אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הביג דאטה

"הבינה המלאכותית מאפשרת לנו להגיע לתובנות לגבי העלמות הדבורים"

כך אמרה סביהה רומאני מאליק, מייסדת ונשיאת The World Bee Project, בוועידת הביג דאטה של "כלכליסט". אנדי קלארק, מנהל חדשנות עסקית באורקל בריטניה, הוסיף כי מספר הדבורים באיחוד האירופי ירד ב-25% בעשרים השנים האחרונות

11.12.2018, 14:12 | עדי ברק

"77% מהמזון שאנחנו אוכלים בעולם תלוי בדבורים. הדבורים אחראיות באופן ישיר ועקיף לקיומן של 1.5 מיליארד משרות ברחבי העולם", אמרה סביהה רומאני מאליק, מייסדת ונשיאת The World Bee Project, בועידת Mind the Data של "כלכליסט". "הדבורים מספקות לנו את החמצן שאנחנו צריכים כדי לשרוד, באמצעות הצמחים שהן מאביקות".

כיום, התלות הבסיסית שמציגה רומאני מאליק נמצאת תחת איום. היעלמותן המהירה של הדבורים המאביקות היא אחד המשברים הסביבתיים החמורים ביותר של המאה ה-21.

לדברי אנדי קלארק, מנהל חדשנות עסקית באורקל בריטניה שהציג גם הוא בוועידת "כלכליסט", מספר הדבורים באיחוד האירופי ירד ב-25% בעשרים השנים האחרונות. בארה"ב המצב חמור אף יותר, כאשר אוכלוסיית הדבורים חוותה הידלדלות של 40%. בבריטניה, בשמונה השנים האחרונות בלבד צנח היקף הדבורים ב-45%.

הארגון שהקימה רומאני מאליק, מנסה לפתור את הבעיה בכלים של בינה מלאכותית. "חלק מהסיבות להעלמות הדבורים הן פרקטיקות חקלאיות שונות, וצמיחה מאסיבית באוכלוסייה האנושית העולם. אבל אנחנו עדיין לא יודעים לגמרי את כל הסיבות", אמר קלארק.

סביהה רומאני  מאליק, מייסדת ונשיאת The World Bee Project, צילום: צביקה טישלר סביהה רומאני מאליק, מייסדת ונשיאת The World Bee Project | צילום: צביקה טישלר סביהה רומאני  מאליק, מייסדת ונשיאת The World Bee Project, צילום: צביקה טישלר

"יצרתי את הפרויקט הזה כדבר קהילתי, מפני שהעלמות הדבורים מדאיגה את האנושות כקהילה, וצריכה להדאיג כל אחד מאיתנו", סיפרה רומאני מאליק. "במטרה למצוא פיתרון למשבר, הבנתי שאזדקק לעזרה מדעית וכלים מתאימים. בין היתר, התייעצתי עם פרופסורים מאוניברסיטאות מובילות בלונדון".

השימוש בבינה מלאכותית בפרויקט של רומאני מאליק נועד לענות על השאלות שהיה קשה להשיב עליהן ממחקר רגיל. במקומות שונים בעולם, וממש לאחרונה גם בישראל, נאסף מידע על אזורי המחייה של הדבורים, כמו טמפרטורה ולחות. כך, מכונות הבינה המלאכותית יכולות להצליב נתונים ממקומות שונים בעולם ולהצביע על

מסקנות או מגמות.

"בחנו את תנועת הדבורים, איך הן מתקשרות ביניהן כשהן מספרות זו לזו על מקור מזון קרוב, או על נושאים אחרים", אמר קלארק. "אחרי שהתחקנו אחר התנועות וההתנהגויות שלהן, באמצעות הניתוח יכולנו לראות איך על פני זמן נושאי התקשורת ביניהם משתנים, ומזה להסיק מה חסר להן", הסביר.

"הבינה המלאכותית מאפשרת לנו להגיע לתובנות חדשות שבלעדיה לא יכולנו להסביר את המשבר ולהתמודד איתו", ציינה רומאני מאליק. "המשבר נגרם על ידינו, ורק אנחנו אחראים על השמדתה המזדחלת של הפלנטה שלנו והעל הישרדות המינים".

תגיות