אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האבטלה בשפל? רוב המשרות החדשות הן בסקטור הציבורי ובשכר נמוך צילום: עטא עיווסאת

האבטלה בשפל? רוב המשרות החדשות הן בסקטור הציבורי ובשכר נמוך

מסקירת הכלכלן הראשי באוצר עולה גם כי בחודשים האחרונים מסתמנת ירידה במשרות חדשות. עוד מציינים באוצר כי לצד הירידה באבטלה נרשמה גם האטה בגידול בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה במשק ולכן "יש חשיבות רבה להימנע מפגיעה בתמריצים להצטרפות לשוק העבודה"

06.01.2019, 13:00 | עמרי מילמן
על רקע שיעור האבטלה הנמוך בו מתהדר שר אוצר משה כחלון, אגף הכלכלן הראשי חושף כי מרבית המשרות החדשות הן בסקטור הציבורי ובשכר נמוך יחסית, זאת לצד צמצום משמעותי במספר המשרות בענף הבינוי. כך עולה מהסקירה השבועית שמפרסם היום (א') משרד האוצר המסכמת את שנת 2018.

קראו עוד בכלכליסט

בנוגע לשוק העבודה שנמצא על פי ההערכות קרוב לתעסוקה מלאה, צוין גם כי בחודשים האחרונים מסתמנת חולשה ביצירת משרות חדשות.

בתוך כך נרשמה ירידה בשיעור האבטלה לצד ירידה בשיעור ההשתתפות. כאן מכניס האגף אזהרה ומציין כי "עצירת הגידול בשיעור ההשתתפות עלולה להוות סימן אזהרה לגבי השפעת השינוי בתמהיל כוח העבודה על שוק העבודה העתידי. לאור זאת, ישנה חשיבות רבה להימנע מפגיעה בתמריצים להצטרפות לשוק העבודה". זאת על רקע הגדלת הקצבאות לחרדים ותקציבי הישיבות בממשלה הנוכחית שהביאו לירידה בשיעור התעסוקה בקרב גברים חרדים.

שירות התעסוקה (ארכיון), צילום: ישראל יוסף שירות התעסוקה (ארכיון) | צילום: ישראל יוסף שירות התעסוקה (ארכיון), צילום: ישראל יוסף

בנוגע לעליית השכר מציינת הסקירה כי הוא המשיך לעלות בקצב מהיר מאז שנת 2014, וזאת מעבר לקצב הגידול בפריון העבודה. הגידול בשכר בשנים האחרונות

התמקד בבעלי השכר הנמוך (בעקבות העלאת שכר המינימום) ובמועסקים בענפי ההיי-טק (עקב מחסור בכוח אדם מיומן).

לפי הכלכלן הראשי, עליות השכר שחלו בישראל בשנים האחרונות הגביהו את קו העוני והעבירו חלקים מהאוכלוסייה מעליו. עם זאת, לפי דו"ח ממדי העוני והפערים החברתיים של הביטוח הלאומי, מי שנותרו מתחת לקו העוני הפכו לעניים יותר בהשוואה לשנה קודמת, אם כי בהשוואה רב-שנתית מצבם הוטב לעומת שנת 2009.

בנוגע לחשש כי העלאת שכר המינימום תעלה את האבטלה, מסביר הכלכלן הראשי מדוע לא ראינו זאת עד כה: "העלייה בשכר המינימום לרמה גבוהה ביחס למרבית מדינות ה-OECD לא התבטאה עד כה בעלייה בשיעור האבטלה, שהוסיף לרדת. מחקר לגבי העלאת השכר הקודמת בשנים 2008-2006 העלה כי הפגיעה בתעסוקה בעקבות העלאה של שכר המינימום ניכרת בעת מיתון כלכלי ולא בסמיכות למועד ההעלאה".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות