אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטומי בדרך להסדר חוב פחות משנה אחרי הגיוס צילום: עמית שעל

מטומי בדרך להסדר חוב פחות משנה אחרי הגיוס

חברת הפרסום הדיגיטלי שהאג"ח שלה החלו להיסחר בת"א בפברואר מבקשת מהמחזיקים לבחור נציגות לדיון בהסדר. מטומי מציעה, בין היתר, לערוך גיוס הון בהשתתפות בעלי מניות מרכזיים בה; המניה מתרסקת בבורסה ב-42%

25.11.2018, 07:23 | יניב רחימי

חברת מטומי מבקשת לפתוח במשא ומתן עם מחזיקי איגרות החוב שלה במטרה לגבש הסדר חוב. בדיווח שמטומי פרסמה בסוף השבוע נכתב שהחברה פנתה לנאמן האג"ח כדי לזמן אסיפה שתתכנס כבר בימים הקרובים ושהחברה מצפה לשמשך הדיונים יתקיימו מול הנציגות שתיבחר על ידי המחזיקים. החוב של מטומי כלפי מחזיקי האג"ח, שמסתכם ב־103 מיליון, גויס בתחילת פברואר השנה כשהאג"ח החלו להיסחר בבורסה בתל אביב בתשואה של 4.8%. מניית מטומי מתרסקת היום (א') בבורסה בתל אביב ב-42.6% לשווי שוק של 35.4 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בין המשקיעים הבולטים שהשתתפו בהנפקה בשלב שנועד למשקיעים מסווגים, ניתן למצוא את אנליסט, ילין לפידות, מיטב דש, קרן הגידור של אלטשולר שחם והקרנות נוקד, טוליפ וברוש. המשקיעים נהנו בשבועיים הראשונים שלאחר הגיוס מרווחי הון, כשמחיר האג"ח עלה. והתשואה ירדה לשפל של פחות מ־4% אך אחרי ירח הדבש הקצר, כבר בחודשים הראשונים שלאחר ההנפקה נרשמה עלייה אטית של התשואות שהגיעו לרמה של 8.3%.

הזינוק בתשואות לפדיון

הזינוק האחרון בתשואות הגיע בתחילת ספטמבר - כמה ימים אחרי שמטומי פרסמה את דו"חות הרבעון השני, מהם עלה כי במחצית הראשונה של 2018 חלה צניחה של 48% בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, ל־ 73.3 מיליון דולר; הכפלת ההפסד התפעולי שהסתכם ב־15.1 מיליון דולר; ועל העמקת ההפסד בשורה התחתונה ל־ 19.1 מיליון דולר, לעומת הפסד של 6.4 מיליון דולר במחצית המקבילה.

וכך, חלפו רק 291 ימים מאז שהאג"ח של מטומי החלו להיסחר בבורסה ועד למועד שנורתה יריית הפתיחה בהסדר החוב של החברה. בעוד שהמהירות שבה מטומי הגיעה למצבה הנוכחי בוודאי הדהימה את המשקיעים שהשתתפו בהנפקה שהתקיימה רק לפני פחות מ־11 חודשים, בקשת החברה לגבש הסדר חוב לא מהווה הפתעה. האג"ח של מטומי נסחרות בתשואת זבל דו־ספרתית של 20%, ושוב מתברר שאם האג"ח נראות, הולכות ועושות קולות של הסדר חוב — זה כנראה הסדר חוב.

התוכנית לחיזוק מבנה ההון

 

בדיווח של מטומי צוין שהיא מכינה תוכנית מקיפה להסכם כולל לטובת כל בעלי העניין של החברה. בכפוף להסכמות עם מחזיקי האג"ח התוכנית צפויה לכלול גיוס הון שבו ישתתפו בעלי מניות מרכזיים בחברה וזאת כדי לחזק את מבנה ההון שלה. בעלי המניות הגדולים במטומי הם פבליסיס גרופ (23.9%), אילן שילוח (11.9%), קרן ויולה (9.8%) וקרן ברוש (7%).

העסקה עם טדי שגיא

 

הבקשה של מטומי לפתוח במשא ומתן על הסדר חוב מגיעה שמונה ימים אחרי הדיווח על ההסכם למכירת החברה־הבת Mobfox לחברה שבבעלות טדי שגיא תמורת 7.5 מיליון דולר. מכירת Mobfox נעשית בניגוד גמור לדברים שנכתבו בדו"חות הרבעון השני של מטומי, שלפיהם היא מתמקדת בשתי פעילויות הליבה שלה – Team Internet ו־Mobfox. אם מכירת Mobfox מצביעה על כך שמטומי יצאה מפוקוס, הרי שהבקשה לפתוח במגעים על הסדר חוב מסמנת שמטומי יורדת מהפסים.

מנכ"ל מטומי ליעם גלין מנכ"ל מטומי ליעם גלין מנכ"ל מטומי ליעם גלין

במקביל לבקשה של מטומי לגבש הסדר חוב עם מחזיקי האג"ח, החברה החלה לנהל דיונים גם עם בעלי מניות המיעוט בחברה־הבת (90%) Team Internet ביחס לתנאים שבהם מטומי תרכוש את מניותיהם ותהפוך לבעלת המניות היחידה. מטרת הדיונים היא לדחות את התשלום, כולו או חלקו, שמטומי התחיבה לשלם לבעלי מניות המיעוט ב־Team Internet.

על פי ההסכם בין הצדדים מטומי התחייבה לשלם 20 מיליון יורו תמורת 10% ממניות החברה־הבת עד סוף נובמבר השנה. כשל בתשלום יקים לבעלי מניות המיעוט בחברה־הבת, בין היתר, את הזכות לרכוש את אחזקתה של מטומי ב־Team Internet במחיר הנמוך ב־40% מזה שבו מטומי אותה.

צלילה גם ברבעון השלישי

 

מטומי פרסמה כמה נתונים מתוך דו"חותיה הכספיים שצפויים להתפרסם בימים הקרובים, לפיהם ההכנסות בינואר־ספטמבר 2018 עמדו על 103 מיליון דולר וה־EBITDA הגיעה ל־2 מיליון דולר. ההכנסות של Team Internet באותה תקופה עמדו על 60 מיליון דולר וה־EBITDA שלה הצביעה על המשך שחיקה ועמדה על 2.9 מיליון דולר ברבעון השלישי, לעומת 3.9 מיליון דולר ברבעון השני ו־4.6 מיליון דולר ברבעון הראשון. בסוף ספטמבר היו בקופת המזומנים של מטומי 11.1 מיליון דולר ומנגד לחברה היו יתרות חוב לטווח קצר של 9.8 מיליון דולר. 

 

מחברת מטומי המנוהלת על ידי ליעם גלין נמסר: "השוק בתגובת יתר. מדובר רק בתחילתו של תהליך, שאנו מאמינים שיאיץ את התקדמות החברה - אשר ערוכה היום טוב מתמיד להתמודדות עם שוק גלובאלי מאתגר במיוחד. נזכיר שבשנה האחרונה ביצענו מספר פעולות עומק יסודיות בכלל התחומים שאנו פועלים בהם, שהביאו את החברה למקום יציב ונכון יותר. אנו מאמינים שבדיאלוג עם כלל בעלי העניין, נגיע להסכמות, בדגש על קידום החברה ומיצוי הפוטנציאל הקיים שלה".

תגיות