אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יפן ממשיכה להיפתח לכוח עבודה זר, ולא שיש לה ברירה צילום: רויטרס

יפן ממשיכה להיפתח לכוח עבודה זר, ולא שיש לה ברירה

הפרלמנט אישר חוק חדש שיאפשר כניסתם של עוד 300 אלף עובדים זרים במגזרי הבנייה, החקלאות והסיעוד; זאת במטרה לפתור מחסור הולך וגדל בכוח האדם, בעיקר בשל הזדקנות האוכלוסייה

08.12.2018, 12:04 | שירות כלכליסט
הפרלמנט ביפן אישר חוק חדש ושנוי במחלוקת, שיאפשר את כניסתם של מאות אלפי עובדים זרים, זאת בניסיון להקל על המחסור בכוח העבודה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי החוק, החל מאפריל אזרחים זרים יוכלו להתקבל לעבודה במגזרים כמו בנייה, חקלאות וסיעוד, שסובלים ממחסור בעובדים. באופן מסורתי ביפן נזהרים מהגירה ומהגרים, אך הממשלה טוענת כי יש צורך בעובדים הזרים בשל הזדקנות האוכלוסייה. מספר הילדים הממוצע לאישה ירד מ-2.1 בשנות ה-70 ל-1.4 כיום, ובמקביל, ביפן תוחלת החיים הארוכה בעולם – 85.5 שנה. החוק החדש יאפשר כניסה של כ-300 אלף עובדים זרים.

טוקיו, צילום: בלומברג טוקיו | צילום: בלומברג טוקיו, צילום: בלומברג

לפי ה-BBC, החוק יוצר שתי קטגוריות ויזה חדשות. העובדים בקטגוריה הראשונה יורשו להיכנס למדינה למשך חמש שנים, וזאת רק אם יש להם רמה מסוימת של כישורים וידע ביפנית, אך הם יוכלו להגיע למדינה לבדם ובלי קרובי משפחה. עובדים עם רמת כישורים גבוהה יותר יוכלו להירשם לקטגוריה השנייה, שכוללת בהמשך מסלול לקבלת תושבות ומאפשרת הבאת קרובי משפחה.

המתנגדים לחוק החדש טוענים כי זרם העובדים הזרים יפגע במשכורות ועלול להוביל לניצול של כוח עבודה זול. בכל מקרה, ראש הממשלה שינזו אבה הדגיש כי לא מדובר ברפורמה שלמה במדיניות ההגירה, וכי יפן תקבל רק זרים שהם "בעלי מיומנויות ספציפיות ושיכולים לעבוד באופן מיידי כדי לפתור מחסור חמור בעובדים, רק בסקטורים שבאמת זקוקים להם".

ביפו עובדים כיום 1.28 מיליון עובדים זרים – כפול מלפני עשור – והם מייצגים 2% מכוח העבודה. כרבע מהם מגיעים ממדינות כמו וייטנאם וסין, ומורשים להישאר במדינה במשך 5-3 שנים.

תגיות