אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Aquant: גיוס של 10 מיליון דולר בהובלת קרן לייטספיד צילום: בלומברג

Aquant: גיוס של 10 מיליון דולר בהובלת קרן לייטספיד

החברה פיתחה מערכת AI שלומדת את השפה הייחודית של כל ארגון ומשתמש בה כדי לצמצם זמני השבתה של מכונות וציוד. את סבב הגיוס הובילה קרן לייטסיפד והשתתפו בו וורלד טרייד, אנגולר וסילברטק

22.11.2018, 17:58 | הגר רבט
חברת אקוונט (Aquant) הישראלית השלימה גיוס סיד מורחב של 10 מיליון דולר בהובלת קרן לייטספיד ובהשתתפות וורלד טרייד ונצ׳רס, אנגולר ונצ׳רס וסילברטק ונצ׳רס.

קראו עוד בכלכליסט

אקוונט הוקמה ב-2016 על ידי שחר חן ואסף מלוכנא והיא מפתחת פתרון מבוסס AI ולמידת מכונה שלומד את השפה הייחודית של כל ארגון, ומשתמש בה לצמצם את זמן ההשבתה של מכונות וציוד. המערכת של אקוונט משתמשת במידע היסטורי קיים בארגון כדי לספק המלצות שירות על בסיס חיזוי. בין לקוחות החברה נמנות The Rational, הום דיפו ו-3D Systems.

פס ייצור ממוכן בפעולה, צילום: The Register פס ייצור ממוכן בפעולה | צילום: The Register פס ייצור ממוכן בפעולה, צילום: The Register

שחר חן, מנכ״ל ושותף מייסד באקוונט מסר: "בשנים האחרונות דובר רבות בתעשייה על אינטרנט הדברים. למרות הפוטנציאל הרב של טכנולוגיה זו, הרוב המוחלט של המכונות בעולם עדיין אינן מחוברות לאינטרנט ונראה שהשוק התפכח והבין שייקח עוד שנים רבות עד שפוטנציאל זה יתממש. שמנו לעצמנו למטרה לייצר ערך עבור לקוחותינו באופן מיידי, גם כאשר המכונות עדיין אינן מחוברות לרשת וגם בעידן אינטרנט הדברים".

אסף מלוכנא, נשיא ושותף מייסד באקוונט, הוסיף: ״ההפסד לתעשייה מתקלות הגורמות להשבתת מכונות מוערך ב-647 מיליארד דולר מדי שנה בארה״ב בלבד. חברות ייצור ושירות התרגלו להוציא מדי שנה סכומי עתק עבור זמן השבתת המכונות ועבור זמן ההמתנה לפתרון תקלות על ידי טכנאים, אשר מתארך לעיתים קרובות עקב חוסר בכישורים מתאימים ואי הצטיידות בחלפים רלוונטיים לפתרון התקלות. מדהים שחברות ייצור ושירות נתנו לבעיה כזו להימשך זמן כה רב ללא פתרון״.

אקוונט מעסיקה היום 15 עובדים, 8 בישראל ו-7 בארה״ב, כאשר מטה החברה בניו יורק ומרכז הפיתוח בתל אביב. בעקבות הסבב הנוכחי היא צופה גיוס של 20 עובדים נוספים בתקופה הקרובה.

תגיות