אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החובות של רשת זברה נחשפים: 25 מיליון שקל לבנקים ו-50 מיליון שקל לספקים צילום: ענר גרין

פרסום ראשון

החובות של רשת זברה נחשפים: 25 מיליון שקל לבנקים ו-50 מיליון שקל לספקים

רשת האופנה, שסך חובותיה נאמדים ב-101 מיליון שקל, הגישה היום בקשה להקפאת הליכים, ממנה עולה כי 485 העובדים קיבלו את שכרם לאחר שבעלי הרשת שיעבדו את הפנסיה האישית שלהם

14.01.2019, 12:23 | ליטל דוברוביצקי

בעלי השליטה ברשת האופנה זברה וכן הרשת עצמה הגישו היום בקשה דחופה לבית המשפט בבאר שבע להוצאת צו זמני האוסר על פעילות במלאי הרשת ובסחורה שבחנויות ובמחסנים. זאת על מנת שלא יגרם נזק בלתי הפיך למלאי המצוי בחנויות הרשת ולתפעול שוטף של החנויות.

קראו עוד בכלכליסט

הרשת ביקשה מבית המשפט שיוציא צו המורה לכול צד שלישי מלבד הרשת להימנע מלבצע פעולות בסחורה המצויה בחנויות אותן מפעילה הרשת. "בהיעדר צו, ייתכן וספקי הסחורה יפנו לחנויות השונות הפרוסות ברחבי הארץ (31 חנויות) ויבקשו לאסוף את הסחורה שספקו וטרם נמכרה לציבור", נכתב.

בית המשפט הוציא צו האוסר לבצע פעולות במלאי של הרשת (צו איסור דיספוזיציה). במקביל נקבע דיון על הקפאת ההליכים נגד הרשת ליום חמישי, שיתקיים בפני השופט יעקב פרסקי.

הרשת הגישה היום בקשת הקפאת הליכים למחוזי בבאר שבע לאחר שצברה חובות בסך 101 מיליון שקל. בקשת הקפאת ההליכים חושפת כי 485 עובדי הרשת קיבלו את שכרם. זאת לאחר שבעלי הרשת שיעבדו את הפנסיה האישית שלהם ונתנו הלוואת בעלים נוספת לחברה.

פיני פרטוק, מנכ"ל רשת זברה, צילום: ענר גרין פיני פרטוק, מנכ"ל רשת זברה | צילום: ענר גרין פיני פרטוק, מנכ"ל רשת זברה, צילום: ענר גרין

במסגרת בקשת הקפאת ההליכים נטען כי עובדי הרשת המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש הביעו את תמיכתם ברשת ובבעלי השליטה והביעו נכונות להיות חלק פעיל מההליך. במסגרת הקפאת ההליכים נחשף כי 3 סניפים של הרשת עתידים להיסגר כבר בחודש ינואר ומספר סניפים נוספים בהמשך.

עוד נטען, כי לרשת מעל ל-100 ספקים שונים והחובות לספקים עומדים על כ-50 מיליון שקל. על פי בקשת ההקפאה שהוגשה על ידי עוה"ד אילן גלמן ואיתמר כהן, החבויות לעובדים עומדים על כ-3.6 מיליון שקל. החוב לבנקים עומד על כ-25 מיליון שקל. החובות למימון חוץ בנקאי עומדים על 8.5 מיליון שקל ועוד.

"שיעבדו את קופות הגמל"

לרשת 31 סניפים, מתוכם 3 בזכיינות. עוד טוענים בעלי השליטה, כי "לדאבונם לא נותר בחזקתם כל הון עצמי או נכס שיוכלו להציעו לנושים כתרומת בעלים, אלא מלבד יכולות הניהול שלהם שניהלו את הרשת במשך שלושה עשורים. אף את קופות הגמל והפנסיה האישיות שלהם, לאחר ותק של 30 שנה ברשת שיעבדו בעלי המניות בתמורה לקבלת כספים ששימשו לתשלום משכורת האחרונה של העובדים (דצמבר 2018)".

במסגרת הבקשה נטען כי בין הסיבות שהובלו לקשיים של הרשת, "סגירה חד-צדדית של מסגרת אשראי וכן נטען כי ישראכארט צמצמה את מסגרת האשראי במהלך השנה האחרונה. במקביל, נטען, "התהפוכות שחלות בענף האופנה פגעו אף הם ברשת והמעבר לרכישות באינטרנט, מדינות השמים הפתוחים ועוד".

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
מדינה פסיכית
בכל הקריסות האחרונות של רשתות האופנה ובכלל מדובר באנשים טובים והם לא אחרונים.הסיבות לכך מדינה פסיכית שרוצה להטיב עם התושבים רק על חשבון בעלי העסקים .שכר עבודה שרק עולה קניות מחו"ל בלי מעמ ומשלוחים חינם ,שמים פתוחים ארנונה לעסקים מטורפת ותוסיפו לזה את התרגילים של הקניונים התוצאה קריסה
אבנר שוילי  |  18.01.19
11.
המחירים בארץ מטורפים הציבור כבר לא פרייאר וזאת רק ההתחלה !! ריקושט הבאה בתור
רוצים יותר מ700 שקל על מעיל שעולה באיביי 25$ כולל משלוח עד הדלת חחח כל מוצר הכי קטן שמה מתחיל ב100+ שטויות שעולים גרושים באלי אקספרס מנצלים הורים שהבנים שלהם מתגייסים והם לא חוסכים עליהם..
יובל המבולבל  |  14.01.19
לכל התגובות