אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

שיאומי Pocophone F1: פרימיום לכל פועל, ב-1,700 שקל

חיצונית, הוא נראה משעמם ופשטני, אך ביצועי מכשיר הביניים החדש של החברה יכולים לסנוור גם מתחרים יקרים בהרבה: יש לו מערכת קירור שמסייעת בהטסת משחקי מובייל כבדים וזמן סוללה מרשים. ואולם, יש המצלמה בינונית וגופו לא עמיד במים

19.11.2018, 13:37 | רפאל קאהאן

בספרדית, פוקופון (Pocophone) פירושו טלפון קטן. ושיאומי בחרה בשם זה למותג המכשירים המוזלים הצעיר שלה כדי להגיע לשווקי אירופה, אסיה ואמריקה ולהציע מכשירים עם מפרט של סמארטפוני פרימיום ומחיר נגיש.

קראו עוד בכלכליסט

זאת, בלי לפגוע במותג שלה: שיאומי קנתה את עולמה כחברה שמוכרת טלפונים זולים, ונמאס לה מזה; מכשיר העילית Mi Mix 3, כבר נמכר במחירי עילית שלא נופלים משל וואווי, למשל. הפוקופון F1, הראשון בסדרה, נחת בישראל לאחרונה ומציע שורת יתרונות שמהווה תחרות למכשירי הביניים עתירי הביצועים - מוואן פלוס ועד לשיאומי עצמה.

נעים להכיר: פוקופון מבית שיאומי, צילום: אוראל כהן נעים להכיר: פוקופון מבית שיאומי | צילום: אוראל כהן נעים להכיר: פוקופון מבית שיאומי, צילום: אוראל כהן

איכות ועיצוב: פלסטיק על זכוכית

ה-F1 אינו מרשים כלפי חוץ: לטלפון איכות הרכבה טובה, אך גוף פלסטי (פוליקרבונט) שלא פורסם עבורו תקן עמידות במים ואבק. כמו כמעט בכל סמארטפון בימינו, תמצאו בראש התצוגה שלו מגרעת גדולה, שמכסה את רוב הצלע העליונה של המסך. עד כדי כך, שהיא בקושי משאירה מקום להתראות מצדדיה. שיאומי הזדקקה לכל נדל"ן המגרעת הזה כדי להתקין חיישני אינפרה-אדום לסריקת וזיהוי פנים, אך אולי היה עדיף לו ויתרה על המגרעת ופשוט שמה את החיישנים מעל למסך.

גב פלסטיק, עם סורק טביעת אצבע שקרוב מדי למצלמה, צילום: אוראל כהן גב פלסטיק, עם סורק טביעת אצבע שקרוב מדי למצלמה | צילום: אוראל כהן גב פלסטיק, עם סורק טביעת אצבע שקרוב מדי למצלמה, צילום: אוראל כהן

המסך עצמו קצת בולט מעל לגוף, ונראה מודבק עליו. אבל זה לא מפריע לאחיזה ולמעשה, הגוף המעוגל של הפוקופון מאוד נוח. הוא קצת עבה ושוקל כעשרה גרם יותר ממכשירים בגודל דומה, אך לא נותן תחושה מסורבלת או מגבילה. בגבו תמצאו סורק טביעות אצבע מתחת לשתי עדשות מצלמה - סורק שמוקם קרוב מדי אליהן. זו טעות שגם סמסונג עשתה בעבר, ובגללה קל להניח אצבע על העדשה, ללכלך אותה וליצור תמונות מטושטשות.

לא הכי דק, לא הכי קל, אך בהחלט נוח, צילום: אוראל כהן לא הכי דק, לא הכי קל, אך בהחלט נוח | צילום: אוראל כהן לא הכי דק, לא הכי קל, אך בהחלט נוח, צילום: אוראל כהן

נראה שתחום העיצוב היה זה שבו חסכה שיאומי הכי הרבה; זה לא טלפון מכוער או שמורכב רע, אך בהחלט לא אחד שמשדר יוקרה או סטייל.

תצוגה וממשק: כמו גדולים 

למסך הפוקופון F1, שגודלו 6.18 אינץ', יש פאנל IPS LCD ולא פאנל AMOLED כמו של מכשירי העילית - אך איכות התצוגה שלו לא נופלת בהרבה משלהם. גם הבהירות שלו מצוינת ותוכלו לקרוא בבירור גם תחת תאורה ישירה; זהו המסך הטוב ביותר בקטגוריית המחיר הזו, בקרב סמארטפוני השנה. ואולם, שיאומי בחרה לתת לו פינות מאוד עגולות; זה אולי אסתטי, אבל מצמצם את שטח הפנים של המסך באפליקציות מסוימות ומפריע כמשתמשים במחוות כשיטת השליטה המרכזית בטלפון.

מסך בהיר וקריא. שימו לב לפינות המעוגלות בתחתית התצוגה, צילום: אוראל כהן מסך בהיר וקריא. שימו לב לפינות המעוגלות בתחתית התצוגה | צילום: אוראל כהן מסך בהיר וקריא. שימו לב לפינות המעוגלות בתחתית התצוגה, צילום: אוראל כהן

ממשק הפוקופון, שמבוסס על ממשק MIUI של שיאומי, כולל יכולת אופציונלית לזיהוי מחוות בסגנון אייפוני למדי - סווייפ למעלה כדי לחזור למסך הבית, סווייפ משולי המסך בתור חזרה אחורה ועוד. הממשק עבר עוד שינוי מבורך: בעוד מכשירי שיאומי נמכרים עם ממשק ובו כל האפלקציות פרוסות על מסכי בית רבים, כמו ב-iOS, הפוקופון כולל מגירת אפליקציות אנדרואידית. הממשק מאוד נוח ועם הרבה אפשרויות התאמה אישית. 

ממשק פשוט ונקי, צילום: אוראל כהן ממשק פשוט ונקי | צילום: אוראל כהן ממשק פשוט ונקי, צילום: אוראל כהן

מערכת זיהוי הפנים פועלת היטב והיא מהירה מאוד - ותצליח לזהות את פניכם גם בתאורה נמוכה. כמותו, גם סורק טביעות האצבע מהיר ומדויק. לטלפון אין שבב NFC, שמשמש לסריקת כרטיסי נסיעה ואמצעי תשלום, עוד נקודה בה חסכה החברה.

מצלמה: איכותית ביום. ובלילה?

מצלמת הפוקופון F1 הראשית מתבססת על חיישן 12 מגה-פיקסל מתוצרת סוני וחיישן 5 מגה-פיקסל לניתוח עומק התמונה, עם מפתח צמצם של F/1.9 ופיקסלים מוגדלים לקליטת יותר אור. לא תמצאו בה מנגנון ייצוב אופטי, ותוכנת AI שמעבדת את התמונות בזמן אמת מנקה טשטושים ורעש.

מצלמת הפוקופון F1, צילום: אוראל כהן מצלמת הפוקופון F1 | צילום: אוראל כהן מצלמת הפוקופון F1, צילום: אוראל כהן

איכות התמונה באור יום טובה מאוד, עם תכונת HDR מצוינת שמאפשרת פירוט גם בתמונות מוצללות יחסית. ואולם, צילום בתנאי לילה או בתאורה קשה הוא אתגר למצלמת הפוקופון, והתמונות יוצאות מגורענות יחסית. למצלמה יש מצב Bokeh - תמונת דיוקן עם רקע מטושטש - שמפיקה תוצאות לא רעות, חוץ מבמקרים בהם האלגוריתם מפספס קצת, ומטשטש גם קצוות שיער ופרטים אחרים בשולי הדמות שבפריים.

מצלמת הסלפי בת ה-20 מגה-פיקסל והיא אותה אחת שתמצאו במכשיר ה-Mi 8 המוצלח. היא עושה עבודה מצוינת למרות נקודת המיקוד הקבועה, התמונות מפורטות באור יום והיא אפילו יודעת לספק דיוקן עם רקע מטושטש ללא עדשה משנית.

מולטימדיה אפליקציות: יותר מדי, ובשביל מי? 

שיאומי ממלאת את המכשירים שלה באפליקציות, בכמות גדולה ובולטת. זה ברור שחברות סיניות צריכות להציע מקבילה לאפליקציות גוגל מסיבות מובנות של חוסר זמינות במדינה, אך בגרסאות הגלובליות של המכשירים, שמיוצאים למדינות בהן גוגל זמינה, זה מיותר ומציק. רוב האפליקציות של שיאומי לא טובות או שימושיות ממה שאפשר למצוא בחנות אנדרואיד או בגרסת הבסיס של אנדרואיד עצמה.

הרבה אפליקציות, במקום אלה של גוגל, צילום: אוראל כהן הרבה אפליקציות, במקום אלה של גוגל | צילום: אוראל כהן הרבה אפליקציות, במקום אלה של גוגל, צילום: אוראל כהן

תמצאו בטלפון גלריה עם כלים לניהול תמונות, מנהל קבצים, נגן מוזיקה, נגן וידאו וכולם בינוניים וסבירים. ישנם גם יישומי ניהול זיכרון וניקויו, כלי אבטחה שונים וטריק שימושי בחייגן - הקלטת שיחות מובנית.

יישום אחד שמשדרג את חוויית המדיה הוא רדיו FM מובנה, שיאפשר לכם לקלוט שידורים גם ללא חיבור אינטרנט. לטלפון יש שקע אוזניות סטנדרטי - רכיב שהופך לנדיר יותר ויותר בימינו - אך איכות השמע בינונית ומטה.

אבל יש לאפליקציות הפוקופון חיסרון אחד שצריך לקחת בחשבון: כשנוברים בהגדרות המכשיר, מגלים ששיאומי מקבלת גישה חופשית למידע השימוש שלכם. בסין, נועדו ההרשאות הללו לסייע לחברה לבצע התאמות שונות באקוסיסטם רחבה של שירותים מקוונים - שירותים שלא זמינים בישראל. ובארץ? הטלפון פשוט אוסף מידע ולא נותן דבר תמורתו. כן, גם גוגל אוספת מידע דרך אנדרואיד, אך פה מדובר בחברה סינית שאינה כפופה לרגולציות מערביות. בנוסף, קצת חשוד ששיאומי הפעילה את השירותים הללו כבחירת מחדל וקברה אותם במעמקי התפריטים.

    

חומרה וזמן סוללה: V8 טורבו בגוף של יונדאי

בעולם הרכב יש מין סוג של משוגעים לדבר, שמתקינים מנועים מחוזקים במכוניות רגילות - למשל, מיניוואן עם מנוע של מכונית מירוצים, והמצאות דומות. שיאומי העניקה לפוקופון טריק שהגיע מקטגוריית מוצרים חזקה בהרבה: קירור מבוסס נוזל. כן, הוא מבוסס על מעבד הסנאפדרגון 845 הפופולרי של קוואלקום, ונמכר עם זיכרון פעולה של 6 גיגה-בייט כמו מתחריו, אך מערכת הקירור מבטיחה שהמעבד יתאמץ פחות ויוציא מעצמו יותר.התוצאה מרשימה מאוד: זהו טלפון מהיר שסוחב גם משחקי תלת ממד לאורך זמן בלי לשהק. מרחב האחסון הבסיסי שלו הוא 64 גיגה-בייט, ויש גם דגם של 128 גיגה-בייט, ודגם של 256 גיגה (עם זיכרון פעולה גדול ב-2 גיגה).

סוללה של יומיים. מכשיר הפוקופון בפעולה, צילום: אוראל כהן סוללה של יומיים. מכשיר הפוקופון בפעולה | צילום: אוראל כהן סוללה של יומיים. מכשיר הפוקופון בפעולה, צילום: אוראל כהן

הקישוריות כאן מצוינת, המודם של קוואלקום עושה עבודה מעולה ומרכב הפלסטיק משפר את הקליטה. איכות השמע בשיחה טובה ואין קטיעות או איבוד אות. ה-GPS מתאכן במהירות וגרסת הבלוטות' היא האחרונה עם תמיכה בשני יעדי שמע במקביל.

זמן הסוללה של הטלפון מעולה: הוא מחזיק יומיים ללא טעינה, הודות לסוללת 4,000 מיליאמפר-שעה, חזקה מהממוצע בקטגוריה (וגם משל לא מעט מכשירי פרימיום יקרים). בין היתר החזיק כיומיים גם עם פעולות קצת יותר תובעניות, כמשחק ב-PUBG. טכנולוגיית הטעינה המהירה פחות מרשימה משל המתחרים: מדובר סוללה שתומכת בטעינת 2 אמפר לשעה, בעוד דורות הטעינה המהירה הנוכחיים מאפשרים מהירות טעינה כפולה.

סיכום ואלטרנטיבות

הפוקופון F1 הצליח להעמיד את עולם הסלולר על הראש. הטלפון הזה לא חף ממגרעות, אך מספק תמורה מעולה למחיר גם בלי שבב NFC או טעינה מהירה יותר. סוגיית העמידות במים ואבק היא רגישה, ותצריך יותר זהירות מצד המשתמש - מה שעושה את המכשיר לפחות מתאים עבור ילדים, למשל.

מחירו הרשמי עומד על 1,700 שקל, סכום זול משל כל מתחרה הוואן פלוס 6T, למשל, נמכר כמעט בכפול ומכשירי הדגל של סמסונג, וואווי, אפל והאחרות אף יקרים מכך. לשיאומי יש בעיה: מכשיר ה-Mi 8 שלה כבר זול מהפוקופון, והיא עלולה להתחרות בעצמה. הפוקופון F1 הוא טלפון מצוין שמתומחר מצוין, ויענה על דרישות רוב המשתמשים. נכון שאין כאן סמל סטטוס או עיצוב מנקר עיניים, אבל לא חייבים פרארי כדי לנסוע לסופרמרקט.

תגיות