אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פימי תשקיע 70 מיליון שקל בהקמת מפעל לייצור סיבים פרה־ביוטיים צילום: צביקה טישלר

פימי תשקיע 70 מיליון שקל בהקמת מפעל לייצור סיבים פרה־ביוטיים

חברת גלעם שבבעלות הקרן, נכנסת לתחום חדש - ייצור סיבי "גוס-פוס" שאמורים לשמש מזון לחיידקים הטובים במעי

13.11.2018, 18:46 | נווית זומר

קרן ההשקעות פימי משקיעה 70 מיליון שקל בהקמת מפעל חדש לחברת גלעם שבבעלותה. גלעם מקיבוץ מענית מייצרת עמילנים ופרוקטוז לתעשיית המזון העולמית.

המטרה של קרן פימי היא להיכנס לתחום חדש ומבוקש: ייצור סיבים פרה־ביוטיים, הידועים בשם "גוס־פוס", שנועדו להזין את החיידקים הטובים במעיים, האחראים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. הייצור יתבצע בטכנולוגיה ייחודית שפותחה בגלעם במשך 5 שנים.

המוצר מוגדר כתוסף מזון ומיועד ליצוא. הביקוש למוצר בתעשיית המזון העולמית, שהחלה לשים דגש על נושא התזונה, גדול מההיצע בעולם. בנוסף מיועד הסיב גם לתזונת בעלי חיים המיועדים לבשר או לחיות מחמד – כאשר מערכת עיכול בריאה יותר בבעלי חיים מפחיתה שימוש באנטיביוטיקה. לדוגמה, במזון פרימיום לכלבים, ניתן למצוא תוסף גוס. תוסף זה נמצא, אגב, גם בתחליפי חלב לתינוקות.

המטרה של החברה היא להגיע בתוך 3 שנים למכירות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. המפעל אמור לנצל את קשריו עם תעשיית המזון והמשקאות העולמית, שלה הוא מספק את הפרוקטוז להמתקה ועמילנים, כדי לשווק גם את המוצר החדש. ההשקה של המפעל החדש מתוכננת לרבעון האחרון של 2019.

ליעד כהן, צילום: יונתן בלום ליעד כהן | צילום: יונתן בלום ליעד כהן, צילום: יונתן בלום

לפני שנתיים רכשה פימי את הבעלות על גלעם מקיבוץ מענית (שהחזיק 70%) ומקרן בראשית (30%) תמורת 300 מיליון שקל, והפכה את הקיבוץ לאחד העשירים בארץ.

מדובר במפעל ותיק מאוד, שהחל כיצרן קורנפלור ודייסות לילדים תחת המותג גלעם. כיום היקף מכירותיו השנתי עומד על כ־450 מיליון שקל, והוא מעסיק 250 עובדים בארץ ובחברות בנות בגרמניה וספרד.

מאז הרכישה אישרה פימי אישרה השקעות בסך 100 מיליון שקל בגלעם: 30 מיליון בהקמת קו יצור חדש לעמילן בטכנולוגיה מבוססת אינזימים, והיתר במפעל החדש שיגייס עם השלמתו כ־25 עובדים נוספים.

מנכ"ל גלעם, ליעד כהן: "זו כניסה ראשונה שלנו לעולם הסיבים, שנועד לתת מענה לחוסר בגופנו בגלל נזקי התזונה המודרנית. זו מבוססת על יותר אוכל מוכן ותעשייתי, ועל פחות פירות וירקות. חלק מהתמודדות עם נזקי המזון התעשייתי מתבצע באמצעות העשרת התפריט בסיבים. הסיב שפיתחנו שורד את מערכת העיכול ומגיע עד למעיים. המפעל החדש יהפוך למנוע הצמיחה העתידי שלנו וייחשוף אותנו לשווקי מזון בעלי חיים וחיות מחמד".

תגיות