אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הנדל"ן האמריקאית ברוקלנד מתקרבת להסדר חוב

חברת הנדל"ן האמריקאית ברוקלנד מתקרבת להסדר חוב

מבחן ראשון של חברת אג"ח שהתאגדה באיי הבתולה וגייסה חוב בישראל: האג"ח של ברוקלנד נסחרות בתשואה דו ספרתית גבוהה - המשקיעים חוששים שהחברה תתקשה לעמוד בפרעונות

12.11.2018, 09:45 | חזי שטרנליכט

חברת הנדל"ן האמריקנית ברוקלנד שבשליטת בועז גלעד, מתקרבת להסדר חוב, לנוכח החמרה במצבה הפיננסי - ולאחר שניסיונותיו של גלעד לייצב את החברה בחודשים האחרונים לא צלחו. המשקיעים חוששים כבר תקופה ארוכה שהחברה תתקשה לעמוד בפירעונות, ובבהתאם האג"ח של ברוקלנד נסחרות בתשואה דו ספרתית גבוהה.

קראו עוד בכלכליסט

שתי אגרות החוב יפתחו היום את המסחר בבורסה בתשואה דו ספרתית, סדרה א' – בתשואה לפדיון של 13.9% וסדרה ב' בתשואה של 25.7%. בדו"חות הכספיים של החברה ליוני האחרון, נכתב כי היא חורגת באופן זמני באמות המידה הפיננסיות שנקבעו באגרת חוב מסדרה א' ונקבעו בשטר הנאמנות.

בברוקלנד בחרו שלא למסור תגובה לפי שעה לשאלות "כלכליסט" בעניין האפשרות להסדר חוב. אם אכן תגיע החברה להסדר חוב, הרי שיהיה מדובר במקרה ראשון של הסדר בחברה שהתאגדה באיי הבתולה.

בועז גלעד בעל השליטה בברוקלנד בועז גלעד בעל השליטה בברוקלנד בועז גלעד בעל השליטה בברוקלנד

המקרה האחר של חברת נדל"ן זרה שגייסה חוב בישראל ומצבה הידרדר, זה של חברת אורבנקורפ, שהיתה רשומה בקנדה - הסתיים בפשיטת רגל ולא בהסדר חוב. המודל הנפוץ של חברות הנדלן הזרות האמורות הוא של רישום באיי הבתולה.

פעילים עימם שוחחנו מעריכים כי מצבה הפיננסי של ברוקלנד מורכב וקשה. "בעצם שוק ההון נעול בפניה בתשואות האלה, וממה שאני שומע גם בניו יורק לא בדיוק רצים להעמיד לה אשראי", אמר גורם בכיר בגוף מוסדי. גורם מוסדי אחר ציין "אנחנו לא נוגעים בברוקלנד. גם לפני שנה המצב נראה היה שלילי."

בספטמבר האחרון פרצה מחלוקות בין דירקטוריון החברה להנהלה, בנוגע לאחד הפרוייקטים שבהם מעורבת החברה. מדיווח של ברקולנד עלה שב-12 בספטמבר הובא לידיעת יו"ר ועדת הביקורת כי הנהלת החברה החלה בביצוע עסקה לרכישת פרויקט יזמי, וכי ההנהלה פרעה את החוב הבכיר, זאת "מבלי שניתן אישור מפורש לכך על ידי דירקטוריון החברה". ההנהלה צינה כי פעלה מתוך הנחה שקיבלה את אישור הדירקטוריון וכי פעלה בתום לב, והדירקטוריון התכנס והחליט לבחון האם להמשיך בביצוע העסקה.

באותו החודש ערך יו"ר ונשיא החברה, ובעל השליטה, גלעד סדרה של פגישות עם גורמים בשוק ההון הישראלי, בהן הוצגה גם מצגת למשקיעים. מהמצגת עלה כי החברה היא בעלת הון עצמי של 67 מיליון דולר, אך שמתוכו ההון המיוחס לבעלי המניות עומד על 8 מיליון דולר בלבד.

לחברה 24 פרויקטים שונים, רובם בברוקלין (ומכך נגזר שמה), שכוללים 637 יחידות דיור. ב-22 פרוייקטים נבנות בפועל 588 יחידות דיור והשאר בשלבי תכנון. בעת פרסום המצגת החזיקה החברה  ב-5 נכסי נדל"ן מניבים, אך בחודש שלאחר פרסומה מכרה ברוקלנד חברה המחזיקה ב-2 נכסים בתמורה ל-2.7 מיליון דולר. העסקה שחררה את גלעד מערבויות שהעמיד להלוואות בגין הפרוייקטים.

ברוקלנד גייסה שתי סדרות אג"ח בשוק ההון, הראשונה ביוני 2014 בהיקף של 120 מיליון שקל והשנייה בדצמבר 2015, בהיקף של 73 מיליון שקל – שהורחבו ל-127 מיליון שקל בדצמבר 2017. החברה נחשבה לקטנה ופחות יציבה כבר בראשית דרכה ולכן גייסה בריביות גבוהות יחסית. הסדרה הראשונה בריבית של 6.4% והשנייה בריבית של 8.85%.

תגיות