אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תנאים לניצחון: סין תעבור להובלה מול ארה"ב צילום: שאטרסטוק

תחזית טכנולוגית

תנאים לניצחון: סין תעבור להובלה מול ארה"ב

הגישה הבדלנית של הנשיא טראמפ מגבילה את יכולתה של ארצות הברית להתחרות בהצלחה בסין - שצוברת יתרונות חשובים בתחומי ה-AI, רשתות הדור החמישי, המחשוב הקוונטי ואפילו חקר החלל

02.01.2019, 10:02 | הגר רבט

הדו קרב הטכנולוגי בין סין לארצות הברית הפך בשנה שחלפה למלחמה מרובת חזיתות, עם יתרון לסין בכמה תחומים חשובים: בינה מלאכותית, 5G, מחשוב קוונטי ואפילו המרוץ לחלל. למאבק המעצמות הזה הצטרפה מלחמת סחר, ביוזמת נשיא ארה"ב דונלד לטראמפ, שעשויה דווקא לסייע לסין במרוץ הטכנולוגי.

תחזיות נוספות ל-2019:

שלוש סיבות לכך: ראשית, הגישה הבדלנית של טראמפ מגיעה בעת שסין מגלה נכונות להיפתח למערב ולשכנותיה; שנית, 1.4 מיליארד אזרחים מספקים לחברות הסיניות שדה משחק גדול מספיק גם בלי לפעול מחוץ למדינה; שלישית, היכולת של סין להקים תעשיות חדשות מהר יותר מהזמן שלוקח לטראמפ להעביר חוק בקונגרס.

דונלד טראמפ ושי ג דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג בפסגת ה-G20 | צילום: איי פי דונלד טראמפ ושי ג

בין אם האמריקאים הבינו זאת ובין אם לא, בשנתיים הבאות, תחת נשיא שמרן שפתח במלחמה עם הקונגרס שלו, הם יתקשו להגיב במהרה לצונאמי הסיני, ויכול מאוד להיות שאם וכאשר הם יתעוררו ב-2020, זה כבר יהיה מאוחר מכדי לצמצם את הפער.

תחום החלל הוא דוגמה מאלפת לזינוק הטכנולוגי העצום של המדינה. סין שיגרה את הטיסה המאוישת הראשונה שלה לחלל רק ב-2003, 42 שנה אחרי שהאדם הראשון שוגר לחלל ו-34 שנה אחרי אפולו 11. ב-2018 היא כבר היתה חתומה על שיגור מספר רב יותר של טילים לחלל מארה"ב, והצהרתה שתפעיל בסיס מאויש על הירח עד 2030 נשמעת הגיונית לחלוטין. יכולתה לסגור פערים ואף להשיג את מתחרותיה אחרי שנים מועטות של פעילות מגיעה בזכות תוכניות מפורטות וארוכות טווח ותקציבים ממשלתיים של מיליארדים, אך גם בזכות התגייסות הלאומית של אזרחיה להפוך את מדינתם למעצמה טכנולוגית.

תגיות