אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שופרסל החלה לייבא בשר בקר מחברה בארגנטינה של אדוארדו אלשטיין צילום: סיון פרג', אוראל כהן

שופרסל החלה לייבא בשר בקר מחברה בארגנטינה של אדוארדו אלשטיין

בחודש יוני אישרה ועדת הביקורת של שופרסל את התקשרות הרשת עם חברה של אלשטיין, לייבוא בשר בקר טרי, לצורך מכירתו בסניפי שופרסל. בתוך כך, סמנכ"ל השיווק אורי קילשטיין יחל לכהן כמשנה למנכ"ל איציק אברכהן

30.12.2018, 17:54 | נורית קדוש

שנתיים אחרי חשיפת "כלכליסט" כי אדוארדו אלשטיין, בעל השליטה בדסק"ש המחזיקה (26%) בשופרסל, נערך למכור לרשת הישראלית בשר מבית המטבחיים שבשליטתו בארגנטינה, יצא שיתוף הפעולה לדרך. המהלך נחשף בתשקיף מדף שפרסמה הערב שופרסל, בעקבותיו תוכל לגייס הון, לטובת מימוש תכניותיה האסטרטגיות, ביניהן הקמת מרלו"ג אוטומטי בהשקעה של 600 מיליון שקל. למועד התשקיף מדורגות אגרות החוב (סדרות ב', ד', ה' ו-ו') של החברה בדירוג ilAA והחברה מדורגת בדירוג Stable-ilAA על-ידי P&S מעלות.

קראו עוד בכלכליסט

השקעה בבשר

ביוני האחרון, אישרה ועדת הביקורת של שופרסל את התקשרות הרשת עם חברה זרה בשליטת אלשטיין, לייבוא בשר בקר טרי מאותה חברה, לצורך מכירתו בסניפי שופרסל. העסקה שאושרה נוגעת להיקף של 1,200 טון לתקופה של שנה ובתמורה לתשלום לאותה חברה זרה בגובה של עד 35 מיליון שקל. למעשה, הצדדים החלו בעסקאות לייבוא בשר בקר טרי לישראל כבר ב-2017, אולם בכמויות זניחות, שזינקו רק ביוני החולף. העסקה אושרה בוועדת הביקורת כעסקה שאינה טעונה אישורים על פי חוק החברות, אך אינה זניחה. העסקה אושרה כשאלשטיין היה בעל השליטה בשופרסל, וכשבועיים לאחר אישורה, החל למכור חלק מאחזקותיו.

מימין איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל ואדוארדו אלשטיין בעל השליטה בדסק"ש המחזיקה (26%) בשופרסל, צילום: סיון פרג מימין איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל ואדוארדו אלשטיין בעל השליטה בדסק"ש המחזיקה (26%) בשופרסל | צילום: סיון פרג', אוראל כהן מימין איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל ואדוארדו אלשטיין בעל השליטה בדסק"ש המחזיקה (26%) בשופרסל, צילום: סיון פרג

כפי שנחשף ב"כלכליסט", אלשטיין נערך כבר ב-2016 עם פתיחת מכסות פטורות ממכס לייבוא בקר לישראל, להרחיב את חברת משחטות הבשר הארגנטינאית שבשליטתו כדי לייצא בשר כשר לישראל. החברה, Carnes Pampeanas, נערכה להשקיע כ־16 מיליון שקל בהרחבת ייצור הבשר הכשר לצורך זה. החברה של אלשטיין נחשבת לאחת מהחברות החקלאיות הגדולות ביותר בדרום אמריקה ונסחרת בבורסת ניו יורק ובבורסת בואנוס איירס. בידיעה שפורסמה בעיתון הארגנטינאי "קלארין" הצהירה Carnes Pampeanas כי הגברת ייצור הבשר הכשר תאפשר לה לייצא לישראל כ־450 טונות בחודש של בשר בקר טרי וקפוא. במסגרת הרחבת הפעילות נערכה החברה לגייס 60 עובדים ולהעסיק כ־400 עובדים.

ההחלטה להשקיע בבית המטבחיים התקבלה לאחר שנציגי שופרסל מתחום הבשר הוזמנו לביקור במקום לקראת כניסתה של הרשת לתחום שיווק הבשר הטרי דרך המותג הפרטי. במסגרת הביקור זיהו הנציגים כי נדרשת במקום השקעה בטכנולוגיה כדי שהמוצרים יעמדו בסטנדרט האיכות בישראל.

אורי קילשטיין מונה למשנה למנכ"ל החברה

בתוך כך, מינה איציק אברכהן את אורי קילשטיין סמנכ"ל הסחר והשיווק של הרשת למשנה למנכ"ל החברה. קילשטיין, אחראי לשגשוג המותג הפרטי בשנים האחרונות ולהרחבתו לקטגוריות מאתגרות כמו תחליפי חלב לתינוקות, חיתולים, משקאות קלים ועוד. בתחילת השנה מונה קילשטיין ליו"ר אגודת קידוד המוצרים בישראל והחליף את רוני וינשטיין, מנכ"ל קבוצת ויסוצקי לשעבר, אשר כיהן בתפקיד בארבע השנים שקדמו למינויו. מינויו של קילשטיין, יכנס לתוקף ביום שלישי הקרוב.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
למגיב שאוהב אנגוס - אתה מציע 25% ? אתה יודע איזה יקר פה הכל ?
ומי יממן את כל ההיטלים והמיסים שהמדינה מבקשת ? אם נותנים לעובדי חברת החשמל עבור כלום בונוס 6ץ5 מיליאד שקל - מי אמור לממן את זה ? השר שחתם או אני אתה ושופרסל? צא מהאשליות שלך ותמשיך להינות מגולש קטלני אך יקר .
רוברט  |  31.12.18
2.
האמת היא שהאנגוס פשוט מעולה
אני מכין גולש קטלני עם בשר צלעות אנגוס או שריר קדמי אנגוס. פשוט נהדר. בשר הכי רך ונימוח שאכלתי בארץ. חבל רק שכל כך יקר. בשר ברמה הזו עולה באירלנד רק 40 שקלים לקילו ואינטריקוט מיושן עולה 50 שח לקילו. אם שופרסל רוצים להרוויח נקודות שימכרו את הבשר הזה במחיר עלות פלוס 25 אחוזי רווח כלומר בעשרות אחוזים יותר זול מאשר המתחרים ואז אני מבטיח לכם שכולם יקנו רק בשופרסל.
חם או יפת  |  30.12.18
לכל התגובות