אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו זה רשמי: אמזון השלימה את רכישת קלאוד אנדיור

פרסום ראשון

עכשיו זה רשמי: אמזון השלימה את רכישת קלאוד אנדיור

החברה הישראלית הודיעה באתר שלה ש-AWS, חברת שירותי הענן של אמזון, רכשה אותה - לאחר שהיתה שותפה שלה מאז 2016. על פי ההערכות, שווי העסקה מגיע ל־150־200 מיליון דולר. החברה: "הרכישה הזו מרחיבה את היכולת שלנו לספק פתרונות חדשניים וגמישים לגיבוי, שחזור, והעברת נתונים"

10.01.2019, 08:57 | מאיר אורבך

חברת CloudEndure הודיעה היום (ה') באתר שלה על כך שנרכשה על ידי אמזון ווב סרוויסס (AWS), חברה בת של אמזון וחברת שירותי הענן הגדולה בעולם. על פי ההערכות שפורסמו בתחילת השבוע, שווי העסקה מגיע ל־150־200 מיליון דולר.

בהודעה שפרסמה החברה נכתב: "CloudEndure היא כעת חברה של AWS. כשותפה של AWS מאז 2016, קלאוד אנדיור משתפת פעולה כבר זמן רב עם החברה במטרה לסייע ללקוחות להבטיח את עתידם העסקי. הרכישה הזו מרחיבה את היכולת שלנו לספק פתרונות חדשניים וגמישים לגיבוי, שחזור, והעברת נתונים".

קראו עוד בכלכליסט

עופר גביש, מנכ"ל CloudEndure עופר גביש, מנכ"ל CloudEndure עופר גביש, מנכ"ל CloudEndure

מצמצמת את הצורך של ארגונים ברכישת שרתים

CloudEndure הוקמה בשנת 2012 על ידי ארבעה מייסדים: עופר גדיש, שהוא מנכ"ל החברה, אופיר ארליך, לאוניד פיינברג וגיל שי. הארבעה היו גם מייסדי אקסלווב, שנמכרה ב־30 מיליון דולר. לחברה יש משרדים ברמת גן ובניו יורק, והיא מעסיקה כמה עשרות עובדים.

עד היום גייסה החברה הישראלית כ־20 מיליון דולר. בין המשקיעים הבולטים בחברה אפשר לציין את קרן הון הסיכון הישראלית מאגמה, קרן ההשקעות של חברת הטכנולוגיה דל, חברת הייעוץ טרמיפס ומשקיעים פרטיים, ביניהם זוהר גילון.

לאחרונה מכרה הענקית ההודית אינפוסיס את חלקה בחברה הישראלית ב־15.3 מיליון דולר. אינפוסיס השתתפה בסבב B של חברת הענן הישראלית שהתקיים בשני שלבים, בדצמבר 2015 ובאפריל 2016, אותו הובילה קרן מאגמה. הסבב הסתכם ב־12 מיליון דולר. חלקה של החברה ההודית בסבב היה 4 מיליון דולר.

CloudEndure מפתחת שירות לגיבוי בזמן אמת של אפליקציות רשת בענן ומצמצמת את הצורך של ארגונים ושל חברות ברכישת שרתים.

הטכנולוגיה של החברה הישראלית מאפשרת לארגונים ולחברות להעביר יישומים שלמים עם כל הנתונים שלהם לענן ובין עננים, ללא אובדן זמן וללא אובדן מידע. היא עושה זאת על ידי שכפול בזמן אמת, תוך כדי שימוש בטכנולגיית Continuous Data Protection. בעזרת הפתרון שפיתחה מאפשרת החברה להעתיק שרתים שלמים לענן בלחיצת כפתור ובתוך דקות ספורות.

המוצר של החברה הישראלית תומך בשרתים פיזיים, וירטואליים או מבוססי ענן, ובשירותי הענן של אמזון, מיקרוסופט, פלטפורמת הענן של גוגל ו־OpenStack כיעד.

נכון לאפריל 2018, Aws מחזיקה נתח של 33% מתשתיות הענן לעומת נתח של 13% לענן של מיקרוסופט ו־6% לענן של גוגל.

את AWS מנהל בישראל הראל יפהר. לאחרונה עברה הפעילות של AWS למשרדים החדשים של החברה בשרונה. החברה שכרה שטח של 25 אלף מ"ר במגדל שרונה, שכולל 11 קומות במבנה ו־300 מקומות חניה. המשרדים מאכלסים את צוותי מוצרי AWS, שירות הענן הארגוני של החברה, אלקסה שופינג, אמזון Prime Air ו־Annapurna Labs.

תגיות