אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: שליש מההטרדות המיניות של נשים - במקום העבודה צילום: Unimedia

הלמ"ס: שליש מההטרדות המיניות של נשים - במקום העבודה

כך עולה מסקר הביטחון האישי לשנת 2017. 96 אלף נשים הוטרדו בשנה שעברה, 97% מהמוטרדות לא פנו למשטרה; כ-87 אלף נשים נפגעו מאלימות או מאיום באלימות

21.11.2018, 14:59 | שחר אילן

כ-96 אלף נשים (3.4% מהנשים הבוגרות) הוטרדו מינית ב-2017, 29 אלף מתוכן (30.5%) הוטרדו במקום העבודה. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפרסמה את סקר הביטחון האישי לשנת 2017. זאת, לקראת היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים שיחול ביום ראשון הקרוב. מרבית הנשים שהוטרדו במקום עבודתן (85%) ציינו שהמטריד לא היה הממונה עליהן, אלא מישהו אחר במקום העבודה.

11.6% מכלל הנשים (כ-324 אלף נשים) בגילאי 20 ומעלה נפגעו ב-2017, לפי עדותן, מעבירות שונות. הנפוצות ביותר היו: גניבה (3.5%), הטרדה מינית (3.4%), אלימות או איום באלימות (3.1%) ועבירה מקוונת (3.0%).

קראו עוד בכלכליסט

 , צילום: SheThePeople צילום: SheThePeople  , צילום: SheThePeople

97% מהנשים שנפגעו מהטרדה מינית (בעבודה או במקום אחר), לא דיווחו על כך למשטרה. לפי הסקר, הסיבות העיקריות בגינן נמנעו נפגעות מדיווח למשטרה היו: לא רצו להטריח את המשטרה במקרה פעוט ערך (25%), חוסר יכולת של המשטרה לטפל (19%), וחוסר רצון של המשטרה לטפל (15%). עם זאת, כ-32% מהנפגעות - כמעט שליש - פנו לגורמים אחרים שאינם משטרת ישראל.

בקרב נשים צעירות, בנות 34-20, עמד אחוז הנפגעות מהטרדה מינית על 7.5% - גדול פי 5 מאשר בקרב נשים בנות 35 ומעלה (1.5%). התוצאה: 66 אלף מתוך 96 אלף הנפגעות מהטרדה מינית, 69%, היו צעירות. יותר נשים נפגעו מהטרדה מינית (3.4%) מאשר גברים (1.0% מהגברים).

כ-87 אלף נשים (3.1% מכלל הנשים הבוגרות) נפגעו במהלך השנה שקדמה לסקר מאלימות או מאיום באלימות. בקרב הנפגעות מאלימות, 66.4% נפגעו מאיומים (ללא פגיעה פיזית) ו-33.6% ספגו מפגיעה פיזית. 41% מהנשים שנפגעו מאלימות או מאיום באלימות הכירו את התוקף / המאיים, או לפחות את אחד התוקפים.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
וואי בתור גבר נאה, הוטרדתי מאות פעמים
למשל רק היום. רק דוגמא מקרית לחלוטין, במקרה יצא הסיפור הזה, יש לי מאות סיפורים על הטרדות שעברתי, ניסיתי להתלונן לגורמים שונים ויש גיבוי מלא של המערכת בעד מטרידנים. בכל מקרה הנה היום ראיתי בחורה יפה, הסתכלתי עליה והיא עשתה סירוק, חייכתי אליה בתודה, אבל זה לא סיפק איזשהו קול מסתורי וסוטה שהיה מאחורי שהעיר איזשהי הערה סוטה בלי שיכולתי לזהות מאיפה הוא בא. באמצע היום, ברחוב ראשי, ליד אנשים אחרים שהיו שקטים - כל מה שהוא ראה זה בחורה מסתכלת עליי ומסתרקת וזה כבר הדליק אותו וזה הטריד, בטח רצה לעשות ביד בערב על הדימיון שלנו ביחד. זה יצור שנקרא זבוב והוא נפוץ מאד. אנשים כבר מפחדים להסתכל על בנות כדי שלא יצוץ להם איזה סוטה ויזרוק כל מיני רמזים פולשניים. וגם בנות הטרידו אותי. פוטרתי 3 פעמים מגלל שלא סיפקתי מינית את הבוסית - בעיקרון בזה שפשוט לא הייתי מעוניין בהצעות וברמיזות המיניות שלה, המשטרה - היתה עוד נותנת לי איזה משהו אם הייתי מתלונן. מניסיון. המצב בארץ בעניין ההטרדות פשוט קטסטרופלי, מסוכן רומנטית פשוט אפילו ללכת ברחוב ראשי באמצע היום. והמשטרה ובתי המשפט? רק תומכים בהטרדות.
רודף צדק 968  |  27.11.18