אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופ"ק ורוסיה הגיעו להסכמה על קיצוץ תפוקת הנפט ב-1.2 מיליון חביות ביום צילום: בלומברג

אופ"ק ורוסיה הגיעו להסכמה על קיצוץ תפוקת הנפט ב-1.2 מיליון חביות ביום

לפי וול סטריט ג'ורנל, חברות אופ"ק הסכימו לקצץ את התפוקה ב-800 אלף חביות ביום החל מינואר, והמדינות שאינן חברות בארגון יקצצו 400 אלף חביות; איראן, ונצואלה ולוב הוחרגו מההסכם

07.12.2018, 17:16 | שירות כלכליסט

 לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט 

חברות ארגון המדינות יצרניות הנפט (אופ"ק) ורוסיה הגיעו היום (ו') להסכמה בנוגע לקיצוצים בתפוקה - בהיקף של 1.2 מיליון חביות ביום, וזאת במסגרת המו"מ שניהלו בווינה בירת אוסטריה, כך לפי וול סטריט ג'ורנל. כתוצאה מכך מחיר הנפט מזנק ב-4% לרמה של 53.5 דולר לחבית.

קראו עוד בכלכליסט

לפי סוכנות רויטרס, חברות אופ"ק ובראשן סעודיה הסכימו לקצץ את התפוקה ב-800 אלף חביות ביום החל מינואר, והמדינות שאינן חברות בארגון ובראשן רוסיה הסכימו לקיצוץ כולל של 400 אלף חביות ביום, כשרוסיה עצמה מקצצת 200 מיליון חביות. זאת לאחר שהתגלעו חילוקי דעות בין הצדדים באשר להיקף הקיצוץ. הסכמת סעודיה לקצץ בתפוקה נרשמת למרות לחץ מאסיבי מצדו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שמרבה לתקוף את אופ"ק על מחירי הנפט הגבוהים ולוחץ להוריד אותם.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

מוקדם יותר נקלעו השיחות שהחלו אתמול למבוי סתום בשל סיבה נוספת, לאחר שסעודיה סירבה להחריג את איראן מההסכם. שר האנרגיה האיראני ביג'אן זאנגנה אמר שאין לכפות על ארצו, היצרנית השלישית בגודלה באופ"ק, לקצץ בתפוקה בשל הסנקציות שהוטלו עליה מצד ארה"ב - סנקציות המגובות על ידי סעודיה. אלה כבר גרמו לפגיעה קשה בתפוקה של איראן. לבסוף הוחלט להחריג את איראן מההסכם, וכך גם את ונצואלה ולוב.

חברת המחקר  Energy Aspects  מסרה שהשגת הסכם היא חיונית בשלב זה בשל שבריריותו של שוק האנרגיה. לפי החברה, "הודעה כללית המתייחסת לכוונה למנוע מהשוק מלהגיע למצב של היצע יתר תגרום ללא ספק לירידות מחירים". אתמול נרשמו ירידות לאחר הדיווחים לפיהם אין הסכמה סופית בעניין היקף הקיצוצים בתפוקה, והמחירים התקרבו לשפל שנרשם במשבר הפיננסי ב-2008.

   .

אופ"ק ורוסיה החלו בקיצוץ תפוקה בינואר 2017 במטרה למנוע ירידת מחירים. עם זאת ביוני התברר שהתפוקה פחתה אף יותר מהמתוכנן בעיקר בגלל המשבר בוונצואלה וקשיים באספקה מצד לוב. מוסקבה מתעקשת שהקיצוץ שלה יהיה הדרגתי ויישקל מחדש אחרי הרבעון הראשון כיוון שגם נתוני השוק עשויים להשתנות במקביל.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מוות בלתי נמנע לאופ"ק - קיצוץ רק מעלה מחיר ומאפשר למפיקות אמריקאיות לשרוד תחרות
מפיקות נפט מפצלים חייבות מחיר מעל 40-50 כדי להיות רווחיות וקיצוץ רק ייטיב איתם לשרוד ולהגדיל תפוקה, מה גם שככל שמייצרים יש עקומת למידה והעלויות יורדות. אופ"ק ורוסיה עברו את זמנם כהגמוניה.
שירת הברבור של הקרטל  |  08.12.18
3.
הרוסים כבר היו במצב יותר גרוע
טוב,הרוסים ישיגו את המטרות שלהם בכל מחיר.נניח שמחיר הנפט לא יעלה,אז הם ישקלו לבנות מאגרי נפט וזהב,בבעלות ישירה של ממשלת רוסיה.ויחזירו את עיסקעות הברטר,כלומר:מאחר והם צרכים להיבחר.ואז הם יכולים לבוא לסין או הודו-ממשלה מול ממשלה.וכך להשיג מימון לפרויקטים של תשתית,וצבא.מובן שהממשל יצתרך לשלם על הסחורה.אבל זה"חיסכון".שהייה בו שימוש,בשיא השפל והסנקציות
לא צריך לדאוג להם  |  07.12.18
1.
בבקשה תקצצו
רק נותנים עוד כח לתעשיית הפצלים האמריקאית. השנה האמריקאים הגדילו את התפוקה שלהם ב 2 מליון חביות. ביוד חצי שנה יתחילו להגדיל בעוד 2 מליון חביות. הכל כבר מוכן למעט צינורות שנבנים בימים אלה ויתחילו לעבוד בעוד חצי שנה. הפחתת התפוקה של אופ"ק רק יתן מחיר יותר טוב ומקום בשוק לנפט האמריקאי. ושלא נדבר על העתיד שבו מכוניות חשמליות יהוו 5 אחוז ממכירות הרכבים בשנה דבר שיגרום לביקושים לנפט חהפסיק לעלות משנה לשנה. לרמה זו כנראה נגיע ב 2021 או 2022
חם או יפת  |  07.12.18