אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וונטייז זינקה ב־37% על רקע השקעה של קרן עלומה מארה"ב צילום: אוראל כהן

וונטייז זינקה ב־37% על רקע השקעה של קרן עלומה מארה"ב

ספקית שירותי ה־VOD, שאיבדה 57% משווייה בתוך שנה והודיעה על "צמצום פעילות באופן משמעותי כבר בטווח המיידי", מנהלת עם הקרן מו"מ להשקעה של עד 6 מיליון דולר בחברה בשנתיים הקרובות

26.12.2018, 20:22 | חזי שטרנליכט
חדשות חיוביות הפיחו חיים במניה החבוטה של וונטייז, ספקית שירותי הווידיאו לפי דרישה (VOD) מנתניה. החברה, שציינה בדו"חות שפרסמה בסוף נובמבר כי הנהלתה נערכת ל"צמצום פעילותה באופן משמעותי כבר בטווח המיידי", הודיעה כי היא מנהלת מו"מ מתקדם עם קרן אמריקאית למימון פעילותה בשנתיים הקרובות בהיקף של עד 6 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

הקרן, ששמה לא נמסר, אמורה לממן את השיווק והפרסום של וונטייז לשם הגדלת הפעילות, המכירות ומצבת המשתמשים, ובנוסף תשקיע בחברה. מניית החברה בבורסת ת"א זינקה לאחר הדיווח ב־46%, וסיימה את יום המסחר בעלייה של 37% לשווי שוק של 14.3 מיליון שקל.

בכפוף לחתימת ההסכם, צפוי המימון להיות בהיקף חודשי של 250 אלף דולר - 80% מהקרן ו־20% מוונטייז עצמה. הקרן תהיה זכאית להחזר המימון שלה מתוך תקבולי הנטו של וונטייז, שיגיעו ממכירות שינבעו מפעילות המימון, בתוספת חלוקת רווחים כפי שנקבעה בין הצדדים. הקרן צפויה לרכוש מניות של וונטייז בשווי 200 אלף דולר, בדרך של הקצאה פרטית ולפי שער מניה שייקבע בין הצדדים, ובנוסף תקבל אופציה להשקעה של 200 אלף דולר נוספים בחברה, לתקופה של חמש שנים, לפי שער מניה שייקבע בין הצדדים.

מנכ"ל וונטייז נועם יוספידיס, צילום: אוראל כהן מנכ"ל וונטייז נועם יוספידיס | צילום: אוראל כהן מנכ"ל וונטייז נועם יוספידיס, צילום: אוראל כהן

עד אתמול איבדה וונטייז 57% משווייה בתוך שנה. באפריל הודיעה החברה על עסקה למכירתה לאולפני דסילו (Desilu Studios) בארה"ב, שבבעלות צ'ארלס הנסלי, אך העסקה לא הושלמה. בעלי השליטה בוונטייז, נעם יוסיפידיס (25.6%), המכהן כמנכ"ל, ודין סלומון, אורן לוי ויואל משה סלומון דניאל, הודיעו ב־4 בנובמבר על ביטול העסקה מול הנסלי, ובעקבות כך הגישה החברה בקשה לתביעה ייצוגית בהיקף של 35.87 מיליון שקל.

את הרבעון השלישי השנה סיכמה וונטייז עם הכנסות של 237 אלף דולר, ירידה של 37% לעומת הרבעון המקביל, ובהפסד של 881 אלף דולר לעומת הפסד של 1.72 מיליון דולר בתקופה המקבילה. לחברה גירעון של 7.4 מיליון דולר בהון העצמי בתום הרבעון השלישי, ורואי החשבון ציינו בדו"חות, כחלק מהערת עסק חי, שצברה הפסדים וגירעון בהון בסכומים ניכרים, וכי גם בתשעת החודשים הראשונים של 2018 רשמה תזרים שלילי מפעילות שוטפת.

תגיות