אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקת אש בין בלוטרייך ושניידר במישורים, המניה זינקה ב-8.5% צילום: גלעד קוולרצ'יק, באדיבות ONE

הפסקת אש בין בלוטרייך ושניידר במישורים, המניה זינקה ב-8.5%

במסגרת ההבנות שגיבשו, שניידר קיבל אופציה (Call) לרכישת מלוא מניותיו של בלוטרייך במחיר מניה של 11.5 שקל - גבוה כמעט פי 2.5 משווי המניה בחמישי בבוקר בבורסה

29.12.2018, 16:04 | גולן חזני
הסתיים, לפחות זמנית, הסכסוך בחברת מישורים בין שני בעלי השליטה בחברה, גיל בלוטרייך ואלכס שניידר. מניית מישורים זינקה ב-8.5% במסחר שלשום (ה') בעקבות דיווח של החברה כי השניים הגיעו ביניהם להבנות לסיום הסכסוך ביניהם.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת ההבנות שגיבשו, שניידר קיבל אופציה (Call) לרכישת מלוא מניותיו של בלוטרייך במחיר מניה של 11.5 שקל - גבוה כמעט פי שניים וחצי משווי המניה בחמישי בבוקר בבורסה. שני הצדדים התחייבו לוותר באופן הדדי על התביעות ההדדיות ביניהם ובלוטרייך, כך סוכם, לא יהיה מעורב בניהול החברה הבת סקייליין. בנוסף עידכנה החברה את הזכויות של שניידר במינוי דירקטורים.

החברה דיווחה לפני חודש על פרוץ הסכסוך, אבל בלי לפרט את הרקע. כמעבור מספר ימים חשף "כלכליסט" את חילופי הטענות הקשים בין בלוטרייך ושניידר.

בלוטרייך, כך התברר, ביקש להחליף את המנהלים של החברה הבת סקייליין שפעילה בתחום המלונאות והמגורים בקנדה וארה"ב, ושניידר תמך בהם באופן מלא. בלוטרייך טען כי המנכ"ל בלייק לאיין משמש כזרועו הארוכה של שניידר בסקייליין למרות שלשניידר עצמו אין נגיעה בחברה.

שניידר האשים את בלוטרייך באחריות ל"דיווח מטעה וכוזב בדוחות השנתיים של 2017 של מישורים וסקייליין. זאת "אודות היקף המשרה שלו (100%) באותן חברות, ועניינים נוספים. הוא טען כי פעולותיו באתר הנופש הורסשו "ניפחו" את הערכת השווי של הנכס ואת שוויה של החברה הציבורית. לדבריו, מצגי שווא אלה גרמו לו לרכוש מניות מישורים בשווי גבוה משוויין האמיתי.

מימין: גיל בלוטרייך ואלכס שניידר, צילום: גלעד קוולרצ מימין: גיל בלוטרייך ואלכס שניידר | צילום: גלעד קוולרצ'יק, באדיבות ONE מימין: גיל בלוטרייך ואלכס שניידר, צילום: גלעד קוולרצ

בלוטרייך השיב כי שניידר מנסה להלך עליו אימים והוא לא ייכנע ל"דרישות סחטניות של מי שבא זה מכבר למישורים ופועל בשיטות של אלימות ואיומים". אולם עיקר המאבק ביניהם נסוב סביב עסקת רכישת קמינים ע"י סקייליין מחברה קנדית שהתברר כי היא בבעלות של שניידר ומנכ"ל סקייליין כשבלוטרייך טוען שהשניים לא דיווחו על היותם קשורים בה. זאת למרות שמדובר בעסקת בעלי עניין. שניידר טען שהנושא דווח לדירקטוריון סקייליין.

ההפתעה בהסכם בין השניים היא שהאופציה לרכישה ניתנת דווקא לשניידר ולא לבלוטרייך שייסד את החברה. עם זאת, מדובר במחיר גבוה של 130 מיליון שקל במקרה ששניידר יחליט לממש את האופציה תמורת 38% מהמניות. המחיר משקף למישורים שווי של 350 מיליון שקל לעומת שווי בורסאי של 155 מיליון שקל לאחר הזינוק במניה ביום חמישי. האופציה ניתנת למימוש תוך ארבעה חודשים. הסכסוך הביא לצניחה של 30% במניית מישורים בחודש האחרון.

שניידר ביצע את השקעותיו במישורים בשנתיים האחרונות, בשתי פעימות במחירים של 9.5 שקל ו-6 שקל למניה, והאופציה היא כאמור במחיר גבוה יותר של 11.5 שקל כך שספק אם שניידר יממש אותה במחירים הנוכחיים. ההשקעה הראשונה של שניידר היתה ברכישת 21% ממניות החברה ב-40 מיליון שקל והשנייה בנובמבר 2016 כששילם 45 מיליון שקל תמורת 16% נוספים.

מישורים פעילה בייזום ונדל"ן מניב בישראל ובארה"ב, ובסוף הרבעון השלישי של 2018 היא החזיקה בנכסים בשטח כולל של כ-260 אלף מ"ר (יחד עם שותפים).

תגיות