אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר של משרד העבודה: שכר גבוה במיוחד לבוגרי הנדסאות אזרחית ומכונות צילום: טכניון

מחקר של משרד העבודה: שכר גבוה במיוחד לבוגרי הנדסאות אזרחית ומכונות

בוגרי הנדסה אזרחית משתכרים לאחר 5 שנים בממוצע 14,800, 40% יותר מהשכר הממוצע במשק. אורט פתחה השנה מכללה ראשונה להנדסאים ביישובי הבדואיים בנגב

02.12.2018, 18:24 | שחר אילן

השכר הממוצע להנדסאים בוגרי מסלולי הנדסה אזרחית והנדסת ממכונות משתווה לאחר שנה לשכר הממוצע במשק ולאחר 5 שנים עובר אותו בעשרות אחוזים. כך למשל, בוגרי הנדסה אזרחית משתכרים לאחר 5 שנים בממוצע 14,800, 40% יותר מהשכר הממוצע במשק (כ-10,600 שקל). כך עולה ממחקר של אגף אסטרטגיה ותכנון מדיניות של משרד העבודה והרווחה.

קראו עוד בכלכליסט

המשרד אסף נתוני השמה ושכר של רבים מבוגרי המכללות הטכנולוגיות, המעניקות תעודת הנדסאי בתקצוב בפיקוח המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (מה"ט).

במסגרת המחקר נבדק השכר הממוצע של הבוגרים בכל מגמת לימוד כשנה אחר שסיימו את לימודיהם ופעם נוספת כ-5 שנים. נמצא כי בוגרי הנדסת מכונות משתכרים בממוצע 10,400 שקל בשנה הראשונה לסיום לימודיהם, בוגרי הנדסת חשמל מתחילים בשכר ממוצע של 10,500 ובוגרי תעשיה וניהול מתחילים ב-9,700.

בוגרי מגמת הנדסה אזרחית, המשתלבים במקצוע (75% מהבוגרים), נהנים לאחר 5 שנים משכר חודשי העומד על 14,800 שקל, ומתמקמים כשיאני השכר בענף. אחריהם, ניתן למצוא את בוגרי הנדסת מכונות עם שכר של 13,900 שקל במקום השני, ובוגרי הנדסת חשמל עם שכר של 13,600 שקל במקום השלישי. בקרב בוגרי הנדסה אזרחית נמצא גידול ראלי בשכר של 147% במשך עשור ואחריהם נמצאים בוגרי הנדסת תוכנה ששכרם קפץ לאורך העשור בכ-139%.

אילוסטרציה, צילום: cnbc.com אילוסטרציה | צילום: cnbc.com אילוסטרציה, צילום: cnbc.com

שכרם של כלל בוגרי ההנדסאות שהיו מועסקים כשנה מסיום הלימודים עמד על כ-8,000 שקל בממוצע לחודש ולאחר 5 שנים על 10,100, קרוב לשכר הממוצע במשק. מעל 83% מההנדסאים ציינו כי הם מוצאים עניין בעבודתם, ונהנים מביטחון תעסוקתי גבוה.

אתר "רייטינג לעבודה" של משרד העבודה והרווחה מציג את ציון הביקוש של מעסיקים לכל מקצוע בין 1 ל-10 ואת השכר המוצע למשרה פנויה במשק. הדירוג נעשה על פי מספר המשרות הפנויות, היחס בין מספר המשרות הפנויות למועסקים באותו המקצוע, את השכר למשרה פנויה, את השכר הממוצע לקבוצת מקצועות ואת משך הזמן שלוקח למעסיק לאייש משרה.

כ-26,000 הסטודנטים לתואר הנדסאי או טכנאי מוסמך לומדים באחת מ-23 המגמות הטכנולוגיות השונות במסלולים של שנתיים (מסלול יום) או שלוש שנים (מסלול ערב משולב עבודה). מוטי אלישע, הממונה על זרוע העבודה, במשרד העבודה והרווחה אמר ש"הנתונים מוכיחים שוב שלימודי הנדסאות הם מקפצה לעבודה איכותית בשכר גבוה, עונים לצרכי התעשייה ומעלים את הפריון במשק.

"אורט ישראל" פתחה מכללה ראשונה להנדסאים במגזר הבדואי

רשת "אורט ישראל" פתחה השנה מכללה ראשונה להנדסאים ביישובי הבדואיים בנגב. הקורס הראשון של "אורט כסייפה אל פארוק" מכשיר 15 בוגרי תיכון בדואים בעלי תעודת בגרות טכנולוגית להנדסת חשמל. הלימודים בהיקף של 40 שעות שבועי ימשכו שנתיים.

באזור הפזורה בנגב חיים כ-250,000 בדואים. לפי נתוני הלמ"ס, עיירות הקבע הבדואיות ממוקמות באשכול הנמוך ביותר בדירוג הסוציו-אקונומי ואחוז האבטלה הממוצע בחברה הבדואית עמד ב-2018 על כ-13%. בכסיפה חיים למעלה מ-21,000 תושבים שמתוכם 3,500 תלמידי תיכון וחטיבות ביניים.

ד"ר שמריהו רוזנר סמנכ"ל המכללות של הרשת אמר ש"ללא ספק כל בוגרי המכללה יוכלו להשתלב בתעסוקה מידית במשק הישראלי בתחום מעניין ומתגמל. אנחנו רואים במכללה זו סנונית ראשונה למכללות נוספות שנפעל לפתוח בפזורה הבדואית".

מנהל מכללת "אורט כסייפה אלפארוק" עודה אלעמור אמר ש"תחום ההנדסאים הינו תחום מוביל במשק הישראלי ועם פתיחתה של המכללה נוכל לעודד את תלמידי התיכון באזור לרכוש מקצוע שיעזור להם להשתלב בחברות מובילות בתעשייה הישראלית".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שכר עלוב ומשפיל
שכר המהנדסים עלוב מאוד יחסית לגודל המשימות וחשיבות העבודה של המהנדס האזרחי דירוג מהנדסים נחות מדירוג משפטנים ונחות בהרבה מדירוג רופאים בלי מהנדסים אין רפואה ואין בתי משפט ואין מדינה והשכר של מהנדס אזרחי עלוב מאוד המהנדס מנוצל לרעה בלי תגמול מתאים
מהנדס  |  25.06.19