אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תגובת שרשרת: כך תפגע מלחמת הסחר במדינות אסיה צילום: שאטרסטוק

תגובת שרשרת: כך תפגע מלחמת הסחר במדינות אסיה

מומחי כלכלה מזהירים כי מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין עלולה להוביל להאטה בביקושים בסין לסחורות ממדינות אחרות באסיה; להערכתם, צעדי התמריצים הסיניים לא יסייעו

10.11.2018, 08:45 | שירות כלכליסט

מומחים מזהירים כי מלחמת הסחר המתפתחת בין ארה"ב וסין עלולה להוביל להאטה בביקושים בסין לסחורות ממדינות אחרות באסיה. זאת בשעה שהצריכה הסינית הפכה לפקטור משמעותי עבור המדינות השכנות.

קראו עוד בכלכליסט

"עבור מרבית הכלכלות באסיה, היצוא שנועד לעמוד בביקוש הסיני עלה בשיעור גבוה בהרבה מיצוא לא ישיר באמצעות שרשרות אספקה", הסביר לואיס קויג'יס מאוקספורד אקונומיקס לאתר CNBC, "עלינו לצפות שההשפעה על הביקוש המקומי בסין תהיה בעלת תפקיד מרכזי", הוסיף. להערכתו, מלחמת הסחר, שכוללת הטלת מכסים הדדיים, תמשיך להוות גורם שלילי ביחס לכלכלות אסיה בשנתיים הבאות.

קרן המטבע הבינלאומית הזהירה לאחרונה מפני ההשלכות הכלכליות של מלחמת הסחר בין סין וארה"ב. לפי ניתוח שערכו בקרן, בתרחיש הגרוע ביותר, המשך המתיחות תחתוך 1.6% מהצמיחה של סין בשנתיים הבאות.

צעירים סינים. כמה הם יוכלו לקנות?, צילום: CW צעירים סינים. כמה הם יוכלו לקנות? | צילום: CW צעירים סינים. כמה הם יוכלו לקנות?, צילום: CW

במקביל, אנליסטים בסיטיגרופ מעריכים כי החששות סביב הכלכלה הסינית בשילוב עם ההתחזקות המתמשכת של הדולר האמריקאי והלחץ על הסחר העולמי, מייצגים את שלושת "הסיכונים הגדולים" לתחזיות הצמיחה של השווקים המתעוררים. בסיטי אף מזהירים כי המהלכים בהם נוקטות הרשויות הסיניות בניסיון לרכך את המכה, לא יועילו בהרבה. "גם אם צעדי התמריצים האחרונים שננקטו ישפרו את התחזית הככלית של סין, אנו חוששים שהקרקע מתחת לשאר השווקים המתעוררים תהיה פחות יציבה מבעבר", נכתב בהערכה של הבנק האמריקאי, מבלי לפרט את הסיבות לחששות.

מנגד, הכלכלנים סטיבן פרידמן וצ'י לו מהבנק הצרפתי BNP פאריבה טוענים כי ה"הערכה הרווחת" לפיה המחלוקת בסוגיית המכסים תפגע בשווקים המתעוררים מחמיצה את התמונה המלאה. לדבריהם, הייצוא ממדינות אלו עשוי לקבל דחיפה מהתמריצים הסיניים ומהמעבר האמריקאי לייבוא ממדינות אחרות. לפיכך, וייטנאם, הודו, בנגלדש ואינדונזיה עשויות ליהנות מעלייה בהזמנות מארה"ב עבור פריטים "זולים" כמו נעליים, צעצועים וטקסטיל. מוצרים יקרים יותר כמו ציוד אלקטרוני ומכונות יוזמנו מדרום קוריאה. "השינוי בדפוסי המסחר ובביקושים בסין עשויים לעזור לפצות על חלק מהנזק ההיקפי שנגרם באזור כתוצאה מהמחלקות בין ארה"ב וסין", סיכמו.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ולא הזכרנו את תעריפי הדואר המיטיבים עם סין
תעריפי הדואר המיטיבים עם סין גורמים להם להיות הזולים בעולם כולל משלוח. אותו מוצר שישלח לסין מארצות הברית או ישלח לארצות הברית מסין או מארצות הברית לתוך ארצות הברית יתוערף באופן שהמשלוח מסין יהיה משמעותית כלכלי יותר משאר האופציות. עלות העבודה בסין זולה, ויצרן סיני יכול לייצר בכמויות גדולות הרבה יותר מאשר ספק מקומי - אך זהו אינו כל הסיפור. הסכמים ואמנות בין מדינות שחברות באיגוד הדואר העולמי, שלא עודכנו מאז שמאו שלט בסין ביד רמה, מסייעים למדינה לשמור על יתרון סחר בלתי־סביר
צבי  |  10.11.18
1.
סוף לחגיגה
החגיגה בסין נמשכה שני עשורים ללא הפרעות, בדרך לא הוגנת. סין התנהגה כאילו היא מכוכב אחר, ולה אין כל שייכות לגלובוס. נוצר פער עצום בין הייצוא מסין לבין הייבוא ארה"ב. הייצוא מסין נסק לשמיים כל עוד הייבוא התנהל בעצלתיים, תחת עינו הפקוחה של הממשל בסין. סין קבעה את שער היון באופן שרירותי, ללא קשר לשאר המטבעות בעולם. נתוני הסחר לא היו אמינים ומזוייפים ועוד ועוד... מלחמת הסחר גורמת לסינים כאב ראש לא קטן, איך ממשיכים מכאן והלאה. שתחפש פראיירים אחרים.
גבי  |  10.11.18