אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוסיה לוחצת על לקוחות מערביים לשלם על נפט ביורו - ולא בדולר צילום: בלומברג

רוסיה לוחצת על לקוחות מערביים לשלם על נפט ביורו - ולא בדולר

על רקע סנקציות אמריקאיות נוספות שצפויות להיכנס לתוקף בשבועות הקרובים מנסות חברות האנרגיה הרוסיות להפחית את תלותן בבדולר

09.11.2018, 16:24 | שירות כלכליסט

בכירים בתעשיית האנרגיה הרוסית מפעילים לחץ על לקחותיהם מהמערב לבצע את רכישותיהם ביורו במקום בדולרים, ומכניסים סעיפי ענישה בנוגע לכך בחוזים ביניהם, בעוד מוסקבה מחפשת הגנות בפני סנקציות אמריקאיות אפשריות.

קראו עוד בכלכליסט

שבעה מקורות בתעשיית האנרגיה הרוסית אמרו לרויטרס שחברות אנרגיה ובתי מסחר מערביים גדולים נמצאים בקונפליקט עם יצרניות האנרגיה הרוסיות השלישית והרביעית בגודלן, Gazprom Neft ו-Surgutneftgaz, בקשר לתנאי חוזי מכירות נפט עתידיים, במהלך משאים ומתנים קשים במיוחד שמתנהלים ביניהם בשבועות האחרונים.

הדברים מתרחשים במקביל למבוי הסתום במשא ומתן בין קונים מערביים ויצרנית הנפט המובילה ברוסיה, רוסנפט.

מוקדם יותר השבוע, מקורות סחר אמרו לרויטרס שרוסנפט רוצה שרוכשי נפט מערביים ישלמו קנסות החל מ-2019 אם לא ישלמו על רכישותיהם, במקרה שבו ארה"ב תפריע לתהליך המכירה. כעת מסרו מקורות לרויטרס ש-Surgutneftegaz וגזפרום נפט התנגשו גם הן עם לקוחותיהן בקשר לקנסות ולשימוש ביורו ובמטבעות אחרים במקום בדולרים במסגרת החוזים עמם.

מיכליות של רוסנפט, צילום: בלומברג מיכליות של רוסנפט | צילום: בלומברג מיכליות של רוסנפט, צילום: בלומברג

"זהו חלק מאותה המגמה – תעשיית הנפט הרוסית פועלת למזעור הסיכון של סנקציות חדשות, והלקוחות מצידם טוענים שאין ביכולתם לשאת את הסיכונים הללו, לכן אנחנו מנסים להגיע לפשרות", כך אמר אחד המקורות שנמצא במשא ומתן עם לקוח מערבי.

רוסיה נמצאת תחת סנקציות אמריקאיות ואירופיות מאז פלישתה לחצי האי קרים ב-2014. הסנקציות הורחבו מאז שוב ושוב כך שכללו עוד חברות ומגזרים, וגרמו לקשיים עבור חברות נפט רוסיות ללוות כסף בחו"ל, לגייס הון חדש ולפתח מרבצים בחוג הארקטי. ממשלו של הנשיא פוטין קיווה להפשרת מה ביחסים עם ארה"ב מאז שדונלד טראמפ נכנס לתפקידו, אבל מאז וושינגטון רק הטילה סנקציות נוספות, כולל על כמה מהאנשים העשירים ביותר ברוסיה.

כעת מתכוננים עסקים רוסיים לשורת סנקציות חדשה שצפויה להגיע בשבועות הקרובים, ולכן הם מנסים להפחית את תלותם בדולרים ולהסתמך יותר על אסיה בכל הקשור לצרכי המימון והטכנולוגיה שלהם.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
תשובה לש.ע
הבעיה בהשקעה ביורו,זה אי היכולת לעמוד בביטחונות של אירופה, כלומר השטר הזה הוא שטר של כמה מדינות מאוחדות שלא יכולות להבטיח כלום לעומת הדולר, לדוגמא, הברקזיט. הברקזיט הוריד את ערך היורו ופגע בו, ואי אפשר לדעת מה יקרה כאשר היורו יהיה מושקע יותר מדי חזק והאיחוד יתפרק, וכמו שגם צוין בכתבה ישנם חוזים שנחתמו שהשימוש נעשה בדולרים ועל פי כן, יהיה קנסות שלא משתלם לחטוף אותם בגלל שרוסיה או איראן רוצים. אחד הסיבות שהדולר חזק מכל מטבע אחר בעולם, זה מהיציבות שהממשל והשוק האמירקאי מקנה לו- חוזק ובטיחות.
B  |  16.12.18
לכל התגובות