אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך יודעים שמחלקת הנוער של ילדכם היא טובה? צילום: רויטרס

איך יודעים שמחלקת הנוער של ילדכם היא טובה?

האם הורים ישראלים יודעים מהי איכות מחלקת הנוער שהם שולחים את הילדים שלהם אליה? לא. אבל בנורבגיה עלו על רעיון שמסייע להורים לקבל החלטה נכונה

23.12.2018, 10:02 | אוריאל דסקל

כשהורה רוצה לרשום את הילד שלו למחלקת נוער - איזו אינפורמציה הוא מקבל עליה? על המאמנים? על האלמנטים המקצועיים? על רווחת הילד? מה אחוז השלמת הבגרויות בקרב ילדי מחלקת הנוער? ובכלל, איפה הוא יכול לקבל את האינפורמציה הזו?

קראו עוד בכלכליסט

ילדים באימון. כמה ילדים יש לכל מאמן לאמן?, צילום: רויטרס ילדים באימון. כמה ילדים יש לכל מאמן לאמן? | צילום: רויטרס ילדים באימון. כמה ילדים יש לכל מאמן לאמן?, צילום: רויטרס

כיום ההורים יודעים מה שבמחלקת הנוער רוצים שהם יידעו. הם יכולים לגלות כמה שחקנים כל מחלקת נוער ייצרה - משהו שהוא די שקוף ו"קל" לגלות בחיפוש בגוגל - אבל זה גם נתון שלא מלמד הרבה על האופן שבו המחלקה עובדת בימים אלו, אלא יותר איך היא עבדה לפני כמה שנים.

חוסר הידיעה הוא בעייתי מאוד.

מחלקת הנוער היא מקום בו ילדים הולכים לבלות הרבה זמן - דקות משמעותיות בחינוך ובחברויות שלהם. כך שהורים, שמממנים את מחלקות הנוער, חייבים לדעת מיהם המאמנים, מה הם נותנים, מה מלמדים ואפילו מה סגנון המשחק האופייני למחלקה.

זו בעצם שאלה גלובלית - איך שופטים הצלחה ואיכות של מחלקת נוער? כאמור, זה לא לא משהו שאפשר לשפוט לפי מספר בוגרי מחלקת הנוער בקבוצה .

ההורים צריכים לדעת כל מה שהם יכולים - ואין מקום רשמי או גורם עצמאי שיכול לחשוף בפניהם את איכות מחלקת הנוער שאליהם הם ישלחו את הילד שלהם.

בנורבגיה הבינו את העניין הזה והקימו גוף עצמאי שמדרג אקדמיות כדורגל לפי 10 קטגוריות, שרק אחת מהן היא הצלחה ב"ייצור" שחקנים לקבוצה הבוגרת ויכולת הבוגרים בכדורגל האירופי והבינלאומי. בין השאר בודקים כמה ילדים מתאמנים אצל כל מאמן, מה התוכן שהם מקבלים, מה איכות המאמנים ועוד. הגוף העצמאי מקבל את המימון מההתאחדות לכדורגל המקומית.

התוצאות מתפרסמות בדו"ח נרחב שנתי בו משווים בין כל האקדמיות ויש לצידו פרשנויות של אנשי המקצוע של ההתאחדות לכדורגל הנורבגית.

יש דוחות דומים בגרמניה וצרפת אבל הם יותר מקצועיים, לאנשי מקצוע, ופחות להורים. "המודל הנורבגי" מאפשר להורה לבחור קבוצה לפי הקטגוריה החשובה לו.

למשל, הורה יכול לשלוח את בנו או בתו לאקדמיה בה יש אחוז מסיימים עם בגרות הגבוה ביותר והוא גם יכול לבחור את האקדמיה לפי סגנון הכדורגל המובהק שבו משחקות הקבוצות. הוא גם יכול לדחות אקדמיה מצוינת שלדעתו אין בה גישת עבודה הוליסטית, למשל.

ויותר מזה - בנורבגיה מדברים כיום גם על איך משפרים את הדוח השנתי הזה. בעתיד הקרוב, ככל הנראה, יישפטו מחלקות נוער בנורבגיה על ידי כך שיבדקו מה רשת התמיכה הנפשית שיש בכל מחלקה וכמה מאושרים השחקנים הצעירים בה. כמו כן, הגוף העצמאי יבדוק איך כל מחלקה מסייעת למי שלא יכול להמשיך במחלקה ואם יש תמיכה מנטלית, נפשית ורגשית לכל ילד וילד. בסך הכל, אלה דברים שהם הרבה יותר חשובים מכמה בוגרי המחלקה משחקים בקבוצה הבוגרת. אלו דברים שאין להורה ישראלי שום דרך לדעת לפני שהוא מחליט לרשום את ילדיו במחלקת נוער.

תגיות