אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם בימינו צריך תואר אקדמי בכדי להשתלב בעולם ההייטק ? צילום: Canva.com

האם בימינו צריך תואר אקדמי בכדי להשתלב בעולם ההייטק ?

עבודה בעולם ההייטק מושכת רבים, מסיבות מובנות כמו המשכורות הגבוהות שמשלמים לעובדים בתעשייה, הגמישות בשעות העבודה והאפשרות לתכנן אותם לפי צרכיו, תנאים סוציאליים מעולים, נסיעות בכל העולם וכדומה.

20.11.2018, 14:26 | בשיתוף RT-Group

נדמה כי המכשול הגדול ביותר בפני המעוניינים להיכנס לעולם ההייטק הוא "לימודי השכלה גבוהה".

נשאלת שאלה, האם תואר במדעים מדויקים כגון מדעי המחשב / הנדסת אלקטרוניקה / הנדסת תוכנה הכרחיים בכדי למצוא עבודה בהייטק ? האם התואר בכלל מבטיח עבודה?

אם נשאל את הדור הקודם, ההורים שלנו, די בטוח שיטענו שתואר זה הכרחי!

אין ספק שתואר אקדמי בתחומים לעיל מקנה ידע תאורטי, הבנה מערכתית ויכולת אבחון ופתרון בעיות אך בימינו התמונה השתנתה.

מה הדרישות למשרות בחברות הייטק?

כל שנה עוד סטודנטים יוצאי אוניברסיטאות ומכללות מוצאים את עצמם עם תעודה שלא ממש עוזרת להם למצוא עבודה, מכיוון שרוב החברות מעדיפות ניסיון אמפירי וידע מעשי מאשר תעודת אקדמי .

כבר בשיחת הטלפון הראשונה ישאלו אותך שאלות מעשיות בכדי לבדוק אם "שווה" להזמין אותך לראיון עבודה.

מה עוד שחברות הייטק בד"כ מעבירות את המועמדים מבחני מיון שנועדו לבחון קריטריונים כגון בקיאות מעשית בתחום, יכולת קוגניטיבית, מנהיגות, לויאליות, סקרנות ועוד, נושאים שלאו דווקא ניתן לרכוש במוסד להשכלה גבוהה.

כיום זאת כבר עובדה ששיעור העובדים חסרי ההשכלה אקדמית בחברות Enterprise כגון google, Intel ועוד גדל כל הזמן, עושה רושם שמעסיקים רבים יעדיפו להעסיק עובדים עם ניסיון מעשי, ללא קשר לדיפלומה המצויה באמתחתם.

 קורס תכנות בReal Time Group, צילום: Canva.com קורס תכנות בReal Time Group | צילום: Canva.com  קורס תכנות בReal Time Group, צילום: Canva.com

תואר או הכשרה מקצועית?

כיום ניתן למצוא מוסדות לימוד מקצועיים המכשירים לתחומי ההייטק השונים שאינם מצריכים תואר אקדמי.

מוסדות לימוד אלו מאמינים כי הסטודנטים יעדיפו להשקיע ולהתרכז בהכשרה מעשית ממוקדת לתחום הרצוי ומסונכרנת לתעשייה.

בזמן שתואר אקדמי נמשך 4 שנים ומתרכז בשנתיים הראשונות בקורסי חובה כגון מתמטיקה ופיזיקה, במוסדות הלימוד המקצועיים ניתן ללמוד את התחום הרצוי באופן מעשי ומכוון למשרה המיועדת תוך מספר חודשים.

שאלנו על כך את מר בני כהן, מנכ"ל Real Time Group, הקבוצה כוללת בית תוכנה, רשת מכללות ארצית למקצועות ההייטק וחטיבת השמה אשר בין השאר דואגת להשים את בוגריה:

"כחברת פיתוח המשתפת פעולה עם מאות חברות הייטק אזרחיות וביטחוניות בארץ ובעולם, אנו מכירים היטב את הכישורים והדרישות שחברות הייטק מחפשות במועמדים.

התשובה לשאלה תלויה בסוג המשרה הנדרשת, במשרות כגון Board Designer או מפתח RT - Embedded המעסיקים לרוב יתעקשו על תואר אקדמי וחלקם אפילו רק מאוניברסיטאות מוכרות,

יחד עם זאת, ישנם תחומים הפתוחים בפני מועמדים אשר סיימו קורס תעודה ללא תואר!

לחטיבת ההשמה שלנו קל יותר להשים בוגרים אשר הוכיחו את יכולתם ע"י סטאז', תיק עבודות או פרויקטים מעשיים מאשר מועמדים בעלי תואר ללא ניסיון מעשי.

ב RT-Group אנו יכולים להרשות לעצמנו להבטיח עבודה לבוגרים בקורסים ייעודיים ע"פ הישגים -

הדבר מתאפשר היות והקורס מתנהל באופן מעשי ברובו והסטודנטים מחויבים לפיתוח פרויקטים מעשיים ולסטאז' ."

לימודי הייטק בReal Time Group, צילום: Canva.com לימודי הייטק בReal Time Group | צילום: Canva.com לימודי הייטק בReal Time Group, צילום: Canva.com

 

אילו תחומים אינם מצריכים תואר אקדמי, למשל?

1. Full-Stack - פיתוח WEB - בעוד שמעצבי אתרים עוסקים במראה אתר האינטרנט או היישום, מפתחי אתרים לוקחים את העיצוב ומפיחים בו חיים, מיישמים את הפונקציונליות מאחורי עיצוב.

בפיתוח WEB -יש צורך בהיכרות מעמיקה עם שפות תכנות לרבות: Javascript, HTML, CSS וכ"ו.

בקורס Full Stack של RTG תמצאו את רשימת הנושאים הנדרשים בתעשייה תוך כדי בניית פרויקטים לתיק עבודות.

2. בדיקות תוכנה ואוטומציה - בדיקות תוכנה הן התחנה האחרונה והכרחית בפיתוח תוכנה לכן, יש ביקוש אדיר למשרת בודקי תוכנה בתעשיית ההייטק.

כיום, בודקי תוכנה מתחילים, צריכים לדעת מתודולוגיות בדיקה בשילוב עם פיתוח כלי אוטומציה בשפות תכנות שונות כגון Java/Python ועוד.

אם כבר לומדים בדיקות תוכנה, כדאי לקחת קורס QA הכולל גם אוטומציה מאחר ועולם הבדיקות עושה מעבר מובהק לבדיקות אוטומטיות לרבות תחומי (Continuous Integration (CI.

3. Cyber - אחת השאלות הפופולריות כיום, הינה כיצד להתגונן מפני מתקפות אלקטרוניות, פריצות למחשב הביתי, פריצות לאתרי אינטרנט ועוד.

קורס אבטחת מידע וסייבר יעניק לך את כל הכלים המעשיים בכדי להתמודד מול ניסיון פריצות האקינג.

ואף כיצד לבצע התקפה.

4. ניהול רשתות - בכל שנה עולה הדרישה לטכנאים ומנהלי רשתות. היום, לעומת זמנים עברו, הציפייה ממנהל הרשתות היא לפתור בעיות מגוונות במקום, ללא צורך בתמיכה של מתכנת.

משום כך, ידע מעשי בתחומים כמו התקנה, הטמעה וטיפול בשרתים מבוססי מערכות הפעלה שונות (כמו Windows או Linux) הם ידע בסיסי שצריך להיות למנהל רשתות. קורס ניהול רשתות טוב יקיף נושאים כאלה ויעניק התנסות רבה כדי להשיג שליטה מירבית בבעיות המגוונות שעלולות להתעורר.

לא משנה מה תחליטו, זכרו שמה שקובע בסופו של דבר הינו הניסיון המעשי שלכם ולא בהכרח התואר האקדמי. אז חפשו תמיד את הקורס שנותן לכם את ההתנסות המעשית הרבה ביותר ורצוי גם הבטחה לעבודה, תשקיעו ותצליחו!

תגיות

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות