אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עדת מפתח בפרשת המרמה בווילי פוד מסרבת להגיע מאוסטריה כדי להעיד

עדת מפתח בפרשת המרמה בווילי פוד מסרבת להגיע מאוסטריה כדי להעיד

מורן גיבלי, בנקאית במיינל בנק האוסטרי, העדה היחידה מהבנק ששיתפה פעולה עם החקירה, מסרבת להגיע למשפטם של בכירי החברה בישראל. בעל השליטה לשעבר אלכסנדר גרנובסקי מתחמק

11.12.2018, 07:26 | תומר גנון

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

בנקאית אוסטרית המשמשת כעדת מפתח בפרשת המרמה בווילי פוד השקעות מסרבת לבוא לישראל כדי להעיד במשפט נגד בכירי החברה לשעבר. כך עולה מבקשה שהגישה שלשום הפרקליטות לבית המשפט המחוזי בתל אביב. במסגרת הבקשה מבקשת מחלקת ני"ע בפרקליטות אישור לפנות לרשויות באוסטריה כך שיחייבו את העדה, עובדת במיינל בנק האוסטרי, להעיד בהיוועדות חזותית (וידיאו קונפרנס).

קראו עוד בכלכליסט

על פי הבקשה הבנקאית, מורן גיבלי, היא העדה היחידה מהבנק ששיתפה פעולה באופן מלא עם חקירת רשות ניירות ערך והשיבה לכל שאלות החוקרים. לאחרונה פנו אליה בפרקליטות לתאם את הגעתה לישראל, אולם היא סירבה להגיע לארץ. "העדות דרושה כי היא צפויה לשפוך אור על עובדות רלבנטיות בכתב האישום, וחשובה לבירור האשמה בתיק", טענו בבקשה עוה"ד אבי ארוניס וסתיו גינת.

אלכסנדר גרנובסקי אלכסנדר גרנובסקי אלכסנדר גרנובסקי

עבירות ב־60 מיליון דולר

גיבלי אינה היחידה שמסרבת להגיע לישראל במסגרת הפרשה. כפי שנחשף ב"כלכליסט", הפרקליטות פתחה לאחרונה בהליכי הסגרה מאוקראינה של בעל השליטה לשעבר אלכסנדר גרנובסקי, אחד הנאשמים בפרשה. בהחלטה להוציא צו הבאה נגדו כתב השופט חאלד כבוב כי מראיות שהוצגו נראה שגרנובסקי, שהיה בעבר חבר פרלמנט באוקראינה, מנסה להתחמק מהתייצבות במשפט. הוא הורה לפעול למעצרו והבאתו בפני שופט.

גרנובסקי מואשם בעבירות גניבה בידי מורשה, מרמה בנסיבות מחמירות וני"ע ביותר מ־60 מיליון דולר בקבוצת החברות BGI ,BSD ווילי פוד השקעות, שהיו בשליטתו רשמית עד יולי 2015. הוא עזב את ישראל לפני כשלוש שנים, עם פתיחת החקירה, ומאז לא שב. בחיקור דין שנערך לו באוקראינה הוא סירב לשתף פעולה ושמר על זכות השתיקה.

לפי כתב האישום, גרנובסקי ויוסף שניאורסון, מנכ"ל החברה ששימש גם כסגן יו"ר הדירקטוריון ודירקטור בשנים 2016-2012, העמידו את כספי החברות הציבוריות כבטוחות לבנקים באוסטריה ובאזרבייג'אן, לצורך הבטחת החזר הלוואות שיקבלו חברות פרטיות זרות הקשורות לגרנובסקי. זאת במסווה של הפקדת הכספים בפיקדונות בבנקים.

על פי כתב האישום, ביולי 2015 קיבל גרגורי גורטובוי את השליטה בחברות מידי גרנובסקי, והפך לבעל השליטה וליו"ר. גם לאחר העברת השליטה המשיך גרנובסקי להיות מעורב בקבלת החלטות בחברות, ללא ידיעת מוסדות החברות ונושאי המשרה בהן.

ניצלו את מעמדם

גורטובוי ושניאורסון, המיוצג על ידי עוה"ד אורי שפיגל וליאת בכור, ניצלו לכאורה את מעמדם בחברות כדי להמשיך להסתיר את מצבם האמיתי של הפיקדונות, באמצעות הצגת מצגי שווא למוסדות החברות ולנושאי המשרה. זאת תוך מעילה באמון שניתן בהם ובעודם גורמים לחברות לדווח דיווחים מטעים לציבור.

עדותה של הבנקאית האוסטרית, טוענת הפרקליטות, רלבנטית מאוד גם לאישום שנוגע לגרוטובוי, המיוצג על ידי עוה"ד רותי ליטבק ומוטי לזר. לפי כתב האישום, בינואר 2016 פעל גורטובוי להוצאת לפחות 3 מיליון דולר במרמה מווילי פוד, באמצעות הצגת מצגי שווא לנושאי המשרה שלה. הוא טען שמדובר בהשקעה באג"ח של מלון בצ'כיה בשם GRAND HOTEL EVROPA, בעוד שלמעשה דובר בכספים שנעשה בהם שימוש לפרוע חובות של חברה פרטית הקשורה אליו ואל גרנובסקי.

תגיות