אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגן נשיא המחוזי ישמש כסנגור ראש הממשלה צילום: יריב כץ

סגן נשיא המחוזי ישמש כסנגור ראש הממשלה

הצטרפות השופט בדימוס, פרופ' עודד מודריק, לצוות ההגנה של נתניהו, מעמידה אותו בניגוד עניינים פוטנציאלי

02.12.2018, 08:35 | משה גורלי

בשבוע שעבר התבשרנו על הרחבת צוות ההגנה של בנימין נתניהו, עם צירופם של עו"ד נבות תל צור והשופט בדימוס פרופ' עודד מודריק. המונח "צוות" היא הפרזה כיוון שמדובר רק בעו"ד עמית חדד, ואולי עו"ד אייל כהן, שנותרו בודדים בצריח לאחר פטירת עו"ד יעקב וינרוט ופרישת ד"ר קרן שפירא־אטינגר. שפירא־אטינגר, שגייסה את מודריק, סירבה להתייחס למניעי פרישתה ונמסר מטעמה שהיא עוזבת בתום החקירות שרק אותן התחייבה ללוות.

קראו עוד בכלכליסט

השופט בדימוס, עודד מודריק, צילום: צביקה טישלר השופט בדימוס, עודד מודריק | צילום: צביקה טישלר השופט בדימוס, עודד מודריק, צילום: צביקה טישלר

צירופו של מודריק היא סיפור גדול: לראשונה שופט בדימוס בדרגה של סגן נשיא בית משפט מחוזי חובר לצוות הגנה במשפט פלילי גדול. מדובר בתקדים, גם אם מודריק לא ישב בדיונים מול גורמי הפרקליטות ולא יופיע באולם. הוא יופקד על החלק האקדמי-תיאורטי שייעד וינרוט לשפירא־אטינגר, בהינתן שהעיקר בתיקי נתניהו הם החידושים המשפטיים ולא השאלות העובדתיות, שברובן אינן במחלוקת.

אבל שני ניגודי אינטרסים צצו. חתנו של מודריק הוא ד"ר מאור אבן־חן, סגן מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, ששניים מחבריה צורפו לאחרונה לצוות התביעה. אם החתן יהיה מעורב בתיקים, ניגוד העניינים יהפוך מובהק. אגב, העובדה שאבן־חן לא מעורב בתיקי נתניהו מעוררת תמיהה כשלעצמה, מפני שרק לאחרונה פרסם ספר אקדמי מקיף של עבירת השוחד.

בעיה שנייה היא שמודריק הוא ראש הרכב בית הדין המשמעתי של המשטרה. ההרכב הזה דן בין היתר בענייניו של תת ניצב גיא ניר, שפועל בנחישות נגד ניצב מני יצחקי, שהיה בכיר חוקרי נתניהו. ונתניהו, כאמור, הפך כעת לקליינט החדש של מודריק. המשמעות היא שאין מצב שמודריק יפסוק עתה בעניינו של ניר.

וברקע מרחפת השאלה התמידית, האם ומתי יזכו הסניגורים של נתניהו לשכר טרחתם. ראש הממשלה, כידוע וכמקובל אצלו, לא משלם מכיסו, וכנראה שגם לא עומד בקריטריונים שמזכים אותו בשירותי הסניגוריה הציבורית. לכן פנה למבקר המדינה שיאשר לו לממן את הגנתו באמצעות שניים ממיטיביו הוותיקים: הבן דוד נתן מיליקובסקי וספנסר פרטרידג'.

באישור דנה ועדת היתרים לפי כללי ועדת אשר למניעת ניגוד העניינים, בראשות השופט בדימוס עוני חבש ועוה"ד נורית ישראלי ואביגדור רביד. למה זה לוקח כל כך הרבה זמן? שלמה רז, דובר משרד מבקר המדינה שתחתיו פועלת הוועדה, מסביר את העיכובים הרבים: הלו"ז הצפוף של נתניהו, פטירת וינרוט, הבקשה לפסול את חבר הוועדה פרופ' אביעד הכהן, הפרשן המשפטי של החינמון "ישראל היום". מנגד, נטען שהוועדה פשוט חוששת להחליט בגלל הביקורת שתחטוף על כל החלטה. בכל מקרה, מבטיח רז, "ההחלטה בהקדם".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
בדיחה
כאשר ממנים בדיחה לשופט, רק כי פרש מתפקידו כפרקליט הראשי במשטרה, מה הפלא שהוא מסכים לסנגר על ראש ממשלה, תוך כדי שהוא ראש בית דין משמעתי שדן בעניינו של מי שנלחם בחוקריו של נתניהו ??!! מהכרות קרובה: בין האיש הזה לבין יושרה אין קשר. והאמת: הוא לא בדיוק משפטן שכדאי להסתמך עליו. איפה הוא ואיפה יענקל'ה ז"ל. מה שהיה בראשו של יענקל'ה בשליפה, לאדון "סגן הנשיא" יידרשו מספר השנים כמו אלה שייגזרו על המסכן ששכר את שרותיו.
היסטוריון משפטי  |  02.12.18
לכל התגובות