אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ה-AI בשירות החולים: כך תשנה בינה מלאכותית את עתיד הרפואה

חברות הייטק המתמקדות בתחום הבריאות משתמשות בבינה מלאכותית כדי לשפר את ההתנהלות של ארגוני הבריאות ולשפר את מצב החולים

06.12.2018, 08:02 | נעמי צורף

האם ה-AI תשנה את עתיד הרפואה? נראה שהתשובה חיובית ושהשינוי קרוב משנהוג לחשוב. על פי מחקר של רשות החדשנות בשיתוף PwC על תעשיית מדעי החיים בישראל, כ־1,450 חברות בתחום פועלות בארץ, וכ־1.2 מיליארד דולר הושקעו ב־135 חברות מהתחום ב־2017, כרבע מסכום ההשקעות בהייטק הישראלי.

בשבוע הבא בוועידת ביג דאטה: ממלחמה בסחר בנשים ועד היעלמות הדבורים ועידת הביג דאטה השנתית של כלכליסט, בנק לאומי ו-KPMG חוזרת בגדול עם השמות הגדולים: היזמים של חדי הקרן ועברי לידר עומר כביר, 5 תגובותלכתבה המלאה

לפרטים והרשמה לוועידת הביג דאטה לחצו כאן

"חדשנות בבריאות היא מתחומי התוכן המרכזיים שבהם בחרה מיקרוסופט להתמקד בעידן הענן והבינה המלאכותית. הדאטה שעומד לרשותנו מאפשר לארגונים ולצוותים הטיפוליים להשתמש בטכנולוגיה שתוכל לנתח מצב בריאותי ולנבא קדימה", אמר אסף יעקבי, CTO וסמנכ"ל החטיבה הטכנולוגית של מיקרוסופט ישראל. "התהליך הדיגיטלי נוגע למסגרת הטיפול בחולה, להעצמת צוותי המטפלים, לאופטימיזציה של פעולות קליניות ולשיפור שירותי הבריאות, בכלל זה רפואה מרחוק ושימוש בבוטים".

יעקבי הדגיש כי "תחום הבריאות הדיגיטלית חייב להיות מלווה בסטנדרטים הכי גבוהים של פרטיות ואבטחת מידע, ולכן חלק גדול מההשקעה של מיקרוסופט בתחום מופנה לעמידה בתקנים המחמירים בהקשר הזה".

אסף יעקבי, סמנכ"ל החטיבה הטכנולוגית של מיקרוסופט, צילום: רמי זרנגר אסף יעקבי, סמנכ"ל החטיבה הטכנולוגית של מיקרוסופט | צילום: רמי זרנגר אסף יעקבי, סמנכ"ל החטיבה הטכנולוגית של מיקרוסופט, צילום: רמי זרנגר

עינת מילשטיין, מנהלת פיתוח עסקי לסטארט־אפים במיקרוסופט, ציינה: "מיקרוסופט מרכזת מאמץ בפתרונות של Intelligent Health. הענן ויכולות ה־AI מאפשרים לנו להעצים את ארגוני הבריאות ואת המטופלים. מיקרוסופט עושה את זה בכמה תחומים, למשל יצירת חוויית משתמש באמצעות ערוצי התקשורת המועדפים על המטופלים כמו אפליקציות בנייד. חוויית המטופל בקשר עם ארגוני הבריאות משתנה. בנוסף, הענן מאפשר למטפלים לקבל מידע בזמן אמת על המטופל וההיסטוריה הרפואית שלו, ההעדפות והרגישויות שלו, וזה חשוב לניטור מצב החולה".

סטארט־אפ ישראלי מעניין שישתתף בוועידת MIND THE DATA הוא מדיסייף. החברה פיתחה אפליקציה שמיועדת לחולים שלוקחים תרופות בקביעות ומסייעת להבטיח שיתמידו בנטילתן על פי המרשם. על פי נתוני החברה, בכל 4 דקות מת בארה"ב מטופל עקב אי־התמדה, אי־נטילה או נטילה שגויה של תרופות, דבר שגורם לחברות הפארמה הפסד מוערך של 637 מיליון דולר בשנה.

מדיסייף הוקמה ב־2012 על ידי עומרי ורותם שור, והיא בוגרת החממה של מיקרוסופט. החברה שואפת לתת פתרון לבעיה, בין השאר על ידי הודעה לבני המשפחה, חברים ומטפלים כשהמטופל שוכח לקחת את התרופה.

סטארט־אפ מעניין נוסף הוא של MeMed, שנוסדה ב־2009 על ידי ד"ר ערן אדן, מנכ"ל, וד"ר כפיר עובד, סמנכ"ל הטכנולוגיות. הבדיקה שפיתחה החברה מזהה בדיוק גבוה אם זיהום בחולים עם מחלת חום נובע מחיידק או מנגיף, ומספקת לרופאים מידע חשוב על סוג הטיפול שיש לתת בהתבסס על תגובת המערכת החיסונית. די בבדיקת דם פשוטה, ותוצאות מגיעות בזמן קצר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ל-4
נא לא להסיק מסקנות נמהרות, בגלל דיוק פה ושם. כשזה יתחיל לרוץ בכל מערכות הבריאות, עוד יתגלו תקלות קטלניות ולמקרה מוות מיותרים, עקב טעויות ואי דיוקים. יש להמתין תקופת מה, בשביל לדעת מה החיסרונות ומה היתרונות, ומה עולה על מה. בינה מלאכותית, עדיין בחיתוליה ולא הדבר המושלם ביותר. בינה מלאכותית עדיין לא הוכיחה את עצמה, בכמה תחומים טכנולוגיים, למשל המכונית האוטונומית ועוד...
נתן  |  07.12.18
2.
דיונים תיאורטים לחלוטין
בפועל הבינה היחידה שקיימת היא של הרופאים בשר-ודם ולא של שום מכונה. ושם הבעיה שאין מספיק ידע לריפוי מחלות אלא קיים ידע לתחזק את החולה במקרה הטוב במצבו. מערכות המחשוב בשלב זה יכולות לספק רק את ה"מסביב": זימון תורים, רישום גליון רפואי, ניהול מלאי, מוניטורינג על מצב החולה...
דוד  |  06.12.18