אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת התחזיות

מנכ"ל נמל אשדוד: "הנמל שובר שיאים וצומח, זה סימן שהמשק בתנופה"

יצחק בלומנטל אמר בוועידת התחזיות של "כלכליסט" כי "בנמל יושקעו 2 מיליארד שקל דבר שיאפשר לקלוט מגה אוניות ובכך לשמר את היותנו נמל מרכזי בים התיכון"

31.12.2018, 14:59 | תומר הדר

"נמל אשדוד הוא מיקרוקוסמוס של כלכלת ישראל", כך אמר יצחק בלומנטל, מנכ"ל נמל אשדוד, בוועדת התחזיות של "כלכליסט".

"הצמיחה בכמות המטען מסמנת צמיחה בכלכלה, יש זינוק בכמות המכולות", אמר בלומנטל. "הנמל שובר שיאים וצומח וזה סימן שהכלכלה הישראלית בצמיחה ובתנופה. הסיטואציה הגאופוליטית שלנו הפכה אותנו לאי כלכלי. בניגוד לאירופה, לידנו יש נמל של פורט סעיד אך לא נקבל מכולה שהגיעה דרך היבשה מסיני.

"90% מהסחורות מגיעות מהים. סיטואציה זו גורמת לכך שסחורות עוברות לישראל מהים - והיחסים עם שכנינו לא מאפשרים אחרת. המחסור בתשתיות תחבורה יבשתיות הופכות את הנמל לתשתית אסטרטגית ממעלה ראשונה של מדינת ישראל. ובכך הנמלים מפחיתים עלויות יבוא ומוצרים – הפחתת המכסים של מדינת ישראל מביאה להוזלה. המשק נהיה משוכלל יותר כי מימד הזמן בשרשרת הלוגיסטית מתקצר. אנו עתידים ליישם תוכנית אטסטרטגית להפחתת עלויות שילוח".

יצחק בלומנטל, מנכ"ל נמל אשדוד, בוועידה, צילום: יאיר שגיא יצחק בלומנטל, מנכ"ל נמל אשדוד, בוועידה | צילום: יאיר שגיא יצחק בלומנטל, מנכ"ל נמל אשדוד, בוועידה, צילום: יאיר שגיא

עוד ציין בלומנטל: "לעומת נמלים אחרים - נמל אשדוד נמצא במרכז הארץ. הוא על צירי תנועה מרכזיים - יש לו עורף תפעולי חזק ושטחי אחסון, אנו מיישמים שיטות עבודה מתקדמות וסטנדרטים מתקדמים לייעל את השירות. אנו עמלים על הרחבת סל השירותים. 2019 תהיה לנו שנה קריטית. מוכנותנו לתחרות בעידן נמלי הים מעלה את ההבנה שעלינו לבצע שיפור דרמטי של תשתיות, שיפור שירות, פיתוח טכנולוגיות. דירקטוריון החברה אישר לנו פיתוח תוכנית בשווי 2 מיליארד שקל לפיתוחים. ישום התוכנית יאפשר לנו לקלוט מגה אוניות ובכך לשמר את היותנו נמל מרכזי בים התיכון, מוכן לתחרות. ביחד עם חנ"י נעשה זאת ברציף 21 בנמל. שידרוג הרציף הוא תוכנית השקעות אדירה בהיקף 565 מיליון שקל ובעתיד נפתח גם את העורף".

לדברי מנכ"ל נמל אשדוד, "הגעת אוניות הענק לישראל היא בשורה חשובה ליצואנים ויבואנים שתוריד את יוקר המחיה. בנוסף אנו מקימים טרמינל גרעינים שיכלול מסוע גרעינים בהשקעה של 240 מיליון שקל - טרמינל שישנע 1,200 טונות לשעה של גרעינים. כבר רכשנו מערכת פריקה ואנו נקים מערכת הולכה עד לממגורה שבעורף הנמל. ההגדלה הזו תצמצם את כמות המשאיות שיובילו גרעינים בכבישי הארץ. זה יתרום לאיכות הסביבה וגם יוריד את יוקר המחיה.

"במסגרת השיפור בשירותים נעניק מוצר יותר טוב, ויותר זמין. אנו מקצרים זמני כניסה לנמל לדוגמה, מעשים דקות לעשרים שניות, הודות למערכות ממוחשבות. אנו רוצים גם שהמשאיות יגיעו לנמל בלילה, כי יש פחות עומס בכבישים .חברת הנמל צריכה לדאוג שלקוחות יקבלו שרות יותר טוב הודות להשבחת ההון האנושי. בהיבט זה, אנו מבצעים גם צעדי התייעלות הכוללים הקמת תחנת כוח פרטית של הנמל. אנו מתכונננים גם להתחב לגז טבעי.

"אנו מתייחסים לנמל גם כמנוע לצמיחה פריפריאלית - אנו מעסיקים 1,400 עובדים ומעניקים גם חיבור לקבילה של כל האזור ושל חבל לכיש. חשוב שדוקא אנו, האנשים שמובילים ארגונים משמעותיים במשק, צריכים לראות את התמונה החברתית הגדולה. כלכלה חברה ועסקים - חד הם. חברה שבה יש פערי אוכלוסייה או פערים בין נשים לגברים היא חברה המאבדת את החוסן שלה. בשנתיים האחרונות אנו מבצעים טיפול חברתי ואני שמח לבשר שהנפוטיזם בנמל הופסק. מתוך 250 עובדי תפעול שנקלטו בנמל - אין אפילו קרוב משפחה אחד. אנו קולטים נשים בתפקידי מפתח, יש לנו נשים סוורות, יוצאי אתיופיה, דרוזים וערבים, זהו התיקון החשוב ביותר. תוצאותינו העסקיות צומחות מתוך תיקון חברתי וזוהי הצלחה של מדינת ישראל", סיכם בלומנטל.

תגיות