אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלי כהן טוען: יימצא מקור תקציבי לעסקים הקטנים צילום: הרצל יוסף

כנס העסקים הקטנים

אלי כהן טוען: יימצא מקור תקציבי לעסקים הקטנים

אלי כהן אמר בכנס השנתי לבעלי העסקים באילת: "בכל תקציב אתה שומר רזרבות". עם זאת, גורם בכיר באוצר מסר היום ל"כלכליסט" כי אין 600 מיליון שקל לתוכנית "נטו עסקים"

13.12.2018, 18:26 | עמרי מילמן

"המקור התקציבי יימצא. בכל תקציב אתה שומר רזרבות, וגם אנחנו מתכננים את הרזרבות לטובת הדבר הזה". כך השיב היום (ה') שר הכלכלה אלי כהן בשיחה עם כתב "כלכליסט" אדריאן פילוט בכנס העסקים הקטנים באילת של המכון להשתלמויות העצמאים בישראל בשיתוף להב, קרן שכ"ל ובנק הפועלים לשאלה כיצד ימומנו המלצות הוועדה לעידוד עסקים קטנים שעיקרן פורסם אתמול (ד'), בטרם נכתב דו"ח מלא.

לדבריו, "גם לשר האוצר וגם לי הנושא של העסקים הקטנים זה דבר חשוב. יזמנו את הוועדה, אנחנו מבינים שזה מנוע צמיחה חשוב, וההמלצות נמצאות, הן קיימות, הן יפורסמו כולן." כהן השיב לטענות כי כלל התוכנית לא תעלה אפילו 60 מיליון שקל ואמר: "רק ההצעה להגדיל את היקף העסקים הפטורים (ממע"מ-ע"מ) תעלה 300 מיליון שקל".

עם זאת, גורם בכיר באוצר שנשאל היום על התוכנית מסר ל"כלכליסט" באופן חד וברור: אין 600 מיליון שקל לנטו עסקים.

על ההתייקרויות אמר כהן כי "בנושא הזה הדברים לא פשוטים. אנחנו בנושא הזה לא שאננים. במדינת ישראל היה את עניין היבואנים הבלעדיים. משמעות הדבר היא שהוא לוקח מכם את המחיר הכי גבוה שהוא יכול. ביטלנו את הבלעדיות בקניונים, פתחנו את השוק לייבוא מקביל. פעם הייתה פארמה אחת, היום יש שלוש. המחירים ירדו ב-13%".

אלי כהן בכנס. "אנחנו מתכננים את הרזרבות לטובת הדבר הזה", צילום: הרצל יוסף אלי כהן בכנס. "אנחנו מתכננים את הרזרבות לטובת הדבר הזה" | צילום: הרצל יוסף אלי כהן בכנס. "אנחנו מתכננים את הרזרבות לטובת הדבר הזה", צילום: הרצל יוסף

על הטענות כי אסור היה לו להגיע להשקה של רשת הפארם Be, השיב כי "אמרתי למשנה ליועמ"ש דינה זילבר שאני עובד שתגיע רשת גדולה מחו"ל. אם את חושבת שאחרי כל המאמצים אני לא אלך אליה שכהיא תגיע? בטח שאלך, ואזמין את ראש הממשלה ושר האוצר. יש כאן מסר".

עוד הוסיף כהן כי "אחרי שלוש וחצי שנים הצלחנו להעביר את החוק לצמצום של תאגידי המים. במדינת ישראל יש 56 תאגידי מים. על בסיס התוכנית, היו אמורים להיות 85 תאגידים. זה כמו שיהיה 56 חברות חשמל, 56 מנכ"לים, 56 דירקטוריונים. ואם אתה מנכ"ל לא יהיה לך סמנכ"ל? " עוד הוסיף "אני רוצה להודות כאן לח"כ איציק שמולי שהיה בנושא הזה מהתחלה, דוד ביטן שעמד בראש הוועדה. הייתה מערכת לחצים לא פשוטה ומאד מורכבת. אני חשבתי שאת מכונת הג'ובים הזו של תאגידי המים צריך לעצור ולחתוך, לכן אם יחתכו את מספר התאגידים ל-30 ולאחר מכן, עד שיהיה תאגיד אחד, כמו חברת חשמל. מים זה מוצר בסיסי, אני גאה בחוק הזה".

על הגירעון הגבוה אמר כהן "כל שר אוצר שנכנס לתפקיד נפגש עם פקידי האוצר והם אומרים לו שיהיה גרעון וצריך להעלות את המסים. אנחנו הורדנו מע"מ, הורדנו את מס החברות, את הביטוח הלאומי, מה נמצא כאן? שפל של אבטלה. אם יש שני דברים ששווה להגדיל בשבילם את התקציב, זה נושא של השקעה בחינוך והשקעה בתשתיות. אנחנו משאירים לילדים שלנו את רמת החוב הנמוכה ביותר".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
השר כהן
שקרן, עושה את זה ברשות הבוס שלו כחלון, צמד שקרנים, עכשיו אחרי עליות המחירים החליטו להקים ועדה, ועדה למה? לכלום, רק לצורך להרוויח זמן ולהראות שעושים משהו. האם לא ראו את הנטייה לעליית המחירים, האם הם לא נתנו יד לעליית המחירים עם כל התכניות של עובדי חברת החשמל של השוטרים? כל עיוור ראה לאן זה מוביל, אבל שר האוצר "החברתי" לא רואה כלום, שר גרוע ביותר.
מנחם  |  13.12.18