אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים לאלשטיין: ההצעה על נכסים ובניין נמוכה מדי צילום: אוראל כהן

המוסדיים לאלשטיין: ההצעה על נכסים ובניין נמוכה מדי

אדוארדו אלשטיין הגיש הצעה לקניית 20% ממניות נכסים ובניין ב־365 מיליון שקל, על מנת שדסק"ש תעמוד בדרישות חוק הריכוזיות עד סוף 2019 לאחזקת שתי שכבות בלבד. המוסדיים, שמחזיקים ב־9% מהמניות, הבהירו ‑ הן שוות יותר

05.12.2018, 07:46 | גולן חזני

אדוארדו אלשטיין נערך ליישום חוק הריכוזיות, שמחייב אותו לצמצם את הפירמידה של שלוש השכבות בקבוצת דיסקונט השקעות לשתי שכבות, עד סוף 2019.

נראה שזהו הרקע להצעת הרכישה הדי מפתיעה, שהגישה שלשום דסק"ש למניות נכסים ובניין שבידי הציבור. דסק"ש מחזיקה ב־64.5% ממניות נכסים ובניין, זרוע הנדל"ן של הקבוצה, ואילו הציבור מחזיק ביתרה, 35.5%. מבין המוסדיים, פסגות היא בעלת כמות המניות הגדולה ביותר בנכסים ובניין, עם 7.14% באמצעות קופות הגמל, קרנות הנאמנות ותעודות הסל שלה. 

קראו עוד בכלכליסט

ההצעה של דסק"ש

דסק"ש הציעה לרכוש עד 20% ממניות נכסים ובניין (1.26 מיליון מניות) במחיר של 290 שקל למניה ותמורת 365 מיליון שקל בסך הכל. פרמיה קטנה מעל מחיר השוק בפתיחת המסחר אתמול ואחרי ששלשום כבר עלתה המניה ב־2.6%. גופים מוסדיים ובראשם פסגות, הבהירו לנציגי דסק"ש כי המחיר שהם מציעים נמוך מדי. המחיר גבוה ב־4.4% מהמחיר הממוצע של מניית נכסים ובניין בששת החודשים האחרונים, וב־4% ממחיר המשקף את הונה העצמי. המועד האחרון לקבלת ההצעה הינו 17 בדצמבר.

נכסים ובניין מחזיקה בשלוש חברות בנות ‑ גב־ים, ישפרו ומהדרין. בדו"חות האחרונים שלה הזכירה נכסים ובניין כמה אפשרויות לעמידה בחוק הריכוזיות. ביניהן, ביצוע מהלכי מיזוג, רכישת מיעוט, הליכים למימוש החזקות ומהלכים נוספים שיובילו לכך שנכסים ובניין לא תיחשב כעוד חברת שכבה.

האפשרויות לחוק הריכוזיות

קופת המזומנים של דסק"ש גדלה לאחרונה ממכירת שתי מנות גדולות של מניות שופרסל, תמורת 1.27 מיליארד שקל בסך הכל. מה שהוריד את אחזקות החברה בשופרסל ל־26% בלבד.

נכסים ובניין מחזיקה ב־51.7% ממניותיה של חברת הנדל"ן גב־ים בשווי של 1.9 מיליארד שקל, אבל הצעת רכש למניות הציבור בגב־ים היא מהלך יקר של 1.7 מיליארד שקל.

במידה שהצעת הרכש תצליח — וההערכות הן שיידרש מחיר של 300‑310 שקלים למניה לשם כך, על אלשטיין לבחור באחת משתי אופציות ריאליות וזולות בהרבה לצמצום הפירמידה. האחת, הצעת רכש ליתרת מניות נכסים ובניין, כשבמקרה שהצעת הרכש הנוכחית תצליח, מדובר ב־15.6% ממניות החברה שייוותרו בידי הציבור. השנייה היא חלוקת מניות גב־ים כדיבידנד בעין לבעלי המניות של נכסים ובניין.

דיבידנד בעין ‑ פתרון ריאלי

מהלך של חלוקה כדיבידנד בעין, שנראה כרגע ריאלי יותר, יהפוך את נכסים ובניין וגב־ים לחברות־אחיות, שתיהן בשליטת דסק"ש. כך תחוסל השכבה השלישית בפירמידה ודסק"ש, תחזיק ישירות בחברות בנות — סלקום, נכסים ובניין, גב־ים, שופרסל, אלרון ואפסילון. אגב, גב־ים מחזיקה גם ב־100% ממניותיה של ישפרו, שמחזיקה בסדרת איגרות חוב ב', שיתרתם 188 מיליון שקל, וגם אותן יהיה עליה לפרוע במהלך השנה הקרובה, משום שחברת אג"ח נחשבת גם כן כחברת שכבה. אלשטיין ניסה למכור את ישפרו לפני שנה אבל ההצעות שקיבל היו נמוכות לטעמו ועמדו על 600‑650 מיליון שקל.

 

אדוארדו אלשטיין, צילום: עמית שעל אדוארדו אלשטיין | צילום: עמית שעל אדוארדו אלשטיין, צילום: עמית שעל

תגיות