אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זינוק של 285% ברווחי מגדל - עומדת לראשונה בדרישות לעודף הון של 100% צילום: עמית שעל

זינוק של 285% ברווחי מגדל - עומדת לראשונה בדרישות לעודף הון של 100%

רווחי החברה ברבעון השלישי עמדו על 243 מיליון שקל; מגדל מציגה שיפור ברווחיות בביטוחי הבריאות והכללי בזכות השיפור בתוצאות החיתומיות; גם בפנסיה נרשמת צמיחה, הודות לירידה בתשלום עמלות לסוכנים - במגדל מזהירים כי רפורמת ברירת המחדל עשויה "לפגוע ברווחיות של מוצרי הפנסיה". עליית הריבית צפויה להטיב במיוחד עם מגדל ברבעון הרביעי

28.11.2018, 08:51 | רחלי בינדמן

דוחות רבעוניים טובים למגדל ביטוח בניהולו של דורון ספיר, עם רווח כולל של 243 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת 63 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - זינוק של 285%. העלייה ברווח הושגה בזכות שיפור בביצועי ההשקעות על רקע רבעון טוב בשוקי ההון - ולמרות ירידה קלה בסביבת הריבית.  

הירידה בסביבת הריבית אילצה את מגדל להגדיל את ההפרשות שלה ב-48 מיליון שקל על חשבון שורת הרווח - אך ברבעון המקביל בוצעו הפרשות של 411 מיליון שקל לפני מס בשל סיבה זו וזהו ההסבר העיקרי לפער בתוצאות.

קראו עוד בכלכליסט

מגדל מדווחת כי לראשונה היא עומדת במלואן בדרישות ההון הרגולטוריות המחמירות וזאת בשיעור של 103% על הדרישות - קרי עודף של 3%. זאת לאחר ששנים הייתה בחסר למול הדרישות. עם זאת בעל השליטה שלמה אליהו לא יכול עוד לראות דיבידנדים שכן הציפייה היא לעודף הון משמעותי יותר של כ110%-115% לפחות.

החברה מדווחת על סטגנציה במכירות החדשות בביטוח חיים ועל ירידה במכירות הפנסיה. עם זאת בענף הפנסיה חל שיפור בתוצאות בזכות ירידה בהוצאות הרכישה ובפרט מקיטון בעמלות – בעיקר לסוכני ביטוח – הרווח ברבעון מתחום הפנסיה הסתכם ב-18 מיליון שקל לעומת 7 מיליון שקל בתקופה המקבילה. בגמל לעומת זאת הרווח הסתכם רק במיליון שקל,  לעומת 2 מיליון שקל ברבעון המקביל. 

דורון ספיר מנכ"ל מגדל , צילום: עמית שעל דורון ספיר מנכ"ל מגדל | צילום: עמית שעל דורון ספיר מנכ"ל מגדל , צילום: עמית שעל

מגדל מציגה גם שיפור בתוצאות החיתומיות בענף הבריאות בשל קיטון בתביעות בעיקר בענפי הוצאות רפואיות וכן בשל שיפור בתוצאות ביטוחי הקולקטיבים. גם בתחום הביטוח הכללי חל שיפור בתוצאות החיתומיות בעיקר בענפי ביטוח הרכב. הרווח הרבעוני בביטוח כללי הסתכם ב-70 מיליון שקל לעומת 40 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בכל הקשור לרפורמת פנסיית ברירת המחדל מציינים במגדל כי ההליך התחרותי לבחירת קופת ברירת מחדל על ידי מעסיקים התקיים בפועל במקרים ספורים בלבד. כמו כן, לבחירתן של שתי קרנות ברירת המחדל הנבחרות במכרז הקודם לא הייתה השפעה משמעותית על היקף דמי הגמולים והנכסים המנוהלים בקרנות הפנסיה וקופות הגמל שבניהול החברה.

יחד עם זאת, בתקופת הדוח נמשכה השחיקה בשיעור דמי הניהול בשוק, ובכלל זה בקרנות ובקופות שבניהול החברה. החברה מעריכה כי פקיעתם של כל הסכמי ברירת המחדל החל מחודש אפריל 2019 וכן זכייתן של 4 קרנות פנסיה נבחרות, עשויות להביא להפחתת שיעורי דמי הניהול הנגבים מעמיתים חדשים ו/או מעמיתים קיימים ומפנסיונרים, להקטנת כמות המצטרפים החדשים ולפגיעה ברווחיות של מוצרים אלו.

לאחר תאריך המאזן החלו ירידות חדות בשווקי המניות שאם יימשכו עלולים להעיב על תוצאות הרבעון הרביעי של מגדל ועל הענף כולו, אלא שהשפעה זו צפויה להתקזז בחלקה מהשפעה חיובית של עליית הריבית במשק ברבעון שצפויה להביא לשחרור עתודות הון מרבעונים קודמים וברבעון הנוכחי חזרה לשורת הרווח - מי שירוויח בעיקר מעליית הריבית הם גופים כמו מגדל וכלל שמחזיקים בתיק ביטוח חיים גדול המושפע מאד מסביבת הריבית.

  

שלמה אליהו בעל השליטה במגדל , צילום: ריפליי הפקות צילום שלמה אליהו בעל השליטה במגדל | צילום: ריפליי הפקות צילום שלמה אליהו בעל השליטה במגדל , צילום: ריפליי הפקות צילום

תגיות