופטיקה בישראל, שיעור הרווח הגולמי של מסגרות משקפיים מוערך ב־50%־60%, בעוד בתחום העדשות והתמיסות שיעור הרווח הוא הנמוך ביותר ונאמד בכ־25%־40%. סך כל היקף שוק האופטיקה בישראל הסתכם בשנה החולפת ב־1.8 מיליארד שקל, צמיחה של 2% לעומת השנה הקודמת.

"הרשתות נהנות מהיקף הרכישות המקוונות השולי יחסית בענף, שמהווה כ־5%־10% מסך המכירות", אומרת תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב־CofaceBdi. עיקר הרכישות המקוונות הן של עדשות מגע ותמיסות.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי ינאי, "שוק האופטיקה ממשיך להתאפיין בשחיקה ברמת המחירים, החרפה בתחרות, ועלייה בתדירות הרכישות של משקפיים. הצמיחה בשוק אמנם מתונה, אך צרכני האופטיקה בישראל הגבירו בשנים האחרונות את קצב החלפת המשקפיים מטעמי אופנה ומודעות".

חמש רשתות האופטיקה המובילות בישראל — אופטיקנה, אופטיקה הלפרין, קרולינה למקה, סופר־פארם אופטיק ואירוקה - מכרו בשנה החולפת משקפיים ועדשות בהיקף של 797 מיליון שקל — כ־44% מהשוק כולו. בישראל פועלות 1,100 חנויות אופטיקה, ו־440 הם סניפי רשתות.

כמעט מחצית מהמכירות בשוק מתרכזות במשקפי ראייה, וזאת בהיקף כספי של 880 מיליון שקל. משקפי השמש תופסים 37% מהמכירות, ויתר הרכישות הן של עדשות ותמיסות מגע (12%) ואביזרים נלווים (2%).

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
רק 60%? הרבה יותר מזה...
יש מספר אתרים אינטרנטיים בינלאומיים שמאפשרים להתאים מסגרת ולקנות משקפי ראייה, כולל מולטי פוקל, במחירים זולים בהרבה, וללא פשרות עלל איכות. דוגמא שקניתי לאחרונה: מולטיפוקל כולל מסגרת: 125$ !! בארץ מוצר דומה עולה כ-3000 ש"ח. (יש כמובן צורך במרשם אופטומטריסט).
אילן  |  05.11.18
לכל התגובות