אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מייסדת ZEEKIT: "לקנות בגד באינטרנט יהיה קל כמו לקנות ספר או אייפון"

יעל ויזל בכנס "כשטכנולוגיה פוגשת אופנה" של כלכליסט: "אנחנו עושים אנליזה של מידות הגוף ואז באמצעות כל הפריטים שפיענחנו תוכלו לראות את עצמכם לבושים בכל בגד שתרצו"

15.11.2018, 11:57 | נעמי צורף

"תחומי האופנה והטכנולוגיה מתפתחים, והאהבה שבין שני העולמות האלה הולכת וגדלה. חברת זיקית שמחה להיות אחד מהקטליזטורים המרכזיים בצמיחת הטכנולוגיה שקשורה באופנה", כך אמרה מנכ"לית ומייסדת חברת ZEEKIT, יעל ויזל. ZEEKIT פיתחה טכנולוגיה ייחודית להלבשה וירטואלית של אנשים ודוגמנים. הדברים נאמרו אמש (ד') במסגרת סדרת "כשטכנולוגיה פוגשת", של "כלכליסט" ובנק לאומי, בה הוצגו שורת חידושים בתחום האופנה החל מייצור בגדים באמצעות מדפסות תלת-מימד, אתר אינטרנט שמאפשר לכל אחד לעצב בעצמו את בגדיו, ועד לחידושים בחווית הרכישה באינטרנט, שמבטיחים רכישה קלה נעימה ואמינה ביותר.

כיום עובדת החברה עם חברות אופנה מובילות בעולם ביניהן אסוס ומייסיס. "בואו נודה שרכישת בגדים און ליין זה אירוע מסובך. שתי השאלות המרכזיות שמעסיקות אותנו הן: איזה מידה לקנות? ואיך זה יראה עלי? הרי גם אם אני מידה M אני לא יכולה לדעת שהבגד הזה במידה שלי יתאים לי, והאם הצבע הזה יראה עלי טוב", הסבירה ויזל. "משאלת ליבנו כשהקמנו את זיקית הייתה להצליח "לראות" איך אנחנו נראים עם כל בגד ובגד שמוצג באתרי האינטרנט".

יעל ויזל מייסדת zeekit, צילום: אוראל כהן יעל ויזל מייסדת zeekit | צילום: אוראל כהן יעל ויזל מייסדת zeekit, צילום: אוראל כהן

באופן די מפתיע, גם חברת זיקית כמו חבורת סטארט-אפ ישראליות רבות, שאבה את ההשראה משירותם הצבאי של מקימיה. ויזל סיפרה על עצמה ששירתה מודיעין של חיל-האוויר שם למדה לסרוק, לנתח ולייצר תמונות מכ"מ. לאחר שהשתחררה משירתה הצבאי למדה הנדסה בטכניון ולאחר מכן עסקה בפיתוח מערכות מודיעין מוטסות. "עבדנו על אלגוריתם שיודע לקחת תמונה דו-מימדית של שטח מסוים ובאמצעותה להציג טופוגרפיה תלת-מימדית וכך בכל רגע במטוס מקבלים תמונת מודעין בזמן אמת. אפשר לומר שזה סט של אלגוריתמים שיקחו את החד-מימדי וילבישו על התלת-מימדי", הסבירה ויזל. "בעודי מפתחת את הדברים האלה עם חברים היה לנו רגע של הארה והבנו שגוף האדם הוא קצת כמו טופוגרפיה ואם נסתכל על תמונת בגד כאילו הוא תמונת מודעין דו-מימדית ונעשה לגוף את מה שעשינו עם המידע מהמכ"מים נוכל להגשים את החלום הרטוב של היכולת לראות את עצמנו לבושים בכל בגד".

לדבריה של ויזל, כיום כ-20 אחוזים מהמוצרים באסוס מולבשים בטכנולוגיה של זיקית. "כשאנחנו מלבישים דוגמנים אנחנו מלבישים אנשים, זו הבשורה שלנו - כל אחד יפה, לכל אחד מגע להרגיש יפה ולכן דוגמני זיקית הם אנשים רגילים. כולם יכולים להצטרף למאגר הדוגמנים שלנו ואולי לדגמן באסוס שמקפידה לשים דגש על מגוון של מבני גוף וקבוצות אתניות".

ויזל סיפרה מעט על תהליך העבודה של האלגוריתם שיצרה: "אנחנו יכולים לקחת כל עמוד שיש בו תמונה של בגד, יודעים לשלוף את תמונת הבגד מהדוגמן ולחלק אותו ל-80 אלף חתיכות קטנות. כאשר מגיעה תמונה של משתתף אנחנו מפענחים את הגוף שלו כאילו היה טופוגרפיה שהתפתחה ממכ"ם, אנחנו עושים אנליזה של מידות הגוף ואז באמצעות כל הפריטים שפיענחנו תוכלו לראות את עצמכם לבושים בכל בגד שתרצו". ויזל הדגישה כי הבשורה של זיקית היא כי "חוסר הידע מה לקנות ואיך יראה מגיע לקיצו - בזכותנו לקנות בגד באינטרנט יהיה קל כמו לקנות ספר או אייפון".

ויזל ציינה כי כולם מוזמנים להגיע לנקודות הצילום שתפתח החברה בקרוב, בהן כל אחד יוכל להצטלם ולהפוך לדוגמן או דוגמנית וירטואלי. הנקודות יפתחו במספר ערים מרכזיות בעולם בהן תל-אביב, ניו יורק, לונדון וסן פרנסיסקו.

את דבריה ביקשה ויזל לחתום בפניה לנשים שבקהל ואמרה "לא תמיד אנחנו לוקחות את עמדת ההובלה, לפעמים אנחנו מתביישות, לפעמים אנחנו חושבות שאנחנו לא יכולות, אני מרשה לעצמי לעמוד כאן ולהגיד בואו ננסה, מקסימום נצליח".

תגיות