אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל פרטנר: הכניסה שלנו אילצה את המתחרות להתחיל לדבר 'סיבים' צילום: עמית שעל

ועידת התחזיות

מנכ"ל פרטנר: הכניסה שלנו אילצה את המתחרות להתחיל לדבר 'סיבים'

לדברי איציק בנבנישתי, הכלכלה צומחת יותר במדינות בעלות תשתית מהירה, ולישראל פער מורגש בהשוואה למדינות מתקדמות. לראייתו, הפיתרון היחיד הוא חיבור בתשתית מהירה של סיבים אופטיים

31.12.2018, 14:19 | עומר כביר

"הכלכלה צומחת יותר במדינות עם חיבור אינטרנט מהיר, אבל בשנים האחרונות ישראל מתדרדרת בדירוג העולמי של מהירות האינטרנט" - כך הזהיר מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי, בוועידת תחזיות 2018 של כלכליסט שנערכת היום בגני התערוכה בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

"תשתית התקשורת היא צורך לאומי, עם השפעה ישירה על כל היבט של הכלכלה והחברה, מהתעשייה ועד לחינוך ולצמצום פערים". אמר בנבנישתי. ואולם, לישראל יש פערים משמעותיים לעומת מדינות מובילות כמו יפן, קוריאה או שוודיה, שבהן ליותר מ-70% ממשקי הבית יש גישה לסיבים אופטיים.

"אנחנו הרחק מאחור גם ביחס לממוצע ב-OECD שעומד על יותר מ-25% כיסוי", הוסיף. "הדרך להחזיר את ישראל לקדמת הבמה של התשתיות המתקדמות היא באמצעות סיבים אופטיים. אין פטנט אחר. ולכן, השקנו לפני קצת יותר משנה תשתית סיבים אופטיים עצמאית, שמגיעה כבר היום ליותר מ-250 אלף משקי בית".

מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי, צילום: עמית שעל מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי | צילום: עמית שעל מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי, צילום: עמית שעל

בנבנישתי אמר שתשתית הסיבים של פרטנר פרושה כיום ביותר ממחצית מהערים בישראל: "אנחנו מתרחבים בקצב מהיר בכל עיר שאנחנו מגיעים אליה, ומתאימים את עצמנו לפניות מתושבים שרואים את הצוותים שלנו ברחובות העיר ומבקשים שנגיע גם אליהם. הלקוחות שלנו יכולים לגלוש במהירות של עד 1,000 מגה עם סיב אופטי עד הבית. זו המציאות של הלקוחות שלנו כבר היום, זה לא חזון עתידי או תכניות מדף של החברה. זו התשתית שמאפשרת כבר היום להנות מחיבור אינטרנט יציב, מהיר פי 10. חיבור אינטרנט שלא מושפע מהצריכה של השכנים או כמה מכשירים יש בבית ומאפשר לצרוך כמויות אדירות של וידאו באיכות 4K בכמה מכשירים במקביל, כמו שעושים במדינות מתוקנות. זו התשתית שמאפשרת ליהנות בבית משירותי רפואה, בטיחות וביטחון, בידור ופנאי".

בנבנישתי הוסיף שבחודשים הקרובים מתעדת החברה להתחיל לפרוס סיבים בעשר ערים חדשות לפחות, במקביל להרחבת הפרישה ביישובים קיימים: "הכניסה של פרטנר, שהביאה אותנו להגיע לרבע מיליון משקי בית בתוך קצת יותר משנה, אילצה את המתחרות, ובראשן את המונופול הקווי, להתחיל לדבר 'סיבים'. הסיבים האופטיים של פרטנר, שברו את פס ההאטה שנכפה על הלקוח הביתי באינטרנט הישן. למה אנחנו צריכים להסתפק בעד 100 מגה כשאפשר 1,000?

"הלקוחות שלנו יכולים לבחור לגור בבית שכל צרכי התקשורת שלו מסופקים על ידי תשתיות ושירותים של פרטנר, בלי בזק או הוט. בית שחוסך אלפי שקלים בשנה ונהנה גם בהווה וגם בעתיד, מהמוצרים והשירותים המתקדמים ביותר. התשתית מתחברת לרשת הסיבים האופטיים העסקית של פרטנר, שמעניקה שירותים לעסקים ברחבי הארץ, תומכת במרכזי פיתוח וחדשנות, היי-טק, שירותים עירוניים, חינוך, מסחר, פיננסים, קמעונאות ועוד. בעקבותינו, החברות שהחזיקו את הסיבים כבני ערובה לא יכולות לעשות זאת עוד, ואני מעריך שבתוך חמש שנים לרוב אזרחי ישראל יהיה חיבור לסיבים אופטיים עד הבית. אנחנו מתקדמים בכל הכוח ובכל הארץ, כדי שנוכל לשים את ישראל שוב על המפה, שוב בקדמת הטכנולוגיה העולמית".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות