אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התפטרה הוועדה הבוחנת את בחינות ההסמכה בלשכת עורכי הדין צילום: שאטרסטוק

התפטרה הוועדה הבוחנת את בחינות ההסמכה בלשכת עורכי הדין

וזאת בגלל מה שמוגדר כ"מחטף בכנסת" – הניסיון להעביר במהירות את הצעת חוק הפקטור שתאפשר למעשה למתמחים שנכשלו בבחינות משנת 2017 ואילך להיחשב כמי שעברו אותן

31.12.2018, 19:36 | ענת רואה

הוועדה הבוחנת של בחינות ההסמכה בלשכת עורכי הדין הודיעה היום (ב') על התפטרותה, וזאת בגלל מה שמוגדר ה"מחטף בכנסת" – הניסיון להעביר במהירות את הצעת חוק הפקטור שתאפשר למעשה למתמחים שנכשלו בבחינות משנת 2017 ואילך להיחשב כמי שעברו אותן.

קראו עוד בכלכליסט

הוועדה הבוחנת פרסמה הודעה בה צוין כי בעקבות תקנות לשכת עורכי הדין (סדרי בחינות) שמסמיכות את הוועדה הבוחנת להעניק תוספת ניקוד ע"פ מדדים שנקבעו בתקנה, היא התכנסה היום על מנת לדון במשמעויות התיקון האמור ובהשלכותיו.

מדובר בוועדה מקצועית המורכבת משלושה שופטים מכהנים ובראשם יו"ר הוועדה שהינו סגן נשיא בית משפט מחוזי, השופט שאול שוחט, אנשי אקדמיה ופרקליטים בכירים.

טקס הסמכת עורכי דין , צילום: גיא אסיאג טקס הסמכת עורכי דין | צילום: גיא אסיאג טקס הסמכת עורכי דין , צילום: גיא אסיאג

לדברי חברי הוועדה, חבריה עודכנו בהליכי חקיקה המתבצעים בכנסת, שעברו בקריאה טרומית, שמטרתם לכפות תוספת ניקוד (פקטור) על דרך הורדת ציון המעבר בבחינה באופן גורף ואף רטרואקטיבי ביחס לבחינות עבר.

"במהלך זה, שהוועדה הופתעה ממנו ולא היתה שותפה לו כלל, יש כדי להשמיט את הבסיס המקצועי של עבודתה", נטען בהודעת הוועדה. "כמי שאמונה על עריכת בחינת ההסמכה ורמתה המקצועית, שמטרתה להבטיח את איכות הבאים בשערי המקצוע והעוסקים בו, הוועדה רואה במהלך זה הבעת אי אמון בעבודתה. אי לכך מגישה בזאת הוועדה את התפטרותה".

שרת המשפטים איילת שקד: "בחודשים האחרונים הענקתי הקלות משמעותיות לנבחני לשכת עורכי הדין, כולל ביטול גזירת השליש והחזרת הטבת ה-60, הארכת משך זמן הבחינה ומתן סמכות לוועדה הבוחנת לתת פקטור. אלא שחברי כנסת, מבצעים מחטף. הם מבקשים לקדם חקיקה, בלי שעברה אישור ועדת השרים לחקיקה, באופן שמוריד משמעותית את רף הבחינה. גם לפופוליזם זול צריך להיות גבול. אני קוראת ליו"ר הכנסת לגלות אחריות ולבלום את קידום החקיקה הבעייתית".

מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "לשכת עורכי הוועדה מגבה לחלוטין את הוועדה הבוחנת בהחלטתה על התפטרותה. לאחר פיזורה של הכנסת נעשה היום מחטף שטרם נראה כדוגמתו בלחץ מתמחים שטוענים כי התפקדו למפלגות הגדולות. מספר חברי כנסת בכירים, ובהם יושבי ראש ועדות, פעלו במהלך כל היום לאשר בקריאה טרומית הצעת חוק תוך התעלמות בוטה וחסרת תקדים מכל הליך חקיקה ראוי ותקין. חברי הכנסת המונעים אך ורק משיקולי פריימריס פוליטיים, בחרו לעצום עיניים ולהתעלם מפסיקות משפטיות חד משמעיות וברורות שניתנו בבתי המשפט המחוזי, העליון ובג"ץ. כל הערכאות המשפטיות המכובדות הללו דחו על הסף את דרישות המתמחים לקבלת פקטור, אך חברי הכנסת מבצעי המחטף, בחרו להתעלם מפסיקותיהם המנומקות של השופטים. לא ייתכן ולא יעלה על הדעת שלאחר ששרת המשפטים, בשיתוף הלשכה והוועדה, הבוחנת ניסחו שורת הקלות לנבחנים, ולאחר התייחסותן של שלוש ערכאות משפטיות לסוגיית הפקטור, יבוצע מחטף לאחר פיזור הכנסת, מחטף המונע משיקולים זרים ופסולים לחלוטין. למען הסר ספק, לשכת עורכי הדין לא תכיר בחקיקה זו, גם אם תעבור בכנסת ותעביר את העניין להכרעתו של בג"ץ. התראה ברוח זו הועברה ע"י הלשכה לגורמים הרלוונטים"

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
למען כבוד המקצוע - אסור להיכנע לכוחנות הנכשלים
כל הכבוד ללשכת עורכי הדין על פעולתה הברוכה להעלאת רמת המקצוע. לדאבון הלב בציבור רווחת העמדה שרמת עורכי הדין בישראל נמוכה במיוחד. רובם לא מסוגלים לבטא משפט. זה מאוד מצער, אך עם הזמן הדור הישן ייעלם ויוחלף בדור חדש שישנה את פני המקצוע. היבבות, הצווחות, הצרחות והיללות של הנכשלים נובעות מכך שיש דור שרמתו נמוכה ושמעדיף לעשות רעש באופן אלים וכוחני, במקום לשבת וללמוד. חשוב מאוד - למען הציבור - לא לייחס כל חשיבות ליללות האלה, כי אז רמת המקצוע הנמוכה תוותר לעד ! אם חלילה יינתנו רישיונות על בסיס כזה, ולא על בסיס כשרון משפטי, ישודר מסר כאילו כל המרבה לנדנד, לדרוש ולצווח - יזכה ברישיון, ולא מי שמשקיע בלימודיו. מספר עורכי הדין בישראל הוא גבוה במיוחד - בהתחשב בעובדה שבוגרי האוניברסיטאות מצליחים בבחינות באחוזים גבוהים מאוד, הרי זו אינדיקציה להעדפת הרמה הגבוהה - כך גם בהתחשב בעובדה שמדובר באלפים - אינני חושש גם לפגיעה בחופש העיסוק - מי שילמד יצליח ! כולל בוגרי מכללה (כי גם הם עוברים את הבחינה, רק באחוזים נמוכים יותר...).
עמירם  |  03.01.19
14.
אבוי לנו כמדינה אם הגענו למצב כזה ...
בו לשכת עורכי הדין יוצאת בקמפיין פרסומי מטעה, בוטה ומשולל כל רסן. איפה הייתה הלשכה עד לא מזמן כאשר כל אחד יכול היה להתקבל ללימודי משפטים ולעבור את מבחני הלשכה? לשכת עורכי הדין ומועצת ראוי החשבון, אשר הולכות יד ביד, הן אלו שפעלו במחשכים ונקטו במחטף כאשר החליטו יום בהיר אחד לשנות את הסטנדרטים של מבחני ההסמכה מבלי לשנות דבר בהליך ההכשרה ארוך השנים של עורכי דין ושל רואי החשבון. הרי בכל מדינה מתוקנת ראשית היו מטפלים ביסודות המבנה ורק אחר כך בכל מה שנבנה עליו. רק במדינת ישראל, בה כל אחד רוצה להראות שהוא יותר חכם, יותר כוחני ויותר מתלהם, קודם מטפלים במעטפת (כלומר, במבחן ההסמכה המסכם) ורק לאחר ... אולי ... אם ישאר זמן בין ההתדיינויות המשפטיות על המבחנים ועל העבירות הפליליות (לכאורה) של העומדים בראש המערכת ... במסלול ההכשרה ....
אלון  |  02.01.19
13.
הסמכה
במערכת החינוך יש 200.000 מורים שלמדו והוכשרו להיות מורים למי זה מפריע כמה מהנדסים יש שלמדו והוכשרו להיות מהנדסים למי זה מפריע אבל בעריכת דין יש להם בעיה הם רוצים את התלמידים רק כמתמחים בשכר של 5000 שח שירוצו לטאבו ולאחר מכן לזמבר אותם במבחן קשה אפילו אפי נווה לא עובר (רק במשטרת הגבולות עובר) לא להתלהם ולא לצאת בקמפיין עלוב ומשפיל כי אתה אפי יכול לקבל סוהר שקיבל פקטור
רצון  |  02.01.19
לכל התגובות