אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלמה נס לא דיווח על ניגוד עניינים לקראת מינויו לנאמן קו-אופ צילום: אוראל כהן

שלמה נס לא דיווח על ניגוד עניינים לקראת מינויו לנאמן קו-אופ

עו"ד נס אמור היה להתמנות מחר לדירקטור בשופרסל - אך לאור מינויו הצפוי לנאמן קו-אופ, האסיפה הכללית של בעלי המניות של שופרסל שתתכנס מחר, לא תדון באישור מינויו של נס לדירקטור, כפי שהיה מתוכנן. האסיפה אמורה לאשר שינויים מהותיים בהרכב הדירקטוריון, לאחר שדסק"ש בשליטת אדוארדו אלשטיין צמצמה את אחזקותיה ברשת

28.11.2018, 17:54 | נורית קדוש וענת רואה

עו״ד שלמה נס, לא הצהיר בפני בית המשפט המחוזי בירושלים כי הוא היה עתיד להתמנות מחר (ה') כדירקטור חיצוני ברשת שופרסל, וזאת לקראת מינויו לנאמן קו-אופ. כך עולה ממסמך "הסכמת נאמן" לקבל את המינוי כנאמן לרשת קו-אופ ישראל שהגיש לבית המשפט ושהגיע לידי "כלכליסט". נס לא דיווח על מינוי הצפוי לדירקטור, זאת למרות שעל פניו, מדובר בפוטנציאל לניגוד עניינים, שכן מדובר ברשתות מזון מתחרות. בינתיים, אסיפת בעלי המניות של שופרסל שתתכנס מחר, לא תדון כמתוכנן במינויו של נס כדירקטור חיצוני. 

 

קראו עוד בכלכליסט

לתצהיר שהגיש עו"ד נס לחצו כאן

ככל הנראה, נס החל מיד עם מינויו כנאמן, לפעול לטובת המשך פעילותה של קו-אופ. מהרשת נמסר הערב כי "בחסות נאמני רשת הקו-אופ, עו״ד שלמה נס ורו״ח חן ברדיצ׳ב, החלה הרשת להערך לקניות סוף השבוע, לבצע הזמנות חדשות מספקים ולמלא את המדפים בכל החנויות. הסחורה הטריה תגיע למדפי הרשת החל ממחר (יום חמישי) בשעות הצהריים".

על ניגוד העניינים לכאורה בכהונה בשני התפקידים, אפשר ללמוד מכוונת שופרסל שנחשפה ב"כלכליסט", להעביר לידיה את פעילות ההפצה של קו-אופ ישראל – בה משמש נס כנאמן, בחניות במרחב הכפרי. עוד עולה מבקשת שופרסל, שבמידה והחנויות העירוניות של קו-אופ לא יימכרו כמקשה אחת, היא מעוניינת לרכוש ממנה מספר חנויות בירושלים, בה אינה מחזיקה בנתח שוק גבוה בהתאם לפרק התחרות הגאוגרפית בחוק המזון.

אסיפת בעלי המניות של שופרסל שתתקיים מחר במשרדי החברה בראשון לציון, לא תדון באישור מינויו של נס כדירקטור חיצוני לשופרסל. הסיבה -  לשופרסל נודע על מינוי נס כנאמן לרשת מתחרה.

האסיפה זומנה לאחר עיכוב ממושך ואשר נדרשה לאשר שינויים מהותיים בהרכב הדירקטוריון.זאת, לאחר שדסק"ש בשליטת אדוארדו אלשטיין, צמצמה את אחזקותיה בשופרסל ואלשטיין כבר אינו מהווה בעל השליטה בחברה. לפני חמישה חודשים, מכרה דסק"ש 16.6% ממניות שופרסל תמורת כ-880 מיליון שקל. לאחר המכירה נותרה דסק"ש עם אחזקה של 33.56% ממניות שופרסל שהפכה פרקטית לחברה ללא גרעין שליטה.

עו"ד שלמה נס, צילום: אוראל כהן עו"ד שלמה נס | צילום: אוראל כהן עו"ד שלמה נס, צילום: אוראל כהן

על רקע היעדר גרעין שליטה, ניהלו הגופים המוסדיים ובראשם אלטשולר שחם המחזיק 10.56% ממניות שופרסל מאבק נגד דסק"ש. ופעלו לקדם מועמדים מטעמם כדי להקטין את השפעתם של חברי הדירקטוריון מטעם דסק"ש. המאבק של המוסדיים, אילץ את שופרסל לעבור על חוק החברות ולהמנע מלכנס אסיפה כללית במועד הקבוע בחוק. האסיפה זומנה כאמור רק אחרי משא ומתן ממושך, בסופו הגיעו הצדדים להבנות כי מוסדיים ימנו מטעמם שני דירקטורים בחברת הקמעונאות - רואה החשבון שלמה נס ואת רון גוטפרוינד. בתמורה, אי.די.בי לא תחדש את מינויו של רו"ח איציק עידן כדירקטור מטעמה, ובמקביל מאוריסיו ביאור ימשיך לשמש כיו"ר החברה - למרות שהוא נציגה של אי.די.בי.

אתמול ביקשה דסק"ש לנצל את שערי השיא של המניה ומכרה מניות בהיקף של כ-410 מיליון שקל. בעקבות המכירה, ירדה דסק"ש מהחזקה של 33.6% ל-26% בלבד, החזקה שעדיין משאירה אותה עם ההחזקה הגדולה בחברה אבל הרבה פחות מהותית, מה שיפחית את יכולת ההשפעה שלה בחברה.

"ראוי לאשר את הבקשה להקפאת הליכים ל-45 יום"

היום מונה נס כנאמן לרשת קו-אופ ישראל, שנקלעה לקשיים תזרימיים. בעקבות הקשיים שנחשפו ב"כלכליסט", הגישה אגודת הקו-אופ שלשום בקשה להקפאת הליכים למשך 3 חודשים. בדיון בבקשה שהתקיים אתמול בבית המשפט המחוזי בירושלים קבע השופט אלכסנדר רון: "ראוי לאשר את הבקשה להקפאת הליכים ל-45 יום מהיום. חשוב להעמיד את החברה על פסים הולמים, הן מנקדות המבט של העובדים והן מזו של יתר הנושים, כמו גם מנקודת מבטם של בעלי המניות. חשובה גם מעורבותו של רשם האגודות השיתופיות. נדרשים לכל הפחות שני נאמנים, ואינני בטוח שלא יהיה גם נאמן שלישי. מקובלת עמדת הכנ"ר שאחד יהיה עו"ד והשני רו"ח. אינני מוציא מכלל אפשרות להוסיף נאמן שלישי במעלה הדרך". השופט מינה בשלב זה כנאמנים את נס ואת רו״ח חן ברדיצ'ב.

במסגרת הבקשה להקפאת הליכים נטען כי לקו-אופ נכסי נדל"ן בשווי כ-250 מיליון שקל, העולה על סכום חובותיה בגובה כ-200 מיליון שקל. רשת המזון מעסיקה כיום כ-940 עובדים, ומחזור הפעילות שלה עמד בשנת 2017 על כ-784 מיליון שקל.

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן: "המטרה המרכזית שצריכה לעמוד לנגד עיני הנאמנים היא הצלתה של רשת קואופ כמקשה אחת, ובהסדר שמבטיח את המשך העסקת העובדים וקיומו של ההסכם הקיבוצי". 

 

מטעם שלמה נס נמסר בתגובה: "עו"ד שלמה נס לא מונה ולא מכהן בשום תפקיד בשופרסל. הגורמים המוסדיים בשוק ההון ביקשו למנותו כדירקטור לציבור במסגרת העובדה ששופרסל עברה לשליטת הציבור. לאחר שמונה היום לנאמן ברשת קואופ, ועל מנת למנוע חשש אף למראית העין לניגוד עניינים, הורד מינויו מסדר היום ולא יעלה להצבעה באסיפה המשותפת".

תגיות