אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכות: PUBG עקף את פורטנייט במספר המשתמשים צילום: PUBG

הערכות: PUBG עקף את פורטנייט במספר המשתמשים

משחק היריות שהחזיר לקדמת הבמה את ז'אנר הזירה הפתוחה ההמונית השיג 200 מיליון משתמשים חודשיים; פורטנייט, מתחרהו הגדול, הגיע למספרים דומים, PUBG צומח מהר יותר: בניגוד לפורטנייט, הוא זמין להורדה גם בחנות האפליקציות של אנדרואיד

19.12.2018, 18:21 | רפאל קאהאן

פורטנייט הוא אולי המשחק הכי בולט של השנה אף טיפס למעמד של תופעה תרבותית, אך מתחרהו הצמוד PUBG (קיצור של Playerunknown's Battlegrounds) נושף בעורפו ולפי הערכות, אף עקף אותו במדד החשוב באמת: מספר המשתמשים.

קראו עוד בכלכליסט

שני הכותרים הם משחקי יריות מסוגת הזירה המקוונת, בה מגיעים משתמשים רבים לטריטוריה וירטואלית אחת, והמנצח הוא זה שנשאר חי אחרון. לשניהם יש כ-200 מיליון משתמשים פעילים בחודש, מהם 30 מיליון פעילים ביום. ל-PUBG יש יתרון בתחום ההפצה, שכן בעוד פורטנייט מוצע להורדה עבור מכשירי אנדרואיד רק דרך חנות ייעודית של Epic, המפתחת, נמכר מתחרהו בחנות פליי (ואף הוכתר שם כמשחק השנה).

PUBG בגרסת המובייל, צילום: PUBG PUBG בגרסת המובייל | צילום: PUBG PUBG בגרסת המובייל, צילום: PUBG

המודל הזה מצמצם את ההכנסות שכן גוגל לוקחת 30% מכל רווחי PUBG בגרסה זו. ואולם, PUBG משווק במודל שונה משל פורטנייט: בעוד גרסת המובייל שלו חינמית, גרסת ה-PC עולה כסף ומחירה נע בין 20 ל-40 דולר בחנויות כ-Steam; לפי הערכות, עד כה נמכר המשחק ב-50 מיליון עותקים בגרסאות אלה. לפי דיווח של The Verge, יתכן ש-PUBG כבר עקף את פורטנייט בצורה משמעותית בהיקף המשתמשים ואף בהכנסות: מניין הגיימרים הקבועים שלו לא כולל את השוק הסיני.

הסינים אוהבים מאוד את PUBG; כשהושק אשתקד במדינה זכה לפופולריות עצומה ואנשים רכשו להם מחשב חדש כדי להפעיל אותו. רבים מהרוכשים בחרו במחשבים זולים עם מערכות הפעלה ישנות - עד כדי כך שלאחר ההשקה בסין נרשם זינוק משמעות במספר ההפעלות של ווינדוס 7.

בשנה האחרונה צמחו צמחו קהילות גדולות סביב שני המשחקים הללו - גיימרים בולטים שמשדרים את משחקיהם ביוטיוב, טוויץ' ופלטפורמות צפייה אחרות, ופוטנציאל רווח שנשען על שיתופי פעולה עם גורמים בהוליווד, תחרויות עולמיות עצומות ועוד. שתי החברות צחצחו חרבות ביניהן בעבר, על רקע תביעת גניבת קניין רוחני בידי Epic. שתי החברות שייכות לטנסנט הסינית, שככל הנראה שפכה מים צוננים על הפרשה.

תגיות