אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסנסור שמציל חיים: וולס פארגו מהמרת על הציוד הרפואי של ארליסנס מרמת גן צילום: אריאל בשור

בלעדי לכלכליסט

הסנסור שמציל חיים: וולס פארגו מהמרת על הציוד הרפואי של ארליסנס מרמת גן

EarlySense המפתחת מערכות לניטור מצבם הרפואי של מטופלים ללא צורך בבדיקה ידנית או בהרכבת מכשירים, גייסה 39 מיליון דולר בסבב השישי שלה, גם מחברת הטכנולוגיה הרפואית Hill-Rom ומהקרן האסטרטגית של וולס פארגו

07.01.2019, 08:35 | מאיר אורבך

חברת מדעי החיים הישראלית ארליסנס (EarlySense), המפתחת ומשווקת מערכות לניטור מצבם הרפואי של חולים ללא צורך במגע עם הגוף, גייסה 39 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט".

עיקר המימון מגיע מחברת הטכנולוגיה הרפואית היל־רום (Hill-Rom) ומהקרן האסטרטגית של וולס פארגו, זרוע ההשקעות של ענקית השירותים הפיננסיים וולס פארגו (WFC).

 

 

קראו עוד בכלכליסט

 

משקיעים חדשים שהצטרפו בסבב הנוכחי הם רשות החדשנות בישראל, קרן BlueRed, קרן Argos וקרן Hotung. כמו כן גויסו כספים גם ממשקיעים קיימים, בהם קרן ההון סיכון Pitango וקרן ההון סיכון JK&B. זהו סבב הגיוס השישי של החברה והוא הגדול ביותר בהיקפו. מאז הקמתה גייסה ארליסנס 150 מיליון דולר. לחברה, שבסיסה ברמת גן, יש כיום כ־140 עובדים, מהם 90 בישראל.

המערכת של ארליסנס מבוססת על חיישן רגיש שמותקן מתחת למזרן, ומסוגל למדוד באופן מדויק קצב לב, קצב נשימה ותנועה. זאת מבלי שיהיה צורך במגע ישיר בין המכשיר למטופל.

המידע נאסף ומנותח בזמן אמת, ומופיע הן על גבי מסך לצד מיטת המטופל והן במערכת המחלקה ולמכשירים הניידים של הצוות הרפואי. העלות של המערכת יכולה לנוע בין 2,000 דולר ל־6,000 דולר לכל מיטה, ולדברי החברה, את ההשקעה ניתן להחזיר בתוך כשנה בזכות החיסכון שהמערכת יוצרת בכוח אדם ובתפעול מכשירים קיימים. ניתן להשתמש במערכת גם על בסיס יומי, וגם בבתים פרטיים.

 

פלטפורמת החישה משפרת את חוויית המטופל ומספקת ניטור של 24 שעות ביממה, 100 פעמים בדקה, למטופלים אשר נבדקו לפני כן באופן ידני רק מדי כמה שעות.

"מניעת 3,000 מקרי מוות"

"הטכנולוגיה של ניטור רציף וניתוח תחזיתי נדרשת במיליוני מיטות בעולם", מסר אבנר הלפרין, מייסד ומנכ"ל חברת ארליסנס. "בזמן שאנו ממשיכים להפוך את הפתרון שלנו לסטנדרט טיפולי, אנו מחפשים את השותפים האסטרטגיים והפיננסיים הטובים ביותר שיסייעו להביא את הפתרון שלנו לכל מיטה".

לדברי הלפרין, בשנת 2018 הטכנולוגיה סייעה לנותני שירותי בריאות לחסוך מעל 100 מיליון דולר "ושיחקה תפקיד מרכזי במניעת כ־3,000 מקרי מוות, כ־5,000 נפילות של חולים וכ־4,000 מקרי דום לב".

השקעתה של היל־רום, המייצרת מיטות לבתי חולים, באה בעקבות השקת המיטה החכמה שלה למטופלים המנטרת מדדים חיוניים ללא כל מגע במטופל. "היל־רום מחויבת לשיפור בטיחות החולה באמצעות טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך", אמר ג'ון גרוטלארס, נשיא ומנכ"ל היל־רום. "המיטה מציעה פלטפורמה מלאה לבטיחות המטופל, במטרה לסייע לצוות הרפואי לספק את רמת הטיפול הגבוהה ביותר. ההחלטה שלנו לשנות את סטנדרט הטיפול על ידי שילוב הטכנולוגיה של ארליסנס במיטה שלנו והעמקת הקשר הבלעדי שלנו עם החברה באמצעות השקעת הון משמעותית, הן צעדים מרכזיים בכיוון זה".

המטרה: סנסור בכל מיטה

"אלה זמנים מרגשים עבור ארליסנס. הטמעת הטכנולוגיה בבתי חולים ובמוקדי סיעוד גדלה פי שלושה בשנה האחרונה בלבד", אמר איתי הראל, שותף מנהל בקרן ההון סיכון פיטנגו ויו"ר מועצת המנהלים של ארליסנס. "השותפות עם היל־רום היא התאמה טבעית המסייעת בדחיפת חזון החברה שאומר 'סנסור של ארליסנס בכל מיטה'. עם השלמת הגיוס אנו מצפים להאצת הצמיחה במכירות בארה"ב, הוספת אנליזות חדשות המבוססות על בינה מלאכותית, והרחבת היצע הפתרונות של ניטור המטופל והבקרה הרפואית, מבתי חולים, דרך בתי אבות ועד הבית".

ג'ון רייאן, מנכ"ל וולס פארגו אסטרטגית קפיטל, אומר כי "זו אחת ההשקעות הראשונות של הקרן החדשה שלנו, ואנו מצפים לעבוד עם ההנהלה של ארליסנס ועם שותפים חשובים כמו היל־רום, כדי לשפר את הטיפול בחולים ברחבי העולם".

תגיות