אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ירושלים מגיש הצעה משופרת לרכישת בנק דקסיה צילום: יצחק כהן

בלעדי לכלכליסט

בנק ירושלים מגיש הצעה משופרת לרכישת בנק דקסיה

ההצעה החדשה עומדת על 730 מיליון שקל במזומן ומניות - דירקטוריון דקסיה חתם על הסכם מול בנק דיסקונט למכירת הבנק תמורת 670 מיליון שקל; בעלי המניות יבחרו האם להמתין עם יותר ממחצית התמורה ולקבלה במניות במקום לקבל 670 מיליון שקל במזומן

07.11.2018, 17:36 | גולן חזני

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

בנק ירושלים מגיש הצעה משופרת לרכישת בנק דקסיה ב-730 מיליון שקל. לכלכליסט נודע כי דירקטוריון הבנק החליט על כך בשעות האחרונות (ד') בישיבה שקיים.

דירקטוריון דקסיה חתם על הסכם מול בנק דיסקונט למכירת הבנק תמורת 670 מיליון שקל. בהצעה של בנק ירושלים, הנשלט בידי משפחת שובל, רק 350 מיליון שקל הם במרכיב של מזומן, ואילו 380 מיליון שקל הם במרכיב של מניות של החברה הממוזגת (27%), שיקבלו בעלי המניות הנוכחים של דקסיה לאחר השלמת המיזוג. לכן יהיה מעניין לראות אם אותם בעלי המניות יעדיפו להמתין עם יותר ממחצית התמורה ולקבלה במניות במקום לקבל 670 מיליון שקל במזומן.

העיסקה עם דיסקונט נחתמה אמנם אבל לא הושלמה עדיין, ולא ברור אם הדירקטוריון של דקסיה יקבל את ההצעה של ירושלים או ידון בה. בנק ירושלים צפוי ללחוץ על דקסיה ולטעון כי סיכוייו לקבל אישורים רגולטורים גבוהים יותר. 

אוליבייה גוטמן, מנכ"ל בנק דקסיה ישראל, צילום: יצחק כהן אוליבייה גוטמן, מנכ"ל בנק דקסיה ישראל | צילום: יצחק כהן אוליבייה גוטמן, מנכ"ל בנק דקסיה ישראל, צילום: יצחק כהן

 
       

בעיסקה של דיסקונט קיים מכשול רגולטורי שכן ישנו סיכוי שהממונה על ההגבלים לא תאשר את הרכישה כשבעבר התבטא שר הכלכלה אלי כהן כשאמר שאם דיסקונט רוצה לרכוש את דקסיה יהיה עליו למכור את האחזקה בחברת כרטיסי האשראי כאל.

ההצעה הקודמת של בנק ירושלים הוגשה בסוף אוגוסט אבל היא נפלה מההצעה של דיסקונט שהוגשה אחריה. בנק ההשעות ואליו בייס בראשות יאיר אפרתי הוביל את תהליך המכרז שבסיומו נבחרה כאמור ההצעה של דיסקונט.

בעלי מניות מוסדיים ופרטיים של דקסיה מעריכים שההצעה של בנק ירושלים לרכישת דקסיה היא בעלת סיכויי הצלחה נמוכים. בעוד שהתמחור של העיסקה מבחינת מנהלי ירושלים הוא 730 מיליון שקל - 350 מיליון במזומן ו-380 מיליון במניות של הבנק הממוזג, הרי שהתמחור של המניות נעשה מבחינת ירושלים לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל.

בפועל עומד השווי הכולל של שתי החברות בבורסה על 1.047 מיליארד שקל, נכון לסגירת המסחר הערב. כך ששווי המניות שיקבלו בעלי המניות של דקסיה נמוך בכמאה מיליון שקל. דיסקונט חתם כזכור על הסכם לרכישה ב-670 מיליון שקל במזומן וזו הצעה גבוהה יותר.

בנק ירושלים הגיש את ההצעה באמצעות עורכי הדין פנחס רובין וליאור פורת ממשרד גורניצקי ושות'.

תגיות