אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש לכם גג בגודל 500 מטר ויותר? אל תפספסו את חלון ההזדמנויות להכנסה קבועה ל-25 השנים הקרובות צילום: גלעד לבני

יש לכם גג בגודל 500 מטר ויותר? אל תפספסו את חלון ההזדמנויות להכנסה קבועה ל-25 השנים הקרובות

מדינת ישראל מעודדת ייצור חשמל ממקורות מתחדשים, ומשלמת 45 אגורות לכל קוט"ש למי שמייצר חשמל על הגג באמצעות התקנת פאנלים סולאריים. אם לעסק שלכם יש גג בשטח של 500 מטר ומעלה – גם אתם יכולים להצטרף, ולהתחיל להרוויח ממערכת סולארית מסחרית

07.01.2019, 10:01 | בשיתוף RES
בתחילת נובמבר פרסמה רשות החשמל מכסה נוספת לייצור אנרגיה סולארית על גגות, כאשר בעלי המתקנים החדשים ייהנו מתעריף של 45 אגורות לכל קוט"ש שייוצר בעקבות התקנת מערכות סולאריות. בכך נפתח חלון הזדמנויות, ייתכן שאחרון, לקבלת הכנסה קבועה ל-25 שנים הבאות, בתעריף זה.

המכסה היא למתקני מערכות סולאריות על גגות, בהספק של 15 עד 100 קילוואט, ותישאר בתוקף עד לרישום מתקנים בהיקף מצטבר של 250 מגה ואט או עד סוף 2019. נציין כי חודשים ספורים קודם לכן פרסמה הרשות את המכסה הראשונה שזכתה להצלחה סוחפת והתמלאה תוך שלושה חודשים בלבד. לאור היעד הממשלתי לייצור 10% מהחשמל ממקורות מתחדשים עד סוף 2020, הוחלט על המכסה החדשה.

עד כה, יותר מ-2,800 בקשות להתקנת מערכות סולאריות על גגות כבר התקבלו ברשות החשמל, וההערכה היא כי גם המכסה החדשה תתמלא במהירות. המטרה – להביא את בשורת ייצור החשמל הסולארי באמצעות פאנלים סולאריים לכל גג בישראל, ולאפשר לציבור לקחת חלק בייצור חשמל ממקורות מתחדשים, וליהנות הן מתמורה כספית, והן מהתרומה לאיכות הסביבה.

 פרויקט סולארי RES, צילום: קרונוס בע"מ פרויקט סולארי RES | צילום: קרונוס בע"מ  פרויקט סולארי RES, צילום: קרונוס בע"מ

הכנסה בטוחה של אלפי שקלים בחודש

"אלפי בעלים של גגות בישראל מוותרים על הכנסה חודשית משמעותית שיכולה להתקבל כתוצאה מהתקנת מערכת סולארית מסחרית", אומר יואב מעוז, מייסד ובעלים של חברת RES העוסקת בהתקנת פאנלים סולאריים. "מי שמחזיק ברשותו מבנים כמו לולים, רפתות, סככות חקלאיות, מוסכים, נגריות, מבני תעשייה או מבני משרדים – ויש לו שטח גג של 500 עד 2000 מטר – יכול להתקין מערכת סולארית וליהנות מהכנסה בטוחה של אלפי שקלים בחודש, כמעט בלי מאמץ".

"חשוב לציין שהממשלה קבעה שעד 2020, לפחות 10% מהחשמל בישראל יופק מאנרגיות מתחדשות – ורשות החשמל, שמיישמת את מדיניות הממשלה, עושה הכל כדי להגיע ליעד. הקמה והפעלה של שדות סולאריים גדולים היא יקרה ודורשת שלוש עד ארבע שנים, בעוד שלגגות שמשמשים למערכת סולארית מסחרית יש פוטנציאל גבוה לייצור חשמל וקל מאוד לחבר להם מתקנים לייצור חשמל. לכן, המדינה מחפשת בעלי גגות קיימים – וכדי להקל ולייעל את התהליך, החליטו לבטל כל מיני חסמים שהיו עד כה. כך למשל, בוטלה הדרישה להיתר בנייה למתקן חשמל סולארי, וכן בוטל היטל ההשבחה – הכל כדי לרתום את בעלי הגגות הקטנים להצטרף למהלך של התקנת פאנלים סולאריים".

כאמור, לפי התעריף שקבעה רשות החשמל, כל מי שייצר חשמל עם קולטים סולאריים על הגג יזכה להכנסה של 45 אגורות לכל קילוואט שהוא מייצר ממערכת סולארית מסחרית. עבור מי שמצטרף עכשיו למכסה, בתעריף הזה, מתחייבת המדינה לשמור אותו קבוע למשך 25 שנה – גם אם תהיה הסדרה נוספת בעתיד והמחיר יירד. חשוב לציין שבעולם וגם בישראל התעריפים נמצאים במגמת ירידה מתמשכת, כך שעכשיו זה הזמן הנכון לקפוץ על הרכבת.

עד 100% מימון

אשר לאפשרויות המימון, מעוז מציין כי מאחר שהתעריף מובטח ל-25 שנה, ולאור העובדה שהמדינה מקדמת בכל הכוח את התקנת המערכות הסולאריות על גגות פרטיים, ברוב המקרים, ניתן לקבל מהבנקים מימון מלא. "המשמעות היא שבדרך כלל אין צורך בהון עצמי כדי להתקין את המערכת, או שדי בסכום קטן מאוד. בתוך כחמש שנים המערכת מחזירה את עלות ההתקנה שלה, וב-20 השנים הבאות, מניבה רווחים. מכיוון שכך, לא פלא שמאז 2010, אלפי ישראלים כבר התקינו מערכות סולאריות על הגג". RES עובדת בשיתוף פעולה הדוק מול בנק הפועלים ובנק לאומי, ומסייעת ללקוחות בטיפול לצורך קבלת המימון הנדרש.

גם תהליך התקנת מערכות סולאריות פשוט באופן יחסי, כאשר חלק מהחברות המתקינות גגות סולאריים מסייעות גם בשלבים המקדימים לכך. כך למשל, ב-RES מנהלים את כל ההתקשרות מול הבנקים והרשויות עבור הלקוח, כך שהוא לא צריך להטריח את עצמו בדבר.

יחד עם זאת, ראוי לציין גם את הסיכונים. מערכות שלא תוכננו באופן אופטימלי לשטח והתחזוקה שלהן לקויה עלולות להוביל להוצאות רבות ולפגיעה מהותית בהכנסה מהן. לכן, עבודה מול חברה גדולה ומנוסה מבטיחה מערכת בתכנון מתקדם, אחריות למשך שנים, וכמובן גב כלכלי.

"העולם שלנו משתנה כל הזמן, ואנחנו ממליצים בחום לנצל את חלון ההזדמנויות הנוכחי שכן המדינה יכולה להוריד את התעריף ב-10% בכל מכסה חדשה", מסכם מעוז, "יחד עם זאת, על השמש אפשר לסמוך – היא 'באה לעבודה' כמעט כל יום, כך שההשקעה בהתקנת מערכות סולאריות על הגג היא לא רק משתלמת, אלא גם משמשת כהכנסה בטוחה לאורך זמן".

מה צריך כדי לייצר חשמל ולמכור אותו? גג פרטי. הקליקו כאן לפרטים נוספים>>

 

תגיות