אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עם 9,000 עובדים מקומיים: ISS העולמית יוצאת מישראל צילום: אייל פישר

בלעדי לכלכליסט

עם 9,000 עובדים מקומיים: ISS העולמית יוצאת מישראל

ISS העולמית רוצה למכור תמורת 300־400 מיליון שקל את הפעילות בישראל, הכוללת שירותי ניקיון, הסעדה וקייטרינג למטוסים. הכנסות ISS ישראל עמדו ב־2017 על כמיליארד שקל, אך הרווח הנקי מוערך ב־30-20 מיליון שקל בשנה בלבד

10.12.2018, 06:56 | גולן חזני ואורנה יפת

חברה נוספת בתחום השירותים יוצאת למכירה. ל"כלכליסט" נודע כי ISS העולמית בוחנת יציאת מתחום הפעילות שלה בישראל ומכירת חברת ISS ישראל, שבה מועסקים בארץ כ־9,000 עובדים, תמורת 300־400 מיליון שקל. גורמים מטעם החברה עניינו גופים שונים ברכישת הפעילות בשבועות האחרונים. ISS העולמית יצאה לאחרונה גם מהפעילות שלה ביוון על רקע המצב הכלכלי במדינה. בסך הכול תצא ISS מ-13 מדינות בעולם.

תחרות גדולה בענף

ISS ישראל היא חברה פרטית ועל פי הערכות, מחזור ההכנסות שלה עמד על כמיליארד שקל בשנת 2017. חרף מחזור הכנסות זה, הרווחיות של ISS נמוכה, והרווח הנקי שלה מוערך ב־30-20 מיליון שקל בשנה. תחום השירותים סובל ממרווחי רווחיות נמוכים בארץ, ומתקשה להגיע לשיעורי רווח גבוהים.

כלי רכב של ISS. רווחיות נמוכה, צילום: אייל פישר כלי רכב של ISS. רווחיות נמוכה | צילום: אייל פישר כלי רכב של ISS. רווחיות נמוכה, צילום: אייל פישר

החברה פעילה בישראל מ־1999 ולה שלושה תחומי פעילות. הזרוע הראשונה, חטיבת הניקיון, מעסיקה כ־6,500 עובדים, מרביתם בשכר מינימום, ומשרתת קרוב ל־1,500 לקוחות. פעילות זו מהווה כ־45% מכלל פעילות החברה, אולם בשל שיעורי רווחיות נמוכים ביותר, הנובעים מהתחרות הגדולה השוררת בענף, היא מתקשה לעבור לרווחיות משמעותית וככל הידוע היא מאוזנת.

הזרוע השנייה, פעילות ההסעדה (נורקייט לשעבר), מהווה אף היא כ־45% מ פעילות החברה על פי הערכות. פעילות זו היא מעט רווחית יותר, אולם גם בגזרתה התחרות קשה, אף על פי שהחברה היא הגדולה בתחומה - גדולה אף משולץ שבשליטת קרן איפקס שמנהלת זהבית כהן. החטיבה מעסיקה כ־2,000 עובדים ב־200 תחנות.

הזרוע השלישית היא תחום הקייטרינג למטוסים, והיא הרווחית ביותר אף שמהווה כ־10% מהכנסות החברה בלבד. בתחום זה לחברה יש מונופול בקרב חברות התעופה הזרות, וזאת מאחר ותמ"מ, חברת ההסעדה של אל על, איננה מוכרת להן בשל היותה חברה כשרה.

פעילה ב־54 מדינות

 

ISS נשלטת על ידי קונצרן דני בינלאומי ענק הפעיל ב־54 מדינות בתחום השירותים, ומעסיק כחצי מיליון עובדים. מחזור ההכנסות של הקונצרן, שמרכז פעילותו בקופנהגן, עומד על כ־14 מיליארד יורו.

מ-ISS נמסר בתגובה: "מדובר בשינוי אסטרטגי של הקבוצה העולמית שיביא למכירת הפעילות בישראל. קבוצת החברות בישראל פועלת מאז ומתמיד, בצורה אוטונומית בהובלת הנהלה מקומית, עם מעורבות מינימלית של מטה החברה העולמית, כך שהשינוי המתוכנן לא ישפיע על לקוחות החברה ועל עובדי החברה בארץ. לקוחות החברה בישראל ימשיכו ליהנות מרמת שירות ואיכות גבוהה כפי שקיבלו עד היום".

תגיות

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
הזדמנות לשיפור
לחברת ISS יש פוטנציאל לא ממומש. הלקוחות והקשרים קיימים. עיסוק בכח אדם רב המועסק בשכר נמוך מעולם לא השתלם לאורך זמן. אם החברה תשכיל להתמקד בטכנולוגיות ניקוי מתקדמות והכשרות לטובים שבעובדיה, תוכל לצבור יתרון בפתרון בעיות ניקוי באופן "רזה יותר בכח אדם, אך יעיל ומניב תוצאות". אם ביצועי החברה, בתחום הניקיון יימדדו עפ"י תוצאות ולא עפ"י "שעות נוכחות עובד" - כל השוק ירויח מכך. יש לרתום את מוסדות הממשלה לחשוב בכיוון זה. במוקדם או מאוחר, מה שקורה בעולם יקרה גם פה. עדיף שיהיה מוקדם.
אלי פרדר  |  13.02.19
51.
מוצר זול בשוק תחרותי לא יכול להתקיים בארץ
המיסים, חומרי הגלם ועלות העובד מאלצים חברה להתפשר גם על איכות חומרי הגלם וגם על העובד ולחיות כמעט ללא רווח. החברות. האלה לא שונות ממסעדה ואנו רואים שהענף שתמיד היה בעל סיכון גבוהה, מתמוטט. ישראל כבר היום אולי הארץ הכי יקרה לקנות בה מזון מכל מקור.. אי אפשר להעלות עוד את מחירי המנות לכן עדיף לסגור. סקטורים דומים נסגרו כמו ענף הטקסטיל. הבעיה שאוכל מוכן לא משתלם לייבא כי הוא מתקלקל ולא ברמה של אוכל טרי
לנו יש פלפל  |  12.12.18
לכל התגובות