אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המרוויחים הגדולים ממכירת הסטארט-אפ הישראלי קלאודאנדור לאמזון צילום: רועי גליץ

בלעדי לכלכליסט

המרוויחים הגדולים ממכירת הסטארט-אפ הישראלי קלאודאנדור לאמזון

החברה הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה המאפשרת להעביר שרתים שלמים לענן, נמכרה לחברת שירותי הענן של אמזון AWS בכ־200 מיליון דולר. קרן מאגמה, הראשונה מקרנות ההון סיכון שהשקיעה בחברה, עשתה פי 7 על הכסף בשש שנים. כמה ירוויחו המייסדים?

13.01.2019, 06:59 | מאיר אורבך

המרוויחים הגדולים ממכירת חברת הסטארט־אפ הישראלית CloudEndure (קלאודאנדור) הם ארבעת מייסדיה שהחזיקו כ־40% ממניותיה בעת האקזיט. אחזקה זו אמורה להביא להם, על פי הערכה, כ־80 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

ההודעה הרשמית על מכירת קלאודאנדור לאמזון בכ־200 מיליון דולר יצאה ביום חמישי בשבוע שעבר.

ל"כלכליסט" נודע כי קרן מאגמה היא הגוף המוסדי שהרוויח הכי הרבה מעסקת הרכישה. הקרן שהחזיקה בקלאודאנדור כ־35% לפני האקזיט, צפויה לקבל, על פי הערכות, כ־70 מיליון דולר. זאת תמורת השקעה של פחות מ־10 מיליון דולר לפני שש שנים.

מנכ"ל קלאודאנדור עופר גדיש. אקזיט שני בתוך שבע שנים, צילום: רועי גליץ מנכ"ל קלאודאנדור עופר גדיש. אקזיט שני בתוך שבע שנים | צילום: רועי גליץ מנכ"ל קלאודאנדור עופר גדיש. אקזיט שני בתוך שבע שנים, צילום: רועי גליץ

חברת אינפוסיס ההודית שהיו לה כ־15% מהמניות בקלאודאנדור, הודיעה כבר באמצע דצמבר שקיבלה 15.3 מיליון דולר על מכירתן. אינפוסיס לא פירטה שהרוכשת היתה אמזון.

משקיעים נוספים בקלאודאנדור לצד מאגמה ואינפוסיס היו קרן ההשקעות של חברת דל, המשקיע הפרטי זוהר גילון, ועובדי קלאודאנדור שיקבלו ביחד כ־35 מיליון דולר.

קלאודאנדור שהוקמה ב-2012 ופיתחה טכנולוגיה המאפשרת להעתיק שרתים שלמים לענן בלחיצת כפתור, נמכרה ל־AWS חברת שירותי הענן של אמזון. ארבעת מייסדי קלאודאנדור - עופר גדיש מנכ"ל החברה, אופיר ארליך, לאוניד פיינברג וגיל שי - היו גם מייסדי אקסלווב, שנמכר ב־30 מיליון דולר ל-Limelight האמריקאית בשנת 2011. קלאודאנדור הפועלת ממשרדים ברמת גן ובניו יורק, גייסה קצת פחות מ־20 מיליון דולר מאז הוקמה. זאת בשונה מסטארט־אפים אחרים בישראל שמגייסים עשרות רבות של מיליוני דולרים.

הטכנולוגיה של קלאודאנדור מאפשרת לארגונים ולחברות להעביר יישומים שלמים עם כל הנתונים שלהם לענן ובין עננים, בתוך דקות ספורות וללא אובדן מידע. המוצר של קלאודאנדור תומך בשרתים פיזיים, וירטואליים או מבוססי ענן, ובשירותי הענן של אמזון, מיקרוסופט, פלטפורמת הענן של גוגל ו־OpenStack כיעד.

הרוכשת AWS, היא חברת בת של אמזון, חברת שירותי הענן הגדולה בעולם. נכון לאפריל 2018, AWS מחזיקה נתח של 33% מתשתיות הענן לעומת נתח של 13% לענן של מיקרוסופט ו־6% לענן של גוגל. בישראל מנהל את פעילותה הראל יפהר.

זו הרכישה הראשונה של AWS בישראל לעומת החברה האם אמזון, שכבר ביצעה כמה רכישות בישראל. לאחרונה עברה הפעילות של AWS למשרדים חדשים. החברה שכרה שטח של 25 אלף מ"ר במגדל שרונה, שכולל 11 קומות במבנה ו־300 מקומות חניה.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר מודי רוזן, שותף מנהל בקרן מאגמה, על רכישת קלאודאנדור כי הקרן היתה המשקיע הראשון של החברה. "השקענו בה 5 מיליון דולר ועוד כמה מיליוני דולרים בודדים בהמשך הדרך", אמר רוזן. "הרכישה הזו היא לא רק של חברה טובה עם אנשים נפלאים אלא אמירה של אמזון על האקוסיסטם הישראלי. בזכות אמזון הם יגדלו במהירות".

רוזן אינו שש לציין את שמות החברות האחרות שהתמודדו על רכישתה של קלאודאנדור. ככל הנראה מדובר בחברות ענן אחרות אשר היכולת של הסטארט־אפ הישראלי מהווה בשבילם טכנולוגיה משמעותית.

רוזן הביע פליאה על כך שאף קרן ישראלית אחרת לא רצתה להצטרף לסבבי הגיוס במהלך הדרך. "ב־2015 יצאנו לסבב נוסף ואף קרן הון סיכון אחרת לא רצתה להצטרף אלא רק משקיעים אסטרטגיים דוגמת דל ואינפוסיס אשר הבינו את הערך האמיתי של קלאודאנדור. אנחנו בחרנו לשים בחברה עוד כסף בסיבובים האלה ובהמשך הדרך", אמר רוזן. "אני חושב שבגלל שהיה להם קשה לגייס את הכסף הם התנהלו בצורה מאוד מבוקרת וחכמה. מה שהביא אותם להצלחה וגם לכך שהם החזיקו חלקים משמעותיים ביותר בחברה בעת האקזיט".

"כלכליסט" חשף בחודש נובמבר 2017 שקרן מאגמה הגיעה לסוף דרכה והיא לא תגייס קרן חדשה. בהתבטאות ראשונה מאז אותה חשיפה אומר רוזן שהוא והשותף המנהל הנוסף בקרן יהל זילכה הגיעו להסכמה שהם לא יגייסו קרן חדשה נוספת. "אני לא מצטער שאנחנו לא ממשיכים לקרן נוספת. גייסנו 4 קרנות ורשמנו הרבה הצלחות והגענו למסקנה שהגענו לסוף הדרך", אומר רוזן.

מאגמה היתה אחת הקרנות המוצלחות בהייטק הישראלי. רק בקרן השלישית שמנהלת 100 מיליון דולר היא רשמה את המכירה של ארגוס לקונטיננטל ב־400 מיליון דולר וכעת את המכירה של קלאודאנדור.

אחד ממייסדי קלאודאנדור גיל שי סיכם בעמוד הפייסבוק שלו: "זה היה מסע אדיר. אני רוצה להודות לצוות הנפלא וגם לשותפים הנפלאים אשר עברו איתי בעשור האחרון שני אקזיטים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אורי כמעט צודק
תודה על השיעור, זה נכון. במקרה הזה איפוסיס השקיעה בסיבוב האחרון, ותמיד המשקיע האחרון הוא בעל עדיפות ולכן יקבל באקזיט את הגדול מבין מה שהשקיע, או שסדר הנשייה מעניק לו. לצערנו אינפוסיס ציבורית ומדווחת לרשויות ולכן יש לנו דיווח רגולטורי שאומר שהם קיבלו 15 מיליון דולר עבור 15%... במקסימום השווי היה? אתה צודק שיכול מאוד להיות שהשווי בעצם היה יותר נמוך ובגלל עדיפות הם קיבלו יותר מ 15% מהמכירה...
שיעור בסטאראטפים?  |  13.01.19
לכל התגובות