אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היזם הסדרתי מכה שנית: מוטי גורה מתחמק מתשלום לעובדים צילום: צבי רוגר

בלעדי לכלכליסט

היזם הסדרתי מכה שנית: מוטי גורה מתחמק מתשלום לעובדים

עובדים הקשורים לחברת פיתוח הסימולטורים העירוניים צ'יטה לאבס האב, שבה היה מעורב גורה, לא קיבלו תשלום עבור עבודתם מאז חודש יולי האחרון. אין זו הפעם הראשונה בה סוגר גורה חברות ומותיר אחריו חובות לעובדים

07.11.2018, 08:29 | מאיר אורבך

יזם ההייטק הוותיק מוטי גורה מסתבך שוב. ל"כלכליסט" נודע שחברת צ'יטה לאבס האב (CheetaLabs) שבה היה מעורב לא שילמה לעובדים הקשורים לחברה תשלומים שמגיעים להם מאז חודש יולי האחרון.

חברת צ'יטה לאבס האב, שעסקה בפיתוח של סימולטורים עירוניים, סגרה את שעריה. על פי רשם החברות, הבעלים של החברה היה שון גורה, בנו של מוטי גורה.

בשיחה שערך מוטי גורה בפורום סגור ושפרטיה הגיעו לידי כלכליסט הודה גורה שהחברה חייבת כספים, ואף מבטיחה לשלם אותם.

מוטי גורה, צילום: צבי רוגר מוטי גורה | צילום: צבי רוגר מוטי גורה, צילום: צבי רוגר

פעמיים צ'יטה לאבס

בשיחה עם "כלכליסט" לגבי העובדים שטוענים לחובות כלפיהם, אמר גורה כי "מדובר ביועץ של החברה שלא סיפק את העבודה שהבטיח. למרות זאת אנחנו דואגים לו לתשלומים מטעם אותה חברה שנסגרה". דברים אלה מנוגדים למה שאמר גורה באותו פורום סגור, במסגרתו לא העלה טענות בנוגע לאספקת העבודה.

גורה ביקש להפריד בין חברת צ'יטה לאבס האב לצ'יטה לאבס חיפה.

לדברי גורה, צ'יטה לאבס חיפה עוסקת בסייבר אורבני, הגנה על תשתיות, תחבורה חכמה, וכן בהתמודדות של ערים עם אסונות, כמו רעידות אדמה והצפות.

ביולי 2017 הכריזה צ'יטה לאבס על שיתוף פעולה עם עיריית חיפה, לטובת הקמת סימולטור עירוני ראשון בישראל, בהשקעה משותפת של 15 מיליון שקל. אולם לכלכליסט נודע כי שיתוף הפעולה כלל לא יצא לדרך וההסכם בין החברות נמצא עדיין במשא ומתן.

החברה הכלכלית חיפה, שעומדת מאחורי, ההסכם לא היתה מודעת לסגירת הפעילות של צ'יטה לאבס האב וההקמה של צ'יטה לאבס חיפה ביוני האחרון.

חוב של חצי מיליון שקל

זו אינה הפעם הראשונה שבה שמו של גורה מתחבר לשערוריות.

בעבר ייסד גורה את קבוצת אדאקום ואף עמד בראשה. אדאקום נסחרה בבורסה בתל אביב והגיעה לשווי של 150 מיליון דולר בשיאה, עד שהתרסקה ב־1994, מחקה מאות מיליוני שקלים למשקיעים ומונה לה כונס נכסים.

עשור לאחר מכן, גורה הקים שתי חברות ‑ טרומדיה מדידה וטרומדיה טכנולוגיות. ב־2012 ביקשו עובדי חברת טרומדיה מדידה לפרק את החברה. העובדים ביקשו לפרק גם את טרומדיה טכנולוגיות. הבקשה הוגשה בעקבות טענת עובדי טרומדיה מדידה על כך שבמשך מספר חודשים לא שולמו להם משכורות.

עוד טענו העובדים כי החברה לא הפרישה כספים לקופות הגמל וקרנות ההשתלמות שלהם מזה כשנה. על פי טענות העובדים, החברה היתה חייבת להם כחצי מיליון שקל. גורה אמר גם אז ל"כלכליסט" שטרומדיה לא חייבת כסף לעובדיה.

על פי בקשת הפירוק, ביוני 2012 הודיע גורה לעובדי טרומדיה טכנולוגיות על הכוונה להעביר חלק מפעילותה לטרומדיה מדידה, ולקלוט חלק מהעובדים בחברה החדשה באותם תנאי העסקה.

גורה התחייב להפריש את כל הכספים לקופות הגמל וקרנות ההשתלמות, וכן להעביר לעובדים את כל השכר שמגיע להם מהחברה. אלא שלמרות ההבטחות, טענו העובדים כי לא קיבלו את השכר שהובטח להם. בנוסף טענו העובדים כי המעבר בין החברות נכפה עליהם.

תגיות