אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצרנית הפלסטיק אולטרפלסט תעשיות נקלעה לחובות ומצאה משקיע צילום: עמית שעל

יצרנית הפלסטיק אולטרפלסט תעשיות נקלעה לחובות ומצאה משקיע

בין המוצרים שמשווקת החברה נכללים חלקי הרובה הצה"לי "תבור", ראש מערכת הרדאר של מערכת "כיפת ברזל" ועוד. החברה מעסיקה 50 עובדים וצברה חובות של 22 מיליון שקל. החברה מצאה משקיע שיזרים כספים ומציעה לאשר הסדר מול נושיה

14.11.2018, 07:44 | ליטל דוברוביצקי

יצרנית מוצרי הפלסטיק הותיקה, אולטרפלסט תעשיות (1993) נקלעה לקשיים תזרימיים, שאינם מאפשרים לה להמשיך ולפעול מבלי שיוזרם אליה הון חדש, כאשר מצבת חובותיה הכוללת לנושיה, עומדת על סך של כ- 22 מיליון שקל. לאחר מיצוי ניסיונות להתגבר על קשייה התזרימיים ממקורותיה, עלה בידי החברה לגייס משקיע, שירכוש את פעילות החברה כנגד הזרמה כספית בסך של לפחות 6 מיליון שקל – כך נודע לידיעות אחרונות.

קראו עוד בכלכליסט

בין המוצרים שמשווקת החברה נכללים חלקי הרובה הצה"לי "תבור", ראש מערכת הרדאר של מערכת "כיפת ברזל", כנפי היגוי לטילים המשרתים את המערכת הביטחונית, חלקים לקסדות טייס של מטוס התקיפה 35-F ועוד. החברה הגישה אתמול לבית המשפט המחוזי מרכז באמצעות עוה"ד עמית לדרמן ועידן מילר בקשה דחופה לכינוס אסיפות נושים ולאישור הסדר עם נושיה. החברה נוסדה בשנת 1993 ופועלת ממפעל החברה במודיעין, מעסיקה כ-50 עובדים והינה בעלת מוניטין רב בתחומה – ייצור מוצרי פלסטיק, חלקי נשק ומכונות. מבקשת החברה עולה כי בין לקוחותיה נמנות חברות מהמובילות בתעשיות הביטחוניות בארץ ובחו"ל כגון אלביט מערכות, התעשייה האווירית, רפא"ל ועוד. עוד נודע כי משכורות חודשים יולי ואוגוסט 2018 שולמו באיחור והחברה נותרה חייבת לעובדיה משכורת עבור חודש ספטמבר 2018 (בהיקף עלות מעביד של כ- 550 אלף שקל) וכן הפרשות לפנסיה לפיצויים.

כיפת ברזל, צילום: אי פי איי כיפת ברזל | צילום: אי פי איי כיפת ברזל, צילום: אי פי איי

החברה טוענת כי בימים האחרונים הצליחה לגייס משקיע, שיקבל את השליטה בחברה אגב ביצוע הסדר לנושיה ולערבים לחובותיה, כנגד השקעה כספית בחברה. המשקיע הינו חברת דאקרים, חברה תעשייתית הפועלת משנת 1981 בתחום המתכת ובתחום ייצור מערכות.

עוד נטען, כי במסגרת הצעת הרכישה מתחייב המשקיע לרכוש את פעילות החברה, בתמורה לסך של 6 מיליון שקל ולהעסיק 85% מעובדי הייצור של החברה למשך 12 חודשים. על בסיס הצעת המשקיע ומקורות נוספים של החברה שהינם, בעיקר, גביית חובות מלקוחותיה עבור עבודות שבוצעו עבורם, יגובש הסדר כולל לנושי החברה.

החברה ביקשה מבית המשפט לאשר, כי בתקופת הביניים הקצרה, בין מועד הגשת הבקשה לבין מועד כינוס אסיפות הנושים ודיון בבית המשפט לאחר מכן, על מנת לאפשר את המשך פעילותה כ"עסק חי" ועל מנת למנוע נקיטת סעדים עצמיים על ידי נושים, יינתן צו לעיכוב הליכים נגד החברה, כך שבתקופת הביניים הנושים לא יכלו לנקוט ו/או להמשיך בהליכים נגד החברה.

תגיות