אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר כבר מעל ל-3.70 שקלים צילום: שאטרסטוק

הדולר כבר מעל ל-3.70 שקלים

משלים טיפוס של 1.5% בשבוע. בין להיחלשות השקל - ההצהרה של בנק ישראל על הפסקת הרכישות, האטה בצמיחה ברבעון השלישי וחוסר היציבות הפוליטי

19.11.2018, 09:24 | כתבי שוק ההון

הדולר ממשיך בהיחלשות שלו בפתיחת שבוע המסחר במטח ונסחר מעל לרמה של 3.70 שקלים. בשבוע המסחר האחרון נחלש המטבע האמריקאי בשיעור של 1.5% מול מקבילו הישראלי. היורו עולה ב-0.4% ונסחר ב-4.23 שקלים.

בשווקים הבינ"ל: היורו יורד ב-0.1% ל-1.140 דולר, הפאונד יציב ב-1.284 דולר.

קראו עוד בכלכליסט

אתמול פורסם האומדן הראשון לרבעון השלישי על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לפיו המשק צמח ב-2.3% ברבעון לאחר צמיחה של 1.2% ברבעון הקודם וצמיחה מרשימה יותר ברבעון הראשון של 4.6%. מבחינת התוצר המקומי הגולמי לנפש, חלה עלייה של 0.3% ברבעון השלישי בשיעור שנתי, לאחר ירידה של 0.7% ברבעון השני ועלייה של 2.6% ברבעון הראשון. 

במקביל ממשיכה הסערה הפוליטית בישראל סביב הקדמת הבחירות להשפיע על המסחר במט"ח - כאשר לא ברור בשלב זה האם הבחירות יוקדמו או יתקיימו במועדן בנובמבר 2019.

לפני שבוע הודיע בנק ישראל כי הוא משנה כיוון. לאחר שב-2013 החליטה הוועדה המוניטרית של הבנק על תחילת תכנית רכישות מט"ח, שנועדה לקזז את השפעת הפקת הגז הטבעי על שער החליפין - הודיע הבנק כי יפסיק את הרכישות שנועדו לקזז את אותה השפעה. בכל מקרה, בנק ישראל הדגיש כי ימשיך לפעול בשוק המט"ח במקרה של "תנודות חריגות בשער החליפין".

"להפסקת רכישות המט"ח של בנק ישראל לקיזוז השפעת הפקת הגז הטבעי לא צפויה להיות השפעה מהותית על שערו של השקל, על רקע העובדה כי בכל מקרה בנק ישראל משאיר לעצמו את כל האפשרויות להתערבויות אקראיות בשוק המט"ח", אומר בעניין זה דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון.

בנק ישראל, צילום: עטא עוויסאת בנק ישראל | צילום: עטא עוויסאת בנק ישראל, צילום: עטא עוויסאת

השווקים הבינ"ל 

על הפרק מבחינת המשקיעים הבינ"ל שתי סוגיות מפתח - התפתחויות בענייני הסחר, לקראת הפגישה הצפויה בין הנשיאים דונלד טראמפ ושי ג'ינפגינג בועידת G-20 בארגנטינה, ושאלת יציבות הממשלה של תרזה מיי עומדת על הפרק, לנוכח המחאה הנרחבת בתוך אנשי מפלגת השלטון (השמרנים) שלה על הסכם הברקזיט המתגבש - שאמור להגיע בחודש הבא להצבעה בפני הפרלמנט; התפתחויות בענייני הסחר, לקראת הפגישה הצפויה בין הנשיאים דונלד טראמפ ושי ג'ינפגינג בועידת G-20 בארגנטינה; בנפט - בשווקים מעריכים שסעודיה תיזום צמצום תפוקה נוסף באופ"ק, בהחלטה שתתקבל לקראת סוף השנה.

מיי הדגישה אתמול שלא הועברו מספיק בקשות מצד חברי המפלגה שלה על מנת להורות על הצבעת אי אמון בהנהגתה. במקרה שבו יועבר מספר הבקשות הנדרש תידרש מיי לעמוד לבחירות מחודשות על הנהגת המפלגה. מיי ציינה, בתגובה למהלך של חברי המפלגה השמרנית המתנגדים להמשך כהונתה, שכל שינוי בהנהגה יוביל לעיכוב מיותר של מהלך הברקזיט וציינה שוב שאין בכוונתה ליזום משאל עם נוסף על הסכם הפרידה. בשבוע שעבר, לאחר שטיוטת ההסכם אושרה בממשלה, התפטר שר הברקזיט דומיניק ראב (Dominic Raab), ובעקבותיו עוד שלושה שרים פרשו מהממשלה.

"מכיוון שהעלות של יציאה מהאיחוד ללא הסכם היא גבוהה מדי הפרלמנט הבריטי יאלץ לבלוע את הצפרדע ולהעביר את ההסכם. עם זאת, בשל חוסר הרצון לוותר על הגאווה ומכיוון שהבריטים אוהבים את הדרמה שלהם עמוק בזמן הפציעות, סביר להניח שתרחיש זה יתממש קרוב מאוד לדד-ליין, כלומר לקראת סוף השנה או אפילו בתחילת 2019", אומר הכלכלן הראשי בפסגות אורי גרינפלד.

הפרלמנט הבריטי - יידרש לאשר את ההסכם, צילום: בלומברג הפרלמנט הבריטי - יידרש לאשר את ההסכם | צילום: בלומברג הפרלמנט הבריטי - יידרש לאשר את ההסכם, צילום: בלומברג

תגיות