אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אולייר פרסמה דו"ח לדרישת רשות ני"ע: "ליקויי בקרה שמגיעים לחולשה מהותית" צילום: אורן פרוינד

אולייר פרסמה דו"ח לדרישת רשות ני"ע: "ליקויי בקרה שמגיעים לחולשה מהותית"

חברת הנדל"ן האמריקאית של יואל גולדמן פירסמה דוח על פרשת הסכום השגוי של 3.7 מיליון דולר שסווג לא נכון, ואמרה כי נחשפה לממצאים חדשים; אולייר: "מערך הבקרה הפנימית של החברה לא איתר בזמן אמת ולא מנע במועד את הטעות בדוחות הביניים"

03.01.2019, 14:37 | חזי שטרנליכט

אולייר דיווחה במהלך הלילה (בין רביעי לחמישי) בהרחבה על האירועים שהתגלו למשקיעים כמעט במקריות בדו"חות הכספיים לרבעון השלישי של 2018, בסוף נובמבר האחרון. 

קראו עוד בכלכליסט

פרשת הסכום השגוי בסך של 3.7 מיליון דולר שסווג לא נכון על ידי חברת הנדל"ן האמריקאית אולייר (All Year) של יואל גולדמן, שאגרות חוב שלה נסחרות בבורסה בת"א, הובילה את רשות ניירות ערך לאלץ את החברה לדווח בפירוט על הפרשה ועל המסקנות העולות ממנה. 
 

בסיכום הדו"ח החליטה אולייר לפרסם מחדש את הדו"חות הכספיים לרבעונים השני והשלישי של 2018. כמו כן מצויין בדו"ח על ידי אולייר כי "מערך הבקרה הפנימית של החברה לא איתר בזמן אמת וגם לא מנע במועד את הטעות בדוחות הביניים האמורים". לפי החברה, הצגת הדו"חות מחדש מגיעה לאחר שהחברה גילתה "ליקויי בקרה אשר מגיעים לכדי חולשה מהותית".

פרויקט של אולייר בברוקלין, צילום: אורן פרוינד פרויקט של אולייר בברוקלין | צילום: אורן פרוינד פרויקט של אולייר בברוקלין, צילום: אורן פרוינד


 

לפי הדו"ח שפרסמה החברה הלילה, התגלה באוקטובר האחרון סיווג שגוי של יתרת החוב שנטלה בהיקף המדובר של 3.7 מיליון דולר. באולייר מציינים כי הנושא לא דווח בזמנו כיוון שהחברה "סברה שמדובר בטעות לא מהותית. הן בשל הסכום הנמוך, הן בשל העובדה שהטעות לא השפיעה על ההון, הרווח והרווח הכולל של החברה, והן בשל העובדה שבעל השליטה השיב את יתרת החוב לחברה בצירוף ריבית".

אלא שכאמור, רשות ני"ע סברה אחרת, והחברה נדרשה לפרסם הבהרות. "לפי סגל הרשות, היה על החברה לפרסם מחדש את דוחות יוני 2018 בשל קיומה של טעות מהותית, הגם שמבחינה כמותית לא מדובר בסכום מהותי לחברה, וזאת בשל כך שמבחינת שיקולים איכותיים מדובר בטעות הנוגעת לפעולות בין התאגיד לבין בעל השליטה", ציינה אולייר בדיווח הלילה.

כמו כן, סגל הרשות דורש מאולייר לבחון "האם היה צריך לאשר את עסקת המימון לנכסי החברה כעסקה שלבעל השליטה יש עניין אישי באישורה, האם עסקת המימון לנכסי החברה היתה טעונה אישור של מחזיקי אגרות החוב של החברה והאם הטעות מצביעה על ליקוי בבקרה הפנימית של החברה העשויה להגיע לכדי חולשה מהותית".

בחברה הבהירו לפי הדרישות של רשות ני"ע כי לאור גודלה היה מדובר בעסקה לא מהותית. סכום המימון המדובר היווה כ-1.79% מנכסי החברה ו-3.19% ממקורות המימון שלה נכון לרבעון השלישי של 2018. לכן הפרשה גם לא הובאה לאישור ועדת הביקורת ודירקטוריון החברה במועד ההתקשרות, כאשר בזמן אמת ועדת הביקורת והדירקטוריון לא ידעו כלל אודות המקרה.

"בהסתמך על המידע שהיה בפניה, סברה שלא מדובר בטעות מהותית או בליקוי בבקרה הפנימית המגיע לכדי חולשה מהותית בבקרה הפנימית", כך ענתה אולייר לסגל הרשות.

אבל כשקיבלה לידיה את הסכמי המימון, לרבות אלה של בעל השליטה גולדמן, נחשפה אולייר "לממצאים חדשים", לדבריה. מהם עלה כי לא מדובר בשתי עסקאות מימון מקבילות אלא בשתי עסקאות מימון משולבות. כך שלפי הייעוץ המשפטי שקיבלה החברה מעורכי דינה בישראל, אם היה הדבר ידוע בזמן אמת כן היה צריך להביאם בפני הדירקטוריון ובפני ועדת הביקורת בדירקטוריון.

תגיות