אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קריסת יוטרייד: הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד בעלי בית ההשקעות אביב טלמור צילום: עמית שעל

קריסת יוטרייד: הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד בעלי בית ההשקעות אביב טלמור

לפי כתב האישום, בין השנים 2015-2012 גייסה יוטרייד מכ-600 לקוחות סכום של כ-100 מיליון שקל תוך מצג שווא שתשקיע את כספם במסחר אלגוריתמי. הוגש גם אישום נגד רואי קוזין, ששימש כאנליסט ראשי ביוטרייד, על עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות

26.12.2018, 11:18 | תומר גנון
קריסת יוטרייד: הפרקליטות הגישה היום (ד') לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד אביב טלמור, הבעלים והמנכ"ל לשעבר של חברת האלגו, על ביצוע עבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, שיבוש מהלכי משפט וניהול תיקי השקעה ללא רישיון. בנוסף, הוגש אישום נגד רואי קוזין, ששימש כאנליסט ראשי ביוטרייד, על עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

לפי כתב האישום, בין השנים 2015-2012 גייסה יוטרייד מכ-600 לקוחות סכום של כ-100 מיליון שקל, תוך שהיא מתחייבת להשקיע את הכספים עבור הלקוחות במסחר אלגוריתמי. הליך גיוס הלקוחות, עליו שלט טלמור, היה מרמתי וכלל מצגי שווא והסתרת מידע ביחס להיבטים רבים ומהותיים בפעילותה של יוטרייד. כך, בין היתר, הוצגו ללקוחות מצגים כוזבים ביחס לשימוש שייעשה בכספם, ביחס לפוטנציאל הרווח של השקעתם וביחס לניגודי עניינים המתקיימים בין הלקוחות לבין יוטרייד בפעילות המסחר.

בניגוד למצגים שהוצגו בפני הלקוחות, נטען בכתב האישום שהגישה עו"ד ניצן וולקן ממחלקת ני"ע בפרקליטות, ובניגוד למטרה שלשמה הופקד הכסף, רק חלק מכספי הלקוחות נותב בפועל למסחר. תחת זאת, שימשו כספי הלקוחות, בין היתר, למימון הוצאות שוטפות של חברות אחרות של טלמור ולביצוע השקעות שונות של טלמור מחוץ לישראל.

קראו עוד בכלכליסט

אביב טלמור, בעלי יוטרייד במעצר (ארכיון), צילום: עמית שעל אביב טלמור, בעלי יוטרייד במעצר (ארכיון) | צילום: עמית שעל אביב טלמור, בעלי יוטרייד במעצר (ארכיון), צילום: עמית שעל

על רקע שימושים אלה, נקלעה יוטרייד לקשיים כספיים, והנאשמים החלו במהלך של חתימה על עשרות הסדרי תשלום עם הלקוחות, תוך שהם מסתירים מהלקוחות את מצבה הכספי של יוטרייד ואת העובדה שנעשה שימוש בכספי הלקוחות שלא למטרות מסחר.

בנוסף, המסחר שיוטרייד ביצעה עבור לקוחותיה נעשה מבלי שהיה ליוטרייד או לטלמור רישיון ניהול תיקים. יוטרייד הוסיפה לסחור עבור הלקוחות, גם אחרי שרשות ני"ע הורתה לה לחדול מיידית מפעילות המסחר ולאחר שיוטרייד התחייבה לעשות כן. בסמוך לפתיחת החקירה הפלילית הקפיאה הרשות את פעילות החברה, וטלמור עזב את ישראל. בהמשך החברה קרסה ומונה לה מפרק.

במהלך החקירה טלמור ועובד נוסף של יוטרייד ביצעו פעולות במטרה לשבש את פעולות ההעתקה של תיבות מייל ביוטרייד, ולמחוק חומרים שהיו דרושים לחקירה. טלמור עצמו אף נמנע מלהתייצב לחקירה ברשות ופעל לטשטוש עקבות בחברות זרות בבעלותו.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אביב טלמור/ יוטרייד
אני זוכר את השופטת בתיק שייצגתי שני משקיעים כנגד החברה וכנגד אביב טלמור בטענה שמדובר ברמאות גמורה אומרת ללקוחותיי: "מה אתם בוכים? משקיע צריך לדעת גם להפסיד...כל המשקיעים באים לפה ובוכים, מעניין שאלו שהרוויחו לא באו אף פעם" הלקוח שלי ענה לה "להפסיד ביושר אין לי בעיה, הפסדתי סכומים מכופלים מאלו אבל אני לא מוכן שירמו אותי...." עד שהאדון טלמור עלה להעיד עוד ניסתה השופטת לשכנע את לקוחותיי לרדת התביעה, כנראה לא האמינה לראיות שראתה עד אותה עת, מודה אני שייצגתי שני אנשים לא פראיירים שלא היו מוכנים לוותר. כמה שאלות אל תוך החקירה הנגדית של מר טלמור, השופטת טפחה על שולחנה והודיעה לו שהיא תקבע עכשיו סכום לפיצוי ואם הוא לא רוצה לקבל פסק דין שיגמור לו את הפעילות כדי לו להסכים ולשלם!!! אולי הייתי צריך לקבל פסק דין מהדהד ולהציל אחרים... מדובר בהרבה פעמים בקשישים, אנשים ששמו אצלו את כל כספם ועתידם, אנשים קשיי יום שהלוו את הכספים כדי להשקיע אצלו- אני מקווה שהצדק יצא לאור ולפחות הוא ישלם על מעשיו מבחינה עונש אם כי זה לא יחזיר את הכסף לאותם אנשים....
עו"ד אופק תבור  |  27.12.18
לכל התגובות