אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל בזק דודו מזרחי: "הרגולציה של שנות ה-80 זה הדבר שהכי מפריע לנו" צילום: אוראל כהן

ועידת כלכליסט

מנכ"ל בזק דודו מזרחי: "הרגולציה של שנות ה-80 זה הדבר שהכי מפריע לנו"

בהופעה פומבית ראשונה בוועידת "תשתיות תקשורת 2030" של "כלכליסט", הפנה מנכ"ל בזק חצי ביקורת למשרד התקשורת שמונע מהחברה להציע שירותי אינטרנט או טלוויזיה: "אנחנו המפעיל היחיד בעולם שמציע תשתיות של סיבים, אבל לא יכול להיות ספק אינטרנט"

26.12.2018, 11:27 | מאיר אורבך

בהופעתו הפומבית הראשונה בוועידת "תשתיות תקשורת 2030" של "כלכליסט", אמר דודו מזרחי, מנכ"ל בזק החדש, כי הבעיה הגדולה ביותר של בזק כיום היא הרגולציה.

"הרגולציה של שנות ה-80 זה הדבר שהכי מפריע לנו. קחו לדוגמא את שוק הטלפונים הציבוריים שהיה עסק של חצי מיליארד שקל, והפך היום לפסל סביבתי. על המודעות שמודבקות על הטלפונים אנחנו מקבלים דו"חות ונאלצים להפעיל חברות שינקו אותם. עם הרגולציה הזו אני צריך להתמודד".

מזרחי הפנה בנאומו חצי ביקורת למשרד התקשורת ולרגולציה שמונעת מבזק להציע שירותי אינטרנט או טלוויזיה. "אנחנו המפעיל היחידי בעולם שמציע תשתיות של סיבים, אבל לא יכול להיות ספק אינטרנט. בכל מקום שאני מגיע אליו בעולם אני צריך להסביר את זה. אני לא יכול למכור אינטרנט, וכמובן לא מוצרי טלוויזיה ותוכן".

מנכ"ל בזק החדש, דודו מזרחי, צילום: אוראל כהן מנכ"ל בזק החדש, דודו מזרחי | צילום: אוראל כהן מנכ"ל בזק החדש, דודו מזרחי, צילום: אוראל כהן

לדברי מנכ"ל בזק, "בישראל יש מבנה תחרותי מעוות. כל שחקן יכול לבחור היכן לפרוס סיבים אופטיים. בישראל יש בין עשרת אלפים ל-20 אלף מגדלים ויש 950 אלף מבנים, והאתגר הוא איך לתת שירות למקומות לא רווחים. בוילה יש לקוח אחד ובמגדל יש הרבה לקוחות אפשרים, ואותו לקוח בוילה אפילו לא מחוייב אלייך - וזה מאתגר מאוד.

"קשה לבנות תוכנית כלכלית שתומכת בסוג כזה של פריסה, כאשר אנחנו לא בלעדיים ולא יכולים לסבסד שירותים לא רווחים. גם בעולם תשתית הסיבים האופטיים נכנסת בצורה איטית מאוד, ואפילו בהולנד שמובילה את התחום במשך 12 שנה, הגיעו לפריסה של 30% בלבד".

"אם משרד התקשורת יאפשר ניתן 200 מגה"

"במקביל לעבודת הפריסה של הסיבים יש לנו את רשת ה-NGN, אותה פרסנו בארבע שנים. אנחנו גם רוצים סיבים, אבל גם תשתיות NGN שהולכות ומתפתחות וכיום נותנות 100 מגה, ואם משרד התקשורת יאפשר ניתן 200 מגה. את החזון האירופי של 100 ב-2025 אנחנו נעקוף בהליכה, נעשה את זה ארצי ומהיר, אבל בסוף מדובר בהשקעות עתק של מיליארדי שקלים", אמר מזרחי.

"משרד התקשורת קובע את הכללים", הוא המשיך, "ולנו יש חובה לשנות את השקתו או לקבוע שאיננו משחקים. משרד התקשורת ניסה בעבר לשכנע אותנו באיומים ואני חושב שכיום זו אינה הדרך, ואני מקווה שבדיאלוג איתם נגיע לזה. השנה אני מקווה שנגיע לפריסה מאוד משמעותית של הסיבים".

העתיד, על פי דודו מזרחי, נמצא בעולם המכשירים המחוברים לרשת: "בית ממוצע בישראל מחובר ל-10 התקנים לאינטרנט לפחות. מעל 11 מכשירים יש ב-38% מהבתים ומעל 15 מכשירים יש ב-13% מהבתים. תעבורת וידאו מטורפת רצה על הרשת של בזק, לכל לקוח מופעל ערוץ ספציפי באופן אישי אליו ומעמיס עליו. אנחנו כל היום משקיעים כדי לאפשר לתעבורה הזו לעבור ועושים זאת בצורה שלא מורגשת ללקוחות. כשהתחלתי לעבוד היו מודמי 56K וכיום קצב הצמיחה מטורף. עולם הגיימינג תופס נתח משמעותי בפעילות, ואחד הדברים החושבים לגיימרים היא ה-WIFI. הלקוח רוצה הרבה יותר שירותים בחצר שלו".

מנכ"ל בזק הוסיף והסביר כי "עסק חכם ובית חכם הם שירותים משמעותיים אצלנו. הבית החכם נמצא בשלבי בנייה מחודשים, ונציע עוד הרבה שירותים חדשים. זו סביבה שמאוד מעניינת אותנו. נסעתי עם אבי גבאי, כשהיה מנכ"ל בזק, ללמוד איך ליישם רשת NGN, והבנו שאף אחד לא עשה כלום. ב-2008 השקנו את הרשת והיינו הראשונים לעשות זאת, ואנחנו היחידים שמציעים את זה כיום בעולם. גם כאשר מדברים על שדרוג לסיבים צריך להסביר ללקוח למה הוא צריך את זה בתשתיות כיום, ולשכנע שיש לו צורך בהם. למרות שיש לנו רשת בפריסה רחבה, רוצים לעבור לעולם הסיבים. אנחנו רוצים ליזום ולא לשבת על הגדר. בעולם הסיבים מנסים לפעול ללא תמיכה רגולטורית ועם כמה שפחות הפרעות, לא רוצים תמיכה ולא רוצים הפרעות. האנשים שלנו פרושים בכל הארץ ואנחנו יודעים לעבוד בסקייל רחב, ובכל מקום תהיה תשתית סיבים של בזק".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מזרחי 100מגה שלכם בפועל גג 30 מגה אז כמה יהיה ה-200 מגה?
החוצפן הזה משווה את בזק לאירופה כאילו אף ישראלי לא היה שם. הלו ליצן באירופה כשכותבים 100מגה נותנים 100 מגה אמיתי אחרת משלמים קנס גבוה מאוד ועוד צעדים ננקטים נגד חברה שלמעשה מרמה את הלקוחות. אם תהייה פה רשת 5G בקרוב, והיא תהייה מהירה אמיתית ולא כמו הרשת 4G הישראלית שמפגרת בהרבה ואיטית מאוד בהשוואה לרשת המקבילה באירופה, כנראה שרוב הישראלים לא יצטרכו את הרשת סיבים אופטיים של בזק. באירופה האינטרנט והרשתות הסלולריות מהירות עד פי 4 מאשר בישראל וחוצפה להשוות בין הרשתות שלנו ושלהם.
ודודו 3+5 מגיב מטעם  |  27.12.18
5.
לא מבין למה לא מאפשרים למכור חבילות לאחר 10 שנים ש
יש תחרות של יותר מ 10 שנים ועדיין הרגולציה מגבילה את בזק ומטיבה עם הוט וחברות הסלולאר שהרוויחו מיליארדים ולא השקיעו בתשתיות וכעת המשרד מאפשר להם להתחבר לתשתיות של בזק מדינת חלם מפריטה ומוכרת חברה וכעת מחייבת אותה להחכיר את התשתיות במחיר הפסד
דודו  |  26.12.18
לכל התגובות