אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זיכרון של מחשב, קירור של לפטופ: ZTE חשפה סמארטפון גיימינג מוגזם צילום: ZTE

זיכרון של מחשב, קירור של לפטופ: ZTE חשפה סמארטפון גיימינג מוגזם

למכשיר ה-Red Magic Mars יש זיכרון פעולה של 10 גיגה-בייט, קירור מבוסס תא אידוי כמו בכרטיסי מסך כבדים, מנוע רטט חזק ואפילו כפתורים נוספים לשליטה במשחקים. האם בכלל צריך כל כך הרבה זיכרון פעולה כדי להריץ קצת פורטנייט, והרבה פייסבוק?

29.11.2018, 17:05 | רפאל קאהאן

חברת ZTE חשפה את Red Magic Mars, סמארטפון גיימינג חדש במותג Nubia שלה - מכשיר שאימץ תכונות של מחשבי משחקים: מקירור מיוחד ועד זיכרון פעולה בהיקף לא שגרתי: 10 גיגה-בייט, יותר משל גרסאות בסיס של מחשבי גיימרים.

קראו עוד בכלכליסט

לרד מג'יק מארס יש מערכת קירור מבוססת תא אידוי, בו האוויר שמחממת החומרה מתעבה לנוזל שמקרר את הרכיבים - טכניקת קירור שנפוצה במחשבי גיימינג ובכרטיסי מסך חזקים. בנוסף, נתנה החברה לטלפון שלה מנוע רטט חזק שנועד להעצים אפקטים בעת משחק, מרחב אחסון גדול של 256 גיגה-בייט ופס תאורה על גבו שמחליף צבעים בהתאם למה שעושים בטלפון.

Red Magic Mars, צילום: ZTE Red Magic Mars | צילום: ZTE Red Magic Mars, צילום: ZTE

המסך קצת פחות מרשים, עם פאנל LCD ברזולוציית FHD בלבד וגודל של 6 אינץ', פחות מרוב סמארטפוני הגיימינג בשוק. גוף הטלפון, 193 גרם משקלו, עשוי אלומיניום והוא כולל כפתורי מגע שמובנים בצידי השלדה, ונועדו לשמש כרכיבי שליטה במשחקים. 

מערכת ההפעלה מבוססת על אנדרואיד פאי ומעליה ממשק הבית של נוביה למכשירי הגיימינג, Red Magic OS. החברה לא השקיעה יותר מדי בתחום הצילום והעניקה למכשיר מצלמה עיקרית בת חיישן 16 מגה-פיקסל בודד ומצלמת סלפי של 8 מגה-פיקסל. סוללת הטלפון חזקה - 3,800 מיליאמפר-שעה - אך לא ברור מהו זמן הפעולה שלו; הרד מג'יק מארס נועד למשחקים ממושכים שהם פעילות תובענית.

הטלפון צפוי לעלות כ-575 דולר, ולהימכר גם בגרסת 8 גיגה-בייט שתעלה 460 דולר וגרסת 6 גיגה שתעלה 390. בשלב זה יימכר המכשיר בסין בלבד, אך הצמיחה בפופולריות הבינלאומית של כותרים תובעניים כפורטנייט צפויה לדחוף את החברה להשיק את המארס גם במדינות נוספות.

האם בכלל צריך 10 גיגה-בייט של RAM בסלולרי?

התשובה הקצרה היא לא; אמנם משחקי מובייל תובעניים יכולים להציג זמני טעינה מהירים יותר בצורה זו, אך הפעולה עצמה בהם נבנתה כך שתהיה אופטימלית למכשירים חלשים יותר, ולא יתבצע ניצול של משאבי הזיכרון הללו. למעשה, רוב זמן השימוש בסמארטפונים מוקדש ליישומים חברתיים למיניהם, ולאו דווקא לגיימינג - ואפליקציות כווטסאפ ופייסבוק לא צריכות חומרה חזקה כדי לעבוד.

בנוסף, יש לזיכרון פעולה כה נרחב מינוס מאוד משמעותי: פגיעה בזמן הסוללה. כל שבב זיכרון מצריך חשמל, גם כשלא משתמשים במלוא ה-RAM. בפועל, לא יושפע המשתמש הממוצע מההבדל בין זיכרון פעולה של 6 גיגה-בייט ובין 10 גיגה-בייט - למעט הפער הברור במחיר.

תגיות