אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ח"כ פורר: "בנט חוגג בקוקטיילים במקום לדבר עם המרצים במכללות" צילום: Stux/Pixabay

ח"כ פורר: "בנט חוגג בקוקטיילים במקום לדבר עם המרצים במכללות"

עשרות מרצים בכירים מהמכללות הפגינו מול כנס 60 שנה למל"ג. שובתים שלושה וחצי שבועות ולטענתם מסרבים לנהל איתם משא ומתן. סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים: לא נהיה בני ערובה

06.11.2018, 10:36 | שחר אילן

עשרות מרצים בכירים במכללות הפגינו הבוקר (ג') בכניסה לכנס 60 שנה למועצה להשכלה גבוהה שעוסק בדמות של הקמפוס החדש. המרצים מ-10 מכללות מתוקצבות שובתים כבר שלושה וחצי שבועות ולטענתם האוצר וממסד ההשכלה הגבוהה מסרבים לפתוח איתם במשא ומתן. התמשכות השביתה מסכנת מבחינת הסטודנטים את הסימסטר. ההפגנה עיכבה את כניסת נשיא המדינה ראובן ריבלין לאירוע.

קראו עוד בכלכליסט

הטענה המרכזית של המרצים היא שוועד ראשי המכללות, הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה והאוצר הפכו על פיו הסכם ראשוני שנחתם איתם באוקטובר 2017 ודורשים מהם לחתום על הסכם שונה לגמרי.

ארכיון, צילום: Stux/Pixabay ארכיון | צילום: Stux/Pixabay ארכיון, צילום: Stux/Pixabay

ד"ר רוברט אלבין ממכללת ספיר אומר ששתי דרישות עיקריות הן הבטחת יציבות תעסוקתית כמו באוניברסיטאות. לדבריו בהסכם שעליו מנסים להחתים אותם יכולים הנשיאים לפטר מרצים עם קביעות בשם הגמישות הניהולית. דרישה נוספת היא שקיפות בחלוקת תקציבי המחקר בטענה שאלה תקציבים ציבוריים.

השביתה נערכת במכללות ספיר, אשקלון, כנרת, רופין, במכללת ת"א-יפו, המכללה להנדסה במכללה להנדסה אפקה, המרכז הטכנולוגי חולון, ובמכללות הדסה, עזריאלי ומכון לב בירושלים.

ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), חבר ועדת החינוך של הכנסת, הגיע לתמוך במפגינים ואמר להם:"תפסיקו להיות נחמדים, לא יכול להיות שבזמן שנפתלי בנט חוגג עם המועצה להשכלה גבוהה בקוקטיילים, עשרות אלפי סטודנטים ויותר מאלף מרצים סובלים ואפילו לא מדברים איתם"!

לדבריו, "אם שר החינוך לא מסוגל להסתכל לכם בעיניים ולא מסוגל להסתכל לסטודנטים בעיניים, שלא יבוא וינאם על השכלה גבוהה, היחס המשפיל הזה וההתעלמות מהמרצים הבכירים ומהסטודנטים יחסל את ההשכלה הגבוהה בישראל."

סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית שלומי יחיאב אומר ש"הסמסטר של למעלה מ- 20,000 סטודנטים נמצא בסכנה ממשית, והמאבק שאמנם חשוב, נעשה על גבם". הוא מאשים ש"הפיתרון למצב מונח על כתפי הוות"ת והאוצר, שמתבצר בעמדתו ולא מוביל לפתרון המשבר". לדבריו, "אנחנו שואפים לחזק את תנאי סגל המרצים במכללות הציבוריות, אך לא תוך שימוש בסטודנטים כקלפי מיקוח". הוא אומר שאגודות הסטודנטים התחילו בפעולות מחאה שיתוגברו בימים הקרובים. "אנחנו לא מוכנים להיות בני ערובה במאבק".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
31000 סטודנטים לא לומדים והתקשורת שותקת, מעניין למה? אולי כי הם בפריפרייה?
50% מהסטודנטים לומדים היום במכללות תארים נדרשים מאוד בשוק העבודה הישראלי כמו הנדסה, מדעי המחשב, הוראה ועוד ע"י סגל איכותי ומאוד איכפתי. מדוע אם כך תנאי ההעסקה של המרצים במכללות כל כך רחוקים מאלו של המרצים באוניבסיטאות. המדינה מפרישה כמעט פי שמונה כל שנה לאוניברסיטאות לעומת המכללות מבחינה תקציבית. וועד ראשי המכללות (ור"ם) היה צריך ללכת יד ביד עם המרצים ולעמוד כחזית אחת מול האוצר על מנת להשוות את תנאי ההעסקה המבישים של המרצים במכללות! כמו שמישהו כתב בהמשך, אולי הסיבה שזה לא עולה לכותרות היא שמרב המכללות נמצאות בפריפריה!
מרצה  |  06.11.18