אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת הברחת היהלומים: מעצרים של 3 חשודים נוספים הוארך ב-5 ימים צילום: יריב כץ

פרשת הברחת היהלומים: מעצרים של 3 חשודים נוספים הוארך ב-5 ימים

לדברי השופט, "חומרי החקירה מבססים חשד סביר. לעת זו קיים לשיבוש הליכי החקירה, ולכן הדבר מצדיק את הארכת המעצר". על פי החשד, לשלושה קשר לחשד המרכזי בפרשה: הברחת יהלומים בהיקף של כ-300 מיליון שקל מרוסיה לישראל עבור חברת LLD

07.11.2018, 17:55 | תומר גנון

שופט בית משפט השלום בראשל"צ, גיא אבנון, האריך הערב את מעצרם של שלושה חשודים נוספים בפרשת הברחת היהלומים ב-5 ימים. "חומרי החקירה מבססים חשד סביר. לעת זו קיים לשיבוש הליכי החקירה, ולכן הדבר מצדיק את הארכת המעצר. זאת על אף שמדובר בשכירים, חלק מגל שני של מעצרים, שאין להם עבר פלילי וזאת להם פעם ראשונה שהם טועמים את טעמו המר של ההליך", קבע השופט. השופט אסר בשלב זה לפרסם את שמם.

קראו עוד בכלכליסט

עו"ד עודד סבוראי המייצג את אחד החשודים: "מרשי הופתע מקשירת שמו לפרשה. דומה כשמדובר ב'פרשה', בתי המשפט נוטים בקלות יתרה לאשר מעצר חשודים מסיבה ערטילאית של חשש משיבוש הליכים. המקרה הזה חייב להדליק אור אדם בפני המחוקק כדי שיצמצם את המקרים הראויים לשליחת אדם נורמטיבי למעצר לצורכי חקירה".

עוה"ד ד"ר יחיאל וינרוט, אושר רובינגר וליאב איינס ממשרד ד"ר יעקב וינרוט ושות' מסרו בתגובה: "אין בסיס לחשדות נגד מרשנו. מדובר בעובד שכיר שעזב את החברה לפני קרוב לעשור, ואין לו כל קשר למה שמכונה פרשת היהלומים. אנו בטוחים כי הדברים יתבררו במהרה ומרשנו ישוחרר ממעצר".

הבוקר המשטרה ורשות המיסים עצרו לחקירה באזהרה 3 חשודים נוספים. החשודים הובאו לחקירה ביחידה הארצית למאבק בפשיעה החמורה והבינלאומית (יאחב"ל) בלהב 433. בין העצורים: עובדים נוספים בחברת LLD של לב לבייב.

על פי החשד, לשלושה יש קשר ישיר או עקיף לחשד המרכזי בפרשה: הברחת יהלומים בהיקף של כ-300 מיליון שקל מרוסיה לישראל בין השנים 2010-2018 עבור חברת LLD.

כפי שפורסם ב"כלכליסט", עם פתיחת החקירה הקפיאה המשטרה נכסים בשווי עשרות מיליוני שקלים למעורבים - בהם נדל"ן, חשבונות בנק וכלי רכב. הנכסים שהמשטרה הקפיאה במסגרת חוק איסור הלבנת הון, הם על מנת שתוכל לחלט את הרכוש במידה שיוגשו כתבי אישום נגד המעורבים והם יורשעו בעבירות. בין הנכסים שעליהם הוטלו עיקולים, ישנם חשבונות בנק של קבוצת היהלומים ונכסים אישיים של בעל השליטה לב לבייב.

במסגרת צווי תפיסת הנכסים שקיבלו המשטרה ורשות המסים מבית המשפט, נרשמה הערת אזהרה לטובת המדינה על שני בתים של לבייב - אחד מהם הווילה שבנה בסביון - וקרקע בסביון גני-יהודה. כמו כן נתפסו יהלומים השייכים ל-LLD.

לב לבייב
לב לבייב צילום: אביגיל עוזי

אתמול (ג') הותר שמו של זבולון לבייב לפרסום כאחד החשודים בפרשת הברחת היהלומים שבמרכזה עומדת חברת LLD של לבייב. זבולון (36) הוא אחד מתשעת ילדיו של לבייב, הבן שנבחר כבר מגיל צעיר לעבוד עם אביו בעסקי היהלומים הפרטיים של המשפחה. את בנותיו לבייב העדיף לשלב בענפים אחרים, בעיקר בעסקי הנדל"ן והשיווק שעליהם חלש בשנים שבהן שלט באפריקה ישראל.

בסביבת לבייב הסבירו אז כי במשפחה חושבים כי ענף היהלומים לא מתאים לנשים, משום שהוא כרוך בנסיעות רבות מסביב לעולם ובאירוח קניינים, כולל לא יהודים, במסעדות. בני משפחת לבייב משתדלים להתרחק מהתקשורת, אולם ההחלטה לשלב את בנותיו בעסקי החברות הציבוריות תרמה לכך שבנותיו זכו למעט חשיפה תקשורתית. הבנים, ובראשם זבולון, כמעט ולא היו מוכרים עד להתפוצצות הפרשה הנוכחית.

קרוב משפחה נוסף של לבייב שנעצר בפרשה, הגיש היום ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד על ההחלטה להאריך גם את מעצרו בשבעה ימים, וכן להתיר לפרסום את שמו. בסמוך למעצרם של השניים אתמול הוטלו צווי הקפאה על נכסים וחשבונות בנק הקשורים לחברת LLD בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, ונתפסו כלי רכב.

בפרשה נעצרו ארבעה חשודים נוספים, שמעצרם הוארך עד יום ראשון. החשודים הם: ראובן שמואלוב, מנכ"ל תאגיד היהלומים LLD שבשליטת לב לבייב שנמצא בלב הפרשה; אשר יחיאלי, בכיר לשעבר ב-LLD שעזב אותה ב-2013; חנניה יששכר, עובד לשעבר ב-LLD; ואדם נוסף שעבד בעבר עם עד המדינה ששמו אסור בפרסום.

צוות החקירה המשותף למשטרה ולרשות המסים מייחס לחשודים עבירות של קשירת קשר לפשע או עוון, הברחת טובין בדרך של יבוא ויצוא, השמטת הכנסות, הוצאת חשבוניות פיקטיביות ורישום כוזב במסמכי תאגיד. צוות החקירה הקפיא למעורבים רכוש בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, הכולל כלי רכב, נדל"ן וחשבונות בנק.

תגיות