אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלאש קראש: מה גרם לזינוק החד בין היפני השבוע? צילום: בלומברג

פלאש קראש: מה גרם לזינוק החד בין היפני השבוע?

הין רשם את רמתו הגבוהה ביותר ביחס לדולר מאז חודש מרץ, לאחר זינוק של 4%, וכך גם ביחס למטבעות אחרים; אזהרת הרווח של אפל ששלחה את השווקים לירידה בשעה שבורסת יפן בחופש שלחו את המשקיעים למטבע היפני הנתפס כמפלט בטוח

04.01.2019, 10:38 | שירות כלכליסט

 לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון ב"כלכליסט"

הין היפני רשם השבוע את רמתו הגבוהה ביותר ביחס לדולר האמריקאי מאז חודש מרץ לאחר "התרסקות בזק" (או: flash crash). ביום רביעי זינק המטבע היפני ב-4% לרמה של 104.8 ין לדולר, לאחר שמוקדם יותר נסחר ברמה של 109 ין. למחרת צנח ביותר מ-1% לרמה של 107.7 ין לדולר. גם מול מטבעות אחרים נרשמה תופעה דומה, כאשר ביחס ליורו זינק הין לרמה הגבוהה מאז אפריל 2017 - 122.1 ין ליורו.

קראו עוד בכלכליסט

צ'ארלס פרין, סוחר בג'יי.פי מורגן, אמר ל-CNBC שהדבר התרחש לאחר שאפל חתכה את תחזיות הרבעון הראשון בשל מכירותיה בסין, דבר שעשוי לרמוז על האטה שם. בעקבות כך צנחו מניות החברה ב-8% והדבר הוביל לצניחה בשורת בורסות בעולם. הין נתפס כמפלט בטוח למשקיעים בעת צרה, וייתכן שזה ההסבר לתופעה. לדבריו, "קשה לסמן את הסיבה המקורית לכך. בכל מקרה, התחושה היתה שמדובר בסערה של נתונים שתרמו לכך, כולל נזילות מעוטה בשעה שהשוק היפני נמצא בחופש".

לפי סוכנות הידיעות בלומברג, עליית הערך החדה של הין באזור הדמדומים שבין זמני המסחר של ארהב ואסיה היא לא רק תגובת יתר לתוצאות הרעות של אפל - זהו סימן מקדים לאתגרים העתידיים של הבנק המרכזי של המדינה ב-2019, ויהיה עבורו קשה מתמיד לשמור על המטבע מפני התחזקות נוספת.

התנועות החדות של הין מגיעות בתקופה של תנודתיות בשווקים הפיננסיים, כאשר ב-19 ימי המסחר האחרונים הדאו ג'ונס רשם 12 פעמים בהם ירד או עלה ב-1% לפחות. בשבוע שעבר רשם פעם ראשונה אי פעם בה נסחר בתנודתיות של 1,000 נקודות ביום מסחר בודד.

תגיות